Last news in Fakti

10 Март, 2018 09:13 4 570 2

Посолство в дома на наркобарон

  • китай-
  • колумбия-
  • пабло ескобар-
  • посолство

Китай плати около 16,6 милиона долара за къщата на бившия съдружник на Пабло Ескобар

Вилата на наркотрафикант и бивш съдружник на наркобарона Пабло Ескобар ще е новото посолство на Китай в Колумбия, след като Пекин я откупи от конфискувалите я местни власти, предаде XINHUA.

Китай е платил около 16,6 милиона долара за къщата и земята й на площ около 5400 кв. м. Те са принадлежали на Гонсало Родригес Гача по прякор Мексиканеца, един от най-опасните наркотрафиканти в Колумбия.

Къщата с площ 554 кв. м скоро ще стане новата китайска дипломатическа мисия в Колумбия. Това ще е едно от най-големите посолства в Латинска Америка.

Имотът в луксозния квартал "Ла Кабрера" в северната част на Богота бе конфискувана от държавата през 1995 г., шест години след смъртта на Родригес Гача, ръководител на военното крило на Меделинския картел, който е убит на 15 декември 1989 г. след близо три десетилетия наркотрафик.

40% от сумата от продажбата ще отидат за националното правителство, по 25 процента за прокуратурата и за съдебните служби и 10 процента за полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чобанов КТБ

    10 2 Отговор
    Китайците знаят че дрогата са пари и не се знае докъде ще стигне светът, може би някой ден ще трябва да набавят евтина кока която да изнасят с дипломатичсеката поща, а може би вече го правят ама им трябва по-добра база

    Коментиран от #2

  • 2 Чобанов КТБ

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Чобанов КТБ":

    Ние в БГ не се занимаваме с наркотици, направо си източваме от хазната, за кво ти трябва да рискуваш