Last news in Fakti

10 Март, 2018 18:55 3 817 119

Турските военновъздушни сили бомбардираха Африн

  • африн-
  • маслинова клонка-
  • сирия-
  • турция-
  • бомбардировка

Жертвите покрай операцията "Маслинова клонка" вече са около 500

Турските военновъздушни сили бомбардираха Африн - 1
Снимка: БТА/АР

Турските военновъздушни сили бомбардираха центъра на град Африн в северна Сирия, предаде ТАСС. Според информацията има убити и ранени, но към момента не се знае колко с точност.

От Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) споделиха, че турските сухопътни части са достигнали покрайнините на Африн. Турски войници и техните съюзници напредват, подпомагани от въздушните удари.

На 20 януари Турция започна операция "Маслинова клонка" в района на Африн. Тя е насочена срещу сирийските кюрдски милиции "Сили за защита на народа" (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК).

Броят на загиналите цивилни в Африн и околностите му през последните дни са надхвърлили 200 души. "Сили за защита на народа" пък са дали 283 жертви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенко

    27 33 Отговор
    Бомбардират, на гол бостан кво има да бомбардираш?А виж,ако и отсрещната страна имаха с какво да се защитават тогава филма друг щеше да е.
  • 2 Kcaniba

    36 27 Отговор
    Бой по тероризма само така

    Коментиран от #15

  • 3 Иванов

    22 16 Отговор
    Очаквам да хвърлят и някоя атомна бомба върху Африн, че много им засъхна маслиновата клонка.
  • 4 ХАСАН

    41 36 Отговор
    Турция ще спре хаоса и ще настъпи мир в Сирия
  • 5 Иванов

    20 26 Отговор
    Хасанчо, руснаците вече трета година заглъзнаха в Сирия. И печелят победа след победа, а нефтените кладенци отидоха при янките. И на вас янките ще ви скроят капите. Ти, Баш майстора, гледал ли си? Ще го видиш.

    Коментиран от #9

  • 6 El comandante

    21 43 Отговор
    Слава на свободен Кюрдистан!!!!!!!
  • 7 Без име

    35 14 Отговор
    ,,Пишман патриотите" излезте от филма и си оправете вашата бедна и разграбена България, тези операций са за държава която има армия и смелост.. не става въпрос за вас, България кой я знае че съществува
  • 8 Синан

    35 28 Отговор
    Само така! Турция, се доказа пред целият свят! Тези, който я поцениха вече са на ,,оня свят" или сега, пътуват на там! Браво на Велика Турция!
  • 9 ХАСАН

    32 22 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Това е Близкия изток! Това са арабелите..недей забравя че турците 500г са ги управлявали!

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Йоджалан

    14 30 Отговор
    Да бе да!Ердоган реве че НАТО не щяло да помага!И каква висока ефективност! За двеста уж терористи още толкова цивилни!
    Това даже и САЩ не го могат!

    Коментиран от #69

  • 11 Янис

    13 17 Отговор

    До коментар #9 от "ХАСАН":

    Ама нали бяха кюрди?Или вече няма значение!

    Коментиран от #12

  • 12 ХАСАН

    23 21 Отговор

    До коментар #11 от "Янис":

    Попитали петела -кой беше първи? Яйцето или кокошката?? Петела отвърнал- не влизам в полемика ,само си върша мойта работа!!!...те така и за турците-дали са кюрди,араби,гърци не е важно

    Коментиран от #14

  • 13 ХАСАН

    18 17 Отговор
    Този диктатор ердоган накрая ще му дойде реда
  • 14 Янис

    18 18 Отговор

    До коментар #12 от "ХАСАН":

    Сега вече ми светна! Всички в Сирия са терористи и всички в Турция - гюленисти!
    ... Само че накрая ще се окаже, че петелът е женски!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Све

    13 22 Отговор

    До коментар #9 от "ХАСАН":

    Арабската култура е била в пъти по-висока
    В Турция няма нищо, което е създадено по времето на Османската империя - НИЩО АВТЕНТИЧНО.
    Останки от римо -тракийската култура
    И после построеното от австрийски, немски и италиански архитекти
    Турската НАЦИЯ Е ТОТАЛНО ИЗМИСЛЕНА

    Коментиран от #18

  • 17 стоян георгиев

    10 23 Отговор
    кюрдите загубиха 300 човека ,а ердоган обявява над 3000 .турските загуби са близки на тези на кюрдите,което показва ниската ефективност на турската армия ,която воюва с наи-моедните оръжия срещу 10000 човека,половина жени въоръжени леко,без артилерия и танкове и без самолети.населението на африн масово бяга и се задава хуманитарна катастрофа.само пълен идиот може да се радва на това,но кратунковците тук го правят.жалка работа.та браво на ердоган и бандата негови фенове тук.ердоган ще разгроми кюрдите и вече няма да има проблеми за турция .смяххх!!!

    Коментиран от #19, #22, #28, #70

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Наско

    11 19 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    За да минат 30 километра им трябваха 2 месеца на турците.
    Сега заплашват че ще тръгват към Манбидж.Мислиш ли,че ще им стиска да тръгнат срещу американците или оня идиот Ердоган се прави на велик пред тъпите си избиратели?

    Коментиран от #29

  • 20 истината

    11 20 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    Прочети си историята.Прави разлика между Османска империя и Турция.Турската нация е измислена като македонската от един унгарски евреин на английска служба.

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ХАСАН

    21 7 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Стоянн,каква е тая ненавист ,каква е тая злоба към турците,към НАТО!?!..пак ти го казвам турците воюват среду марксистко сталинистка терористична организация ПКК ,а не срещу кюрдите...

    Коментиран от #27, #32

  • 23 ХАСАН

    14 7 Отговор

    До коментар #21 от "Bingo":

    Да ама на прадедите ти е било рахат...Руснаците едва намерили 5000 опълчегци по кръчмите на Брашов и да г- накарат да воюват!
  • 24 история

    8 19 Отговор
    С думата турци се прави опит да се създаде нова нация-смес от черкези, араби, роми, татари.
    в самата Турция алевитите не се възприемат за турци, въпреките официалния натиск на властта в Анкара, нито пък от кюрдите успяха да направят турци-колко удобно, ако и кюрдите бяха станали на турци както стана с черкези, роми и татари-за сведение-Анкара провежда "възродителен процес" срещу кюрдите, и твърди ,че това били..."планински турци", и говорят диалект на турския-Анкара твърди,че кюрдски език нямало?!.
    Така,че до 19 в -турци няма, а новата нация турци е утвърдена от българинът (по майка)-Кемал Ататюрк. Който за сведение , винаги е говорил с възхита и уважение за България и българите, но това друга тема.

    Коментиран от #26

  • 25 ХАСАН

    22 8 Отговор

    До коментар #20 от "истината":

    Ако турците са измислени тогава какви са прабългарите,азерите,казаци,огузи,селджуци??? Проучи на какъв език е говорил хан Аспарух???на прабългарски???хахаэа

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 турски лъжи

    7 16 Отговор

    До коментар #22 от "ХАСАН":

    Само ти и Ердоган го казвате това.Останлите държави не одобряват нахлуването в Сирия.
    А Ердоган е диктатор и не му харесва че кюрдите дават права на жените и искат освобождение от турско робство.

    Коментиран от #31

  • 28 Месут

    16 6 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Така е като четеш източници на ЙПГ. 3200 са вече кюрдските бандити пратени на небето. За град Африн има издадена заповед Без пленници. Всички ще ги закопаем в общи ями без отличителни знаци. Язък кюрдите дето ги копаха тези ровове по два метра дълбоки. Откъде да знаят пещерняците че турската армия има супер модерна инжинерна техникас коятоза 5 минути ще ги преодолее. Все пак Турският войник е състрадателен.Остави коридор на цивилните да се изтеглят от града в югоизточна посока. Останалия боклук ще бъде безмилостно унищожен

    Коментиран от #35

  • 29 стоян георгиев

    9 11 Отговор

    До коментар #19 от "Наско":

    мамбидж е град с арабско население и е ключов за разправията от другата страна на ал баб.сега ердоган ще излезе с номера че трябва да го освободи от кюрдите,но близо до града американците си направиха военна база и няма как да я отстъпят.та ще видим кво ще става,нека обаче първо свърши операцията в африн щото и там има много въпросителни.днес асад прати подкрепления .постоянно излиза информация с недомлъвки, че асад ще отцепи част от анклава по предварителна договорка путин ердоган,а освен тва трябва да видим кво ще стане в гута.ако асад приключи с гута преди да е свършила турската операция в африн,сирииската армия заедно с иран и хизбула ще тръгне на север към този регион и ще атакува оставащите джобове на опозицията ,като тва ще стане в зоната на турците.затова и ердоган преди два дни рева против оон и тва че не се спазва примирието в гута.демек ако асад се справи бързо в гута тои ще натисне към африн и идлиб,а русия ще трябва да избира дали да подкрепи асад или ердоган и ти се сети кого ще предпочете да подкрепи путин.при една забрана за полети на турски самолети над региона ,тая сбирщина дето сега тук тримата български кратунковци хвалят,няма да може да си намери място.кюрдите ще ги изринат за месец,заедно с турските им инструктури,а ако са заедно с асад и за по-малко.та аз немога да разбера що турския народ си трае?тази политика на ердоган е пагубна за него,а не виждам огромни митинги и протести.тези хора не разбират ли че ги употребява един политик з

    Коментиран от #33, #34

  • 30 история

    6 9 Отговор

    До коментар #25 от "ХАСАН":

    В много сложна за теб тема задълба.Ще трябва повечко книжки да прочетеш за да разбереш какъв е бил езикът на българите и въобще ползвали ли са титлата хан.
    А за Ататюрк се знае каква е майка му така че не е чудно че е харесвал и уважавал българите.

    Коментиран от #38

  • 31 ХАСАН

    10 6 Отговор

    До коментар #27 от "турски лъжи":

    Ами останалите държави не са подложени на бежански поток,не падат ракети над гирадовете им,орган-зирани чети не взривяватбомби,не убиват турски войн-ци,полицаи,учители,инженери!!!
  • 32 стоян георгиев

    4 12 Отговор

    До коментар #22 от "ХАСАН":

    хасане ,ти си лъжец убавецо и сигурно не си турчин щото турците като цяло са честни хора.познавам немалко турци и такива изпечени лъжци те непонасят.ти явно мразиш и самите турци щом си фен на ердогановата полтика която ще ги съсипе като народ и държава.турците воюват в сирия срещу сирииските демократични сили.писал съм ти поне 30 пъти да ми покажеш коя страна без турция приема тези хора за терористи или комунисти.писал съм ти поне 30 пъти да ми покажеш извор които твърди че сирииските демократични сили някога са нападали турция или турски граждани преди ердоган да ги нападне.сега обаче ердоган ги консолидира срещу себе си демек вкарва ги в редиците на антитурската съпротива на кюрдите.

    Коментиран от #52

  • 33 ХАСАН

    9 5 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Това е единството на турския народ..всички подкрепят борбата против тероризма...просто е решено ..ще има три Сирии...турска част,руска част и американска...както Югославия..имаме Сърбия,Босна и Косово и Хърватия,Македония...три сфери на влияние..

    Коментиран от #36

  • 34 Наско

    3 10 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Според мен Турция е разделена между по прогресивно мислещите хора и тъпи фундаменталисти гласуващи за Ердоган.
    За да се оправи положението трябва САЩ по някакъв начин да махнат диктатора от власт.За сега си мълчат но това не означава че не планират нещо заедно с Израел.А Ердоган знае че няма време и за това натиска към Африн но за 2 месеца прогресът му е просто смешен.

    Коментиран от #40, #43

  • 35 стоян георгиев

    7 11 Отговор

    До коментар #28 от "Месут":

    месутчо,ти сигурно си хасан с втори ник.същите глупости като хасан.турците били състрадателни,щото не ударили цивилните дето бягат от тяхното освобождение!!!!и ти ли пасеш овце и ги броиш като им броиш краката и рогата и делиш на шест?имаш сташна логическа мисъл!!!!смяххх!та сега за турската състрадателност.ударните части масутчо на турската маслинова клонка са от паравоенни формирования ,а не от редовни турски воиници.този башибузук ердоган го събра от бивши терористи основно ал каида и идил,както и от местни туркмени.та я ми кажи колко са състрадателни тия от ал кадиа и идил????смяхх!тва с 3200 убитите е същия смях.цялата кюрдска групировка в африн бе от около 10000 човека.демек ако са убили 3000 са останали едва 7000,а при воина ранените са поне 1,5 към убитите демек има и 5000 ранени.или в момента срещу турците воюват 2000 кюрди ,половината жени.сега само за твое уточнение.кюрдите правят погребенията си публично и овявяват убитите си боици почти ежедневно.ако бяха убити 3200 човека щеше да има огромна вълна от погребения и те щяха да са видни.освен това турската армия и башибузука щеше постоянно да се натъкват на огромни групи от убити,което също не е факт.ама нека султана ви облъчва.то за такива като теб такава информация!

    Коментиран от #41, #44

  • 36 стоян георгиев

    7 8 Отговор

    До коментар #33 от "ХАСАН":

    единството на турския народ се видя вчера в турския парламент.особено единни бяха депутатите от втората политическа сила в турция,разбираи тези от турски кюрдистан!!!нормалните турци виждат в кво превръща държавата им един прост геврекчия.но и там е пълно с нощни шкафчета като теб за съжаление.а нощните шкафчета имате същия брои гласове колкото и интелигентните хора,но сте доста повече.иначе с тази политика на ердоган тероризма ще се развива в турция като огън в бензин.консолидацията на сирииските и иракските кюрди срещу турция никога не е била толкова силна ,колкото след вещата политика на ердоган срещу тероризма.единственото хубаво за теб е че в случая ще си стоиш тук при ганчовците и ще се правиш на голям турски патриот ама дистанционно!

    Коментиран от #39

  • 37 ОБЕКТИВНО

    9 4 Отговор
    В африн се разбягаха нещо терористите, нейсе следващата цел е ирак . Град африн е история вече,но разбрах за другата цел след ирак. Машалла на Ердо ефенди , лека полека , внимателно напредвали напредва. Виждам как местното население посреща аскера, изтормозени, измъчени , глад. Дано повече няма войни че само народа отнася тегобата. Дано вече възцари мирът за тези хора . Виждам как масово се прибират бежанците по домовете си .

    Коментиран от #56

  • 38 ХАСАН

    11 3 Отговор

    До коментар #30 от "история":

    Ако четеш художествена произведния от български историци под формата на история ще мислим като тебе..но чети световни историци и виж дали има понятието"прабългари"

    Коментиран от #42

  • 39 Наско

    5 10 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    Този Хасан не мога да му преброя никовете.Все едно чета съобщения от прес службата на Ердоган.Всички,които не са съгласни с диктатора са или терористи или гюленисти.Американците лоши,ЕС фашисти.Въобще всичко що не се вмества в разбиранията на мустакатия тюфлек бива заклеймявано.
  • 40 ХАСАН

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Наско":

    Нали направиха опит за преврат! И Турция не е разделена сплотена като юмрук
  • 41 Месут

    9 3 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Каква вълна от погребения бре Стоянчо . Има десетки видеа публикувани от самите кюрди които ги погребват.Обаче тези които аскера не ги е заровил с багерите. Сега ще ти покажа едно такова видео но го гледай бързо преди модератора да го е махнал. За бройката на маймуните също си в грешка.Само в момента в град Африн са над 10000 терористи плюс около 1800 които дойдоха от Кобане.Последните обаче от днес започнаха да се изнасят към Хасеке защото усетиха какво дърво ще ядат

    Коментиран от #50

  • 42 история

    6 5 Отговор

    До коментар #38 от "ХАСАН":

    Кои са световните историци,които четеш?Кажи ни и кажи кой византийски или подобен летописец е писал за турска нация или народ.
  • 43 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #34 от "Наско":

    сащ с този президент няма да се намесят ако не бъдат нападнати.сегашната американска администрация е силно некомпетентна по върпосите в сирия,а и не и са приоритет.тва е е оснвната причина мишките да си разиграват коня включително и ердоган.турция обаче е много дебалансирана страна .има един роман на орхан памук , турски автор,спечелил нобелова награда по литература,романа се казва сняг.тоя роман описва именно ситуацията в турското общество.смесица от националисти,радикални мюсулмани,кюрдски сепаратисти и западно ориентирани.за известно време ердоган успя да ги обедени като първоначално атакува корупцията в турция и постигна големи успехи,после с помощта на запада успя да въстанови турската икономика и да направи турция регионален икономически лидер,но всичко това деградира в момента в които ердоган реши да се прави на краля слънце в турски вариант.за сега масовката го подкрепя щото помни че тои е човека довел икономическия просперитет на страната ,но просперитета може да е много бързопреходен,както стана да речем в путинова русия.но каквото и да стане за напред опасноста от дебалансирането на турция е огромна ,което крие огрмни рискове и за нас,като съседи включително и за кратунковците дето са фенове на султана у нас!

    Коментиран от #48, #49

  • 44 Месут

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Стоянчо гледай как ги закопаваме . Първо им водим статистика и след това в ямата с багера https://www.youtube.com/watch?v=SASTZj4evVA

    Коментиран от #51

  • 45 ХАСАН

    9 2 Отговор
    Като турци разбира се че ще подкрепим турската теза ,а не тезата на ПКК..терористи...за нас ИДИЛ и ПКК са?едно и-също..и двете организации убиват жени и деца

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Путин

    4 7 Отговор

    До коментар #45 от "ХАСАН":

    Да за това ползвате ИДИЛ като съюзник,а преди даже търгувахте с тях.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ХАСАН

    8 3 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Не си прав..много си бос...ДАЕШ е американски проект и целта му беше да се създаде контролиран хаос в Близкия изток под формата на арабска пролет...Успя в Либия и Сирия ...но за малко да въвлече и прозападен Египет ..Турция също беше близо до окото на бурята,но единсивото на турския народ и лидерстаото на Ердоган предотврат-ха...много умело успяха да насочат бежанския поток към Гърция и Европа...и личното прияэелство с Борисов спаси България

    Коментиран от #58

  • 50 стоян георгиев

    6 10 Отговор

    До коментар #41 от "Месут":

    виж както ти казах,никои не отрича че са загинали хора,но са далеч от 3000 ,което лесно ти показах че няма как да е.кюрдите няма как да се опъчат на турската авиация,но иначе са много по-добри воиници от турския башибузук и турската армия.те воюват вече 5 години и са мотивирани щото защитават домовете и семеиствата си.в африн воюват на малки мобилни групи ,подобно на тактиката на идил за да не дават големи загуби от атаките от въздуха,но както ти писах и преди ако турската авиация бъде спряна от руските пво та ,което асад иска да направи ,ще видиш кво ще стане.и не се радваи че турците са убили много кюрди ,тва кюрдите го пишат на пирона с дълговете и ще има обратни връзки със сигурност.големите кюрдски семеиства имат родова памет подобна на големите турски семеиства и за убит брат,син,дъщеря ще мъстят,което се пише на гърба на турския народ.аз не виждам нищо положително за турция в тази операция ,напротив тва ще е коснолидация на още няколко милиона кюрди против турция.в африн турците тепърва ще дават загуби от партизани или самоубииствени атентати.тва не ти го пиша щото се радвам,а щото знам че ще се случи и твоя бабаитлък как ще ги избиете е ала бала,щото кюрдите дори 300000 убити няма съществено да им повлияете на популацията и боеспособността!
  • 51 стоян георгиев

    5 8 Отговор

    До коментар #44 от "Месут":

    тва ли е как беше хуманната турска армия?и тва бяха пет трупа!!!до 3200 има доста не мислиш ли?иначе ако тва те кара да се чувстваш горд или щаслив,много зле за теб.тва е варварство.убития има право на гроб,а страна дето претендира за някаква степен на цивилизованост не постъпва така.наистина е трудно да го разбереш ,но поне опитаи.после се чудите що не ви смятат за хора?наистина жалка картинка!!!тва с тоя клип е като оня дето ми прати на освободените от именно тия с багера.хората се бяха нас.али от страх ,а ти обясняваше колко били шасливи!!!жалка работа !!!!

    Коментиран от #57

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Жечо

    7 2 Отговор
    Мачкай те .Ашколсун Ердо
  • 54 пуйкистан

    3 4 Отговор

    До коментар #52 от "пРиЕшАмЛаИнСТ":

    Е нали Путин отърва диктаторчето от военните.Масква си има интереси там,въпросът е докога.
  • 55 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #48 от "KIRDJALISTAN":

    ти нещо доста си се объркал.не мразя турците.прочети хубаво моите постове.мразя ердоган и това в което превръща турция.нали прочете внимателно кво написах!!!и в африн аз няма за какво да ходя ,но ти си длъжен да отидеш.та събираи багажа и тръгваи.султана те чака не губи време,вземи и сина или зетя и натам вместо да ме пращаш мен,а и гледам че си голям фен на коленето тамще имаш възможност да колиш.а тва че не си роб хич не е сигурно.само един свободен роб може сам да си търси господар.та пак ти казвам прочети внимателно!
  • 56 пРиЕшАмЛаИнСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "ОБЕКТИВНО":

    Я кажи на какъв халюциноген си че ги "виждаш" тея работи. То си има медицинска диагноза за твоето "виждане" "нострадамусе
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "ХАСАН":

    да и в шоколада кума лиса има малки лисички:)))!!!!!идли бил американски проект дето удари по американските съюзници и предизвика създаването на военната групировка на американските противници иран русия ,а сега и турция!!!!ти американците ги взе за много тъпи бе убавец по-тъпи даже и от теб!!!!смяххх!иначе ердоган като гледам кво съумя да направи направо не мога да повярвам че ти се радваш на деиствията му.тои успя да скара турция с всички,включително и с държави които бяха сериозни турски съюзници като сащ ,англия ,франция и германия.
  • 59 No fes no problem

    4 9 Отговор

    До коментар #57 от "Месут":

    На варвари като турците,които колят жени и деца гроб и паметник не им се полага.Народ,който 500 години е бил избиван и мачкан се радвай ,че не ви е направил същото на останалите тук.За разлика от нас турците са избили милион и половина арменци,изгонили са и избили над 300 000 българи,гърци,кюрди и още много други народи са страдали и страдат от турското варварство.
  • 60 пРиЕшАмЛаИнСТ

    3 5 Отговор

    До коментар #48 от "KIRDJALISTAN":

    Никой не мрази турците бе кьопек (това е заради намека с робството)... Имам авери в истанбул с които съм си пил кафето с чам сакъз на теферич преди тоя грузински ман ф ер-домуз да разбърка фашкиите. Много си ограничен ако не си разбрал че той е малкото копие на путлер. И не бързай да се радваш предварително - пилците се броят на есен. А ето ти едно стихче "...идат кат аслани, връщат се на...ни"... Тааааа, дай да почакаме малко, да я караме яваш-яваш когато става дума за война. Да не се окаже че сте завзели Африн, ама гръмнали 2-3 бомби в Анталия и туризма пак на 0-та.
    Ти се запитай защо на ер-домуз сина му продаваше петрола на Идил и после ми обяснявай колко е велик грузинеца. Абе вие май си намерихте новия Сталин да ви управлява. Халал да ви е, ше почерпиш (ако си жив)...
    By the way, никой от аверите ми в големите турски градове не обича ер-домуз. За него гласуват само в изостаналия анадол по селата. Ама то и у вас балъци много, хеле тебе като гледам...

    Коментиран от #64

  • 61 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #57 от "Месут":

    тва наистина е варварски акт,но не е извършен от българите,а от руската държава.тя унищожава турските военни гробища в периода на управление,които трае почти две години след завземането на територията станала след това българия.друг е въпроса че тва е станало преди 140 години когато е бил съвсем различен морала ,а и чети внимателно масутчо,турската армия масово участва в убииства на българи в тази воина без никакви военни мотиви.запалва стара загора и избива населението без причина,същото става с населението на градовете пред балкана.ти кво си очаквал да стане след това благодарния български народ да ви издигне паметник?сега и един друг факт.пре първата балканска воина 1913 година турската армия напада и унищожава българската популация в одринска тракия основно убива жени и деца,мъжете са в тва време на воина срещу сърби и гърци,а две години по-късно българия спасява турция от пълно унищожение.благодарение на българия днес има република турция ,а турските гробища до тутракан са си там и сега.та предцени кои е варварина.тези дето са убити и закопани с багера са сирииски кюрди нямащи никакви проблеми с турците и турция,напротив те години наред воюваха заедно със сирииските турци против асад и против идил.жалко обаче за теб от пасането на овце си пропуснал много инфо за нещата дето уж си мислиш че знаеш!османската империя бе една варварска страна ,подобно на ислямска държава сега ,а вашия султан иска да я въстановява.тва няма да бъде положително за турския на

    Коментиран от #62, #65

  • 62 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    жалко обаче за теб от пасането на овце си пропуснал много инфо за нещата дето уж си мислиш че знаеш!османската империя бе една варварска страна ,подобно на ислямска държава сега ,а вашия султан иска да я въстановява.тва няма да бъде положително за турския народ бъди сигурен.

    Коментиран от #68

  • 63 пРиЕшАмЛаИнСТ

    3 6 Отговор

    До коментар #57 от "Месут":

    Абе месутчо на Лорънс Арабски паметник направихте ли? Ер-домузчо ще ви разпарчетоса както и оня английски амбриаж не успя. Така хубаво се наредихте помежду съседи дето всичките ви "обичат" че ще си плащате с векове напред. Халал да са ви кокалите, елате си ги вземете. Ние сме Европейци а не азиатци...

    Коментиран от #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Месут

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Искаш да кажеш че вие сте света вода ненапита.все вас са клали и избивали. Смяяхх

    Коментиран от #71

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #64 от "KIRDJALISTAN":

    и кво прави ердо за турция?скара я с всичките и комшии и съюзници!!!!унищожи цялото демократично управление на страната и сега набута турция в конфликта в сирия?тва харесва ли ти?

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 JohPoh

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Болене пий си хапчетата редовно , за това са вече на 700м от Африн град аскера
  • 71 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #65 от "Месут":

    не искам тва да кажа.българите постъпихме реваншиски с турците в периода 1878-1989 година.много турци бяха тормозени за това че са такива,бяха унижавани,прогонвани избивани.само че поне трима български министър председателя са ходили на крака в турция да се извиняват на прогонените ,а днес дпс е една от наи-силните български партии ,а турските политици едни от наи-управлявалите българия.българия е една от малкото бивши части на османската империя дето има турско малцинство,турците в сърбия,босна,гърция,албания...отдавна са изгонени или асимилирани.та за мен тва е нормалното.етническите групи да живеят в мир и конфорт,а не да си търсят царе,султани и диктатори ,както сега става в турция.
  • 72 пРиЕшАмЛаИнСТ

    4 5 Отговор

    До коментар #66 от "Osman":

    Мххххм, и един мармот завива шоколади в станиол... След последните изцепки на ер-домуз ние сме преградата на Европа пред азиатските пълчища. А всеки си слага най-добрия пазач на портата. Германия започна от тая година да се превъоръжава, изтегля си и частите от турски бази. НАТО спира парите на грузинеца, арабите от Саудитска Арабия и те. Съюзниците ви от Израел ви зачеркнаха и помагат за създаване на Кюрдистан. Иран са с Асад и против вас.
    Таааааа, я ми обясни как ще воювате на 5 фронта. Ааааааха, разбрах, ти си супермен и ще ни "разполовиш". Абе тикво изгнила, я марш да копаш тутуна и не ми се прави на стратег. Пуста гьостерица...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    наистина не приличат на турци.лъжат постоянно и го правят умишлено имат някаква постоянна руско-турска идея.сакън да не кажеш лошо за ердоган ама и за путин:)!не вярвам да са и помаци.помаците са кротки и добри хора ,а също така са много честни.не биха лъгали умишлено ,а толкова много никога.

    Коментиран от #77, #85

  • 75 vasik atanasova

    0 4 Отговор
    как няма някой тях да ги бомбандира
  • 76 пРиЕшАмЛаИнСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #64 от "KIRDJALISTAN":

    Е как ще знаеш като четеш само корана и правоверна литература. Пускай си Ал Джазира и СНН от време на време. Ако беше внимавал щеше да видиш редиците с камиони цистерни чакащи на турската граница когато Идил беше фактор. И във вашите вестници писаха ама май си от "много мразим да мислим" че не си даваш зор да се огледаш. Той грузинеца геврекчия на такива като теб разчита - от селата и Анадола дето пасат козите. Ай да ви е хаирлия и да ви докара до там до където другия грузин Сталин докара раша. Вие си го избрахте, вии му сърбайте попарата... А всеки път когато споменеш робството ще си получаваш "комплимента". Анадън му?

    Коментиран от #82

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #73 от "KIRDJALISTAN":

    виж турция понесе големи загуби от воините в сирия и преди това в ирак.тва го знае всеки дето го интерсува процеса,но турция е компенсирана многократно за това.европа и сащ направиха турция специален партньор.турските фирми работя на европеиските пазари свободно ,запада дава на турция,технологии,пари оръжие...запада пазеше турския интерес като чакаше и турция да пази западния,но след преврата ердоган превъртя.предполагам че тои подозира сащ за преврата и се хвана с русия ,иран срещу запада.разби опозицията в самата турция .вкара хиляди в затвора ,много от които невинни само и само да запази себе си.сега обяснява че ще върне бежанците в сирия ама как ще ги върне 4 ри милона в зона където живеят 300 хиляди????а и като се скара със запада тва ще оправили загубите на турция ?според мен ердоган иска да стане турския путин и точно това сега прави ,скарва се с всички комшии и вкарва турция във военен конфликт.така ще се бетонира,а ще страда турския народ.разбалансира ли се турция тва ще е много опасно и за нас като комшии,а имаше решение за всичко.запада по един или друг начин щеше да компенсира турция ,но с тая политика ердоган отрязва мостовете си и то съвсем умишлено!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "Bulgarsiken":

    тва ли те кефи?монетата тук има две страни нали знаеш.няма да ти пускам клипове на загинали турски воиници заради уважението към децата на убитите,но не се радваи на тези клипове те водят до други в които плачат жени и деца от твоя народ.ердоган ви излъга че сирииския демократичен съюз убива турци ,но след тези деиствия ще почне да убива и няма да е радостно за никого.
  • 81 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #79 от "KIRDJALISTAN":

    българската армия е 35000 има 10 тина самолета и нямаме зор за нищо.воиниците помагат предимно при бедствия и аварии.надявам се да остане така и за в бъдеще.историята ни показва че когато имахме наи-голямата си армия имахме и наи-големите си поражения.без да загубим битка загубихме и първата и втората световна та и студената воина.за българия е важна по-скоро правилната политика .за сега има мир у нас,само трябва да си увеличим заплатите и ще станем като швеицария :))))!!!!лошото е че с тва темпо ще станем швеицария след 1000 години когато тук няма да е останал никои!

    Коментиран от #83, #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #83 от "Bulgarsiken":

    зор за какво?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "KIRDJALISTAN":

    възможно е ,но за сега няма такива индикации.лятот се занимавам със земеделие и има между 1500 и 2000 циганина като берачи,та и с тях контактувам ,както и съответно с много турци .българина е толерантен и другите етноси го виждат.всяко стадо си има мърша и особено сред циганите има много такава ,но и те почнаха да работят ,много от тях отидоха в чужбина та не виждам глобални проблеми поне за сега.основния проблем на българия в момента е бедността ако се отласнем от бедоста всичко ще си доиде на мястото.

    Коментиран от #93

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 пРиЕшАмЛаИнСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #84 от "KIRDJALISTAN":

    Опазил ни господ да търсим ер-домуз в български вариант. Не и докато сме в Европа. Нека променят закона за оръжията и неизбежната защита и индийците сами ще се изнесът от България. Както и вече започнаха - в Англия се напълни с мургави, но те пари имат, не ги мислим.
    По важното е да има стабилност и инвестиции от Европа. Поправяме си пътишата, икономиката се развива, туризъма цъфти, пари има... Ще оправим и армията и полицията. Ама вие как ще се сдобрите със съседите хич не виждам. С гърците сте на нож, кюрдите не ви понасят и имат много да си връщат, арменците скъсаха двустранните отношения, сирийците и руснаците воюват с вас, само ние ви останахме... Метани ще ни правите и краката ще ни миете да сме кротки. Ер-домуз затуй се четка Бойко.

    Коментиран от #94

  • 92 пРиЕшАмЛаИнСТ

    2 4 Отговор

    До коментар #90 от "KIRDJALISTAN":

    Хахахаха, учил съм го защото ми харесва а не да не остана гладен в Европа. Сам съм си решил щото е уважение за един човек "добър ден" да му кажеш на неговия му майчин език. И други езици знам та гладен и бос не съм. Ама ти ще трябва вече в Европа и особенно в Германия да не споменаваш че си турчин щото кюрдите си усетиха силата... Щом в ресторанчета дето хляб съм ял и адана кебап, сега казват "кюрд съм - от кюрдистан". Доста тихичък ще трябва да си... Най-добре стой си в Анадола ама вече и в Диарбекир турци не останаха... Тежко нали... И като знаеш че и московитите са "за малко" с вас и пак ще ви сапунисът като му дойде времето... Лошоооо нали... Хаирлия да ви е грузинчето и паметник на Лорънс Арабския да направите...

    Коментиран от #95, #96, #98

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.