Last news in Fakti

12 Март, 2018 15:27 2 329 20

Москва: Лондон отрови двойния агент

  • сергей скрипал-
  • шпионин-
  • агент

Руска държавна телевизия обвини  в отравянето на разузнавача Сергей Скрипал

Москва: Лондон отрови двойния агент - 1

Държавната телевизия "Русия 1" обвини Великобритания, че е отровила бившия двоен агент Сергей Скрипал като част от специална операция, целяща да провали домакинството на световното първенство по футбол, която трябва да се проведе в Русия това лято, предаде Reuters.

66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия са в критично състояние в британска болница от 4 март, когато бяха открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в Солсбъри. Очаква се по-късно премиерът Тереза Мей да председателства заседание на Националния съвет за сигурност, на което ще бъде обсъдено отравянето. Британски депутат вече заяви, че случаят прилича на наредено от държавата отравяне и очаква да бъде обвинена Москва.

Москва: Лондон отрови двойния агент

Русия неведнъж е отхвърляла предположенията, че тя е замесена, твърдейки, че те целят да я демонизират. Но снощи седмичното предаване "Вести недели" на телевизия "Русия 1" стигна много по-далеч, обвинявайки самата Великобритания.

"Те се опитаха да припишат вината на Русия, но ако помислите, отравянето на полковника от ГРУ беше от полза само за британците", заяви прокремълският водещ Дмитрий Кисельов. "Скрипал беше напълно изцеден като източник и не представляваше особен интерес. Но като жертва на отравяне, е много полезен. Защо да не го отровят? Не е голяма работа. И то заедно с дъщеря му, за да го направят по-сърцераздирателно за обществото", подчерта той.

Според Кисельов, чиято кариера в медиите се дължи на подкрепата на президента Владимир Путин, отравянето на Скрипал създава много възможности за Великобритания, включително организирането на бойкот на Световното първенство по футбол, на което това лято Русия е домакин. "Прекрасна специална операция", подчерта водещият. "Скрипал е евтин разходен материал", добави той, посочвайки, че след специалната операция Русия ще трябва да се оправдава.

Москва: Лондон отрови двойния агент

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че ако се окаже, че Русия стои зад отравянето, може да се наложи Лондон да преразгледа присъствието на официалната си делегация на състезанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    17 34 Отговор
    Хахахаха - ушанките реват - крадеца вика дръжте крадеца. А нещо за Литвиенко няма ли да споменат.

    Ако англичаните се изтеглят от мондиала, навярно ще ги последват и други. Да не се стигне до паралелно първенство както с масква80.

    Коментиран от #4, #18

  • 2 Историк

    17 34 Отговор
    Русия винаги и лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Единствено Русия има изгода от отравянето на Скрипал и дъщеря му, за да покаже на евентуалните свидетели на провежданите срещу Русия разследвния, че нито те , нито членовете на техните семейства са защитени. Империята на злото продължава да върши гадости по цял свят. Засега безнаказано.

    Коментиран от #12

  • 3 Осман

    23 10 Отговор
    Предателите рано или късно ги настига дългата ръка на .....

    Коментиран от #5

  • 4 СКОТЛАНД ЯРД ГОЛЯМАТА РАБОТА

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    ДА СА ПОНАПЪНЕ И ДА ФАНЕ НЯКОЙ ПИЯН УКРАИНЕЦ И ДА ГО НАБЕДИ И ЧАААААК ТОГАЗ СА ПРАЗНЕТЕ ТУКА .
  • 5 Рубладжийче

    16 11 Отговор

    До коментар #3 от "Осман":

    Някоий безмозъчници, и неграмотници пишат сентенции как предателите рано или късно получавали заслуженото. за тяхно сведение двойният егнт е осъден през 2004 на 13 години затвор а през 2010 Медведев го помилва, за да бъде разменен срещу заловени руски шпиони. Но простотията е като ръждата, и с каквото и да я третираш винаги избива на повърхността.
  • 6 empire strikes back

    25 11 Отговор
    И какво ако англичаните се откажат и не отидат на световното в Русия, от това ще загубят само те и никой друг. Вероятно ФИФА ще сложи на тяхно място следващия в класирането в групата. Едва ли ще има и други държави дето да обявят бойкот освен тях, но и да има те ще са малко и също лесно може да бъдат заместени. Едва ли има още толкова заблудени хора да вярват че такива престъпни машинации като недопускането на Русия до олимпиадата се дължат на нещо друго освен гадна политика от страна на САЩ и "съюзниците" им спрямо Русия. Но в крайна сметка който си го търси ще си го получи.

    Коментиран от #14

  • 7 реалист

    23 7 Отговор
    Склонен съм да мисля,че това не е дело на Русия.Предателят е бил съден,лежал и впоследствие помилван,за да бъде разменен.По-голям интерес има Запада,заради ефекта,още повече идва световното.Може и да е възмездие от бивши колеги,но е малко вероятно
  • 8 Простак

    26 10 Отговор
    Жалко, не успяха и смъртта на Лейди Ди да припишат на Русия. Но не е късно, има време.

    Коментиран от #10

  • 9 Руското посолство

    6 16 Отговор
    Да бе ако Англичаните са го тровили този защо да си тровят и полицаите и медиците общо още около 20 човека (не знам точно) Просто Крадеца вика дръжте крадеца!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 А стига бе

    20 7 Отговор

    До коментар #9 от "Руското посолство":

    А ти видял ли с очите си дали има отровени полицаи и медици??, Те принцесата си убиха-ти за двама полицаи ми говориш тук..
  • 12 Истерик

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Лъжците на дребно , соросидни се запениха!!
  • 13 Kcaniba

    16 2 Отговор
    Лейди Ди и нея Путина я тепа сигур, ма англичаните траят.
    Тцтцтцтцтцтцтцтцтц
  • 14 К.К.

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "empire strikes back":

    Да се отказват пък и други да ги последват добре е, това е единственият начин нашите национали да се класират в близкото бъдеще.
  • 15 Руско търговско представителство София

    4 13 Отговор
    Пишете по активно - ша спра рублите
  • 16 ДАНТЕ

    15 4 Отговор
    ПУДЕЛИТЕ островитяни,да си гледат гей-джендер парадите.Веднага ще бойкотирали.Видя ви ЕС що за стока сте.От чувала с пут-те извадихте х.я.Всичко ви е обратно там от воланите до мъжлетата.
  • 17 БАЙ КОНУР

    6 10 Отговор
    14 души са умрели във Великобритания при неизяснени обстоятелства в последните няколко години- и имат връзка с Русия.
    Сега разследванията за тях се възобновяват , вкл. есхумации ще бъдат извършени.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БЕ КЪК ТЪЙ СЕ В АНГЛИЯ СТААТ ТИЯ

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ КОНУР":

    РАБОТИ ?::;??? ТОА СКОТЛНД ЯРД , МИ 8 ,МИ 6 МИ 110 ЗА КЪВ ЧЕП СА ?;:;???
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания