Last news in Fakti

13 Март, 2018 10:31 1 627 5

Меркел: Още чакаме споразумение за сини каски в Източна Украйна

  • германия-
  • украйна-
  • сащ-
  • сини каски-
  • русия-
  • донбас

Германският канцлер не изключи смекчаване на европейските санкции срещу Русия

Меркел: Още чакаме споразумение за сини каски в Източна Украйна - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел не изключи смекчаване на европейските санкции срещу Русия при напредък в изпълнението на договореностите от 2015 година за умиротворяване на Източна Украйна.

"Още от деня, когато подписахме Минските договорености, чакам да настъпи примирие, което да се задържи повече от 10 дни. Затова имаме правото да изчакаме съществени стъпки, преди да поговорим за санкциите. Тези стъпки обаче трябва да бъдат съществени и мисията на сините каски да се състои“, каза германският канцлер.

Меркел има предвид мироопазващата мисия за Донбас, предложена от руския президент Владимир Путин през септември миналата година. Преговорите в Съвета за сигурност на ООН продължават вече близо половин година, но Русия и Западът все още още не са постигнали съгласие върху правомощията на сините каски. Днес Меркел изрази надежда, че преговорният процес ще се ускори.

"Очаквам, че след изборите в Русия в неделя ще настъпи нов тласък в преговорите и тогава ще видим дали можем да постигнем качествен напредък в изпълнението на Минските договорености“, каза Меркел.

Меркел: Още чакаме споразумение за сини каски в Източна Украйна

Меркел, баварските ѝ партньори от Християнсоциалния съюз и социалдемократите подписаха днес споразумението за съвместно управление. Бундестагът ще гласува за новия кабинет в сряда - близо половин година след парламентарните избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    4 3 Отговор
    "Сини каски"?!
    По-добре, червени барети.
  • 2 Bahti

    8 3 Отговор
    Бабето дето Закопа Европа трябва да бъде Съдена!
  • 3 Амуджа реалист

    5 8 Отговор
    Добър намек за путлер - " аре ко стана с изтеглянето от Донбас, аз пак съм премиер и не съм забравила"
  • 4 Пуф паф

    3 3 Отговор
    Меркел е политически пътник, на когото му изтича влаковата карта!

    В момента се е прекачила на пътнически влак в опит да забави приближаването си към последната спирка на политическата и кариера!
  • 5 ГОСТ

    1 1 Отговор
    СИНИТЕ КАСКИ ОТ ХОЛАНДИЯ ЛИ ЩЕ БЪДАТ
Новини по държави: