Last news in Fakti

13 Март, 2018 13:38 7 369 44

Украинска следа в отравянето на шпионина

  • сергей скрипал-
  • шпионин-
  • русия-
  • новичок-
  • отрова-
  • украйна-
  • следа-
  • николай ковалев

Веществото се съхранява в бившите съветски републики

Украинска следа в отравянето на шпионина - 1
Снимка: БТА/ AP

Нервнопаралитичното вещество „Новичок“, използвано за отравянето на двойния руския агент Сергей Скрипал, може да се съхранява в Украйна. Това заяви бившият шеф на руската Федерална служба за сигурност Николай Ковалев, цитиран от РИА Новости.

Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че веществото „Новичок“ е било използвано при атаката срещу шпионина и дъщеря му. Тя обвини Русия. Отровата е създадена в Съветския съюз през 70-те години на миналия век и е използвана за военни цели.

Тереза Мей поиска отговор от Русия. Според нея става въпрос или за „директни действия“ от страна на руските служби, или руските власти са „загубили контрол“ над разпространението на въпросното вещество. И в двата случая в Москва носят вина. Външният министър Борис Джонсън е поискал от Кремъл информация за програмата за разпространение на веществото „Новичок“, което е забранено за употреба.

Николай Ковалев заяви, че отровното вещество може да се съхранява в някои от бившите съветски републики, включително Украйна. „Като се има предвид, че веществото се съхранява на територията на бивши съветски републики, то съжалявам, но не може да се изключи украинска следа“, заяви Ковалев.

Той добави, че отравянето на бившия руски агент е причинило „абсолютна вреда“ на Русия. По думите му от случая бенефициентите са Англия, Америка и косвено Украйна, защото тя е заинтересована Русия да бъде показана като страна „агресор“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 лоялно начало

    83 7 Отговор
    А изведнъж Украйна решиха да я направят асоцииран член на НАТО . Какво съвпадение .
  • 3 толерантен

    72 8 Отговор
    Абе, взели са си поука от предния "атентат", на Литвиненко. Там се оказа, че полоният не е руско производство.
    Сега като не са могли да осигурят руско, са се задоволили със съветско, украинско. Все пак, имат напредък в провокациите.

    Коментиран от #25, #37

  • 4 толерантен

    67 8 Отговор
    Като не можаха с майдан, санкции, заплахи... вече това им остана лъжи и манипулации. Като със зимната олимпиада. Сега меракът им да компроментират световното по футбол.
  • 5 Наблюдател

    14 65 Отговор

    До коментар #1 от "нормален":

    Ултиматума даден от англичаните за отговор изтича и руските дегенерати се чудят каква лъжа да измъдрят. И решиха с едни куршум да ударят два заека-хем да се оневинят, хем да натопят върлите си врагове украинците. Но само дебили могат да се вържат на такава плоска лъжа.

    Коментиран от #6, #17

  • 6 нормален

    52 10 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Ти си ясен. Упоменал съм те.
    На такива зомбита се крепи демоНОкрацията по света и у нас.

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Васил

    49 7 Отговор
    Всичко е пунта мара ингилизите така бяха силни и за отровите на Садам а после КО ?Нищо чудно и да е тяхна постановка само и само да игнорират световното по футбол то не че с техния и без техния отбор няма да мине на ниво национален са нула.По добре ще и без техните пияндета!
  • 8 Бахур Бахар

    8 36 Отговор
    И в Украйна е като тук, пълно и с рубладжии.
  • 9 Kcaniba

    31 8 Отговор
    Раята на империята на злото - фащ
  • 10 Ауууууууууууууу

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "нормален":

    Тук го закова-няма даже отговор...което не е в стила на джендъра..-значи направо му отряза жиците на тоя смешорок.
  • 11 Наблюдател

    13 29 Отговор

    До коментар #6 от "нормален":

    Помниш ли русофилче опашатата руска лъжа за украинския капитан Волошин, който от своето Су изстрелял ракетата поразила малайзийския Боиниг? Тогава вие русофилите подхванахте "украинската" следа, подобно на сега и я тиражирахте като истина от последна инстанция. В последствие руснаците на няколко пъти сменяха версиите с цел да замажат истината, че те са свалили самолета. сега се опитват да направят същото. но нито с Боинга им се удаде да излъжат, нито сега ще им се получи лъжата. Никой вече не вярва на лъжите им.

    Коментиран от #12, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Morgoth

    34 4 Отговор
    Това ми напомня на химическите атаки в Сирия - няма абсолютна сигурност кой го е направил, но вече се готвим да наказваме този който искаме да се окаже виновен.
    Може да е Русия - спор няма. Има и мотив и възможност да го извърши. Може и да са от САЩ в комбина с Великобритания - те пък имат мотива да очернят Русия. А може и да е Украйна - те имат още по-голям мотив да изкарат руснаците убийци. Докато няма независимо международно разследване, което да успее да хване извършителя нищо не може да се каже.

    Коментиран от #24, #44

  • 14 Наблюдател

    4 25 Отговор

    До коментар #12 от "нормален":

    Още не е дошло да кажат на целия свят истината за сваления от руснаците Боинг. И това ще стане, почакай и ще се насладиш на доказателствата. Ама и тогава ще отричате и ще квичите на умряло както сега..

    Коментиран от #18

  • 15 Рубладжийче

    15 7 Отговор
    Със същия успех можеха да набедят и Валери Симеонов, че ги е отровил.
  • 16 Калинка от Герб

    35 3 Отговор
    За какво им е на руснаците след като са го предали на англичаните преди 10год. чак сета да го убиват като са имали възможност още докато е бил в руски затвор и много време до тоя момент.Явно на англичаните вече не им е нужен като разузнавач и може да им послужи за целите им по друг начин.......
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 нормален

    23 3 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Чакай ти, еврогеювете да измислят някоя нова простотия, че да ви сипят в копанката помия.
  • 19 Пеньо

    9 16 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Дори руснаците не вярват, но българските им подметки вярват!
  • 20 Наблюдател

    7 20 Отговор
    Времето дадено от англичаните на рашките да отговорят дали те са отровили Скрипал и дъщеря му или са допуснали немарливостта някой да им открадне отровата изтичат днес. Руските измамници ще пробват подобни номера като украинска връзка, но англичаните не са като дебилните им фенове, които им вярват безрезервно. Отговора ще бъде болезнен и незабавен. Английски "подарък" за джуджето за преизбирането му.

    Коментиран от #27

  • 21 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    7 23 Отговор
    Рашките настъпиха ли мотиката ?

    Изобретателят на Новичок , понастоящем живее в САЩ , днес заяви, че Новичок се съхранява само и единствено в Русия- никъде другаде. Беларус , Украйна ,Турну Мъгуреле са невинни


    Обаче те да се пробват ,естествено с лъжа ,с какво друго

    Коментиран от #26, #29, #33

  • 22 Янките ВЪН

    20 5 Отговор
    Някои дебили си взривиха собственоръчно небостъргачите за да си оправдаят терористичните действия в целия свят. Много разнолични новини поднесени от различни медии.

    Коментиран от #23

  • 23 Наблюдател

    3 18 Отговор

    До коментар #22 от "Янките ВЪН":

    Какви Янки сънуваш, бе приятел? Това са англичани! И за взривяването бъркаш, Путин беше този, който взриви жилищните блокове във Волгодонск и Москва за да разпали Втората чеченска война.
  • 24 Мужик

    5 16 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Какъв точно мотив виждаш Великобритания и САЩ да очернят Русия?... Това са просто руски пропагандни измишльотини за разни местни имбецили - че "лошият" запад постоянно се опитва да очерни тази "най-велика, православна и справедлива империя".. Та, те толкова са се очернили вече сами, че западът няма нужда пръста да си мръдне... Камо ли пък чак да ѝ спретват такова активно мероприятие, в което британските власти и службите им излизат доста по-очернени, че са допуснали такова вещество да бъде използвано на публично място и да застраши стотици британци...Че и чак в конспирация с Украйна...? Ясно е като бял ден, че руснаците са го направили - те така наказват предателите и дават урок на желаещи да станат бъдещи такива, че никъде не могат да се скрият и, че разплата ще ги застигне, независимо къде са.

    Коментиран от #28

  • 25 Гец

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "толерантен":

    Сигурно е бил полски, както и едни лагери навремето.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Да бе , да

    17 2 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    Ти сериозен ли си? И как ще ги накажат, като не отидат на световното по футбол ли?
    Два въпроса: Кой "намери" химическото оръжие на Садам ?
    Кой събори кулите -близнаци?
    Твоята версия искам да чуя, ако обичаш!

    Коментиран от #30

  • 28 май си самата непорочност

    18 2 Отговор

    До коментар #24 от "Мужик":

    Ти сериозно ли се правиш на наивен?
    Още същия ден британците изригнаха че санкциите си ги подновяват.
    Ами онази баница в Сирия ,която делят. Те там са незаконно, нали знаеш. Всякакви номера въртят за да принудят ООН-то да им издейства една резолюцийка, ама още са военопрестъпници на терен, и криминални по всеки международен закон.

    Стига се правихте на девственици, сороспии разпорени .
  • 29 Inog

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Ама и ти си ми един умничъък - какво да каже бе, като живее в щатите?
  • 30 Наблюдател

    3 10 Отговор

    До коментар #27 от "Да бе , да":

    И да ти обясня как, няма да разбереш. Отговора ще бъде много ясен и болезнен. И координиран с останалите нормални държави.

    Коментиран от #31, #32, #38, #40

  • 31 Да бе , да

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Е, кажи ми твоята версия де, може пък и да не съм толкова тъп, за колкото ме смяташ. Да ,личи си че си умен човек, но не ме подценявай! Да повторя ли въпросите?

    Коментиран от #34, #36

  • 32 Да бе , да

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Свърши ти работното време ли? ха ха ха
    Жив и здрав бъди
  • 33 елементарно Уотсън

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Е, това е прозрачен фейк, вече.
    Къде се съхранява химическото оръжие знаят само от Ген Щаба. Тази информация е класифицирана , тоя самозван лаборант няма как да знае къде СССР си го складират. Това е хубав пример за фейк-нюз, и поредно доказателство че отново си фабрикуват сензации с хим. оръжие .Както винаги.
  • 34 Наблюдател

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Да бе , да":

    Малко поивка е нужно на всеки. Питам къде си сега ти? Получи си копейките и бързаш да ги изхарчеш, че утре може и да няма, нали?

    Коментиран от #35

  • 35 селянин

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Наблюдател":

    ,,Карлуковец,,остават 5 дни до 18 март,увеличи си,,зобта,,че трудно ще го преживеееш..
  • 36 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Да бе , да":

    Не го мъчи! Трудно му е! Отдавна никой не вярва на това, което би ти отговорил дори и в САЩ.

    ... на тоя трол трябва да му сложат още една иконка до ника - "ignore", но пък няма да е интересно. Забавлява ме! :)

    ... де той, преди него Стоян, преди него Киро, Юриста, Българинът, Коня и т.н. периодично хипер-активни хибриди. Случайност?! Дали? ... цирк да става .... понякога си мисля, че са нарочни провокатори от страна на Русия. Не ми се вярва американците да ни смятат за толкова промити, че да инвестират в толкова плитка пропаганда.
  • 37 ицо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "толерантен":

    Смешно е да се твърди, че полоният не е руско производство. Най-интелигентната част от СССР беше именно руската федерация, останалото, като изключим Прибалтика и Украйна, беше един див Туркестан, който получи обучените кадри за нефтодобивната и космическата промишленост наготово. Полоният и всички тези отрови са съветско производство, принадлежащи на държава с 1/6 от земната площ и несъизмерими възможности с тези на днешна Русия. Самият Туркестан е завладяван в продължение на три века именно от руски войски, а преди 30 години получи независимост. Руски воини са мрели за завладяването на Узбекистан, за Казахстан, за републиките край Турция...

    Съвсем друг е въпросът, че да се снабдиш със съветска технология днес не е никакво предизвикателство, стига да си готов да платиш достатъчно. И така е от поне 27 години.
  • 38 Знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Лошо те заковаха и започна да увърташ като няма какво да отговориш. Явно днес няма да си получиш центовете от Козяк.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Любознателен

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Абе воайоре ,като си толкова "умен" , кажи как англичаните толкова бързо установиха отровата? Нали я имало уж само в Русия ! На всички вече е ясно ,че US , UK и др.служби разполагат с нея ! Пий си редовно ксанакса !
  • 41 Майна 2

    0 0 Отговор
    Абе я се хванете за Работа бе........
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания