Last news in Fakti

15 Март, 2018 09:47 2 501 5

Вижте за какво се скарали Тръмп и Тилърсън

  • рекс тилърсън-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • скандал

Държавният секретар е искал смекчаване на тона към Пхенян

Вижте за какво се скарали Тръмп и Тилърсън - 1
Снимка: БТА/ AP

Стана ясна основната причина за уволнението на държавния секретар Рекс Тилърсън. Доналд Тръмп обяви, че между двамата е имало различния, но не уточни за какви става въпрос. Президентът назначи шефа на ЦРУ Майк Помпео за свой външен министър.

Дипломатически източници разкриха пред „Ройтерс“, че основната причина за разрива е Северна Корея. Държавният секретар Тилърсън е настоявал за диалог с Пхенян, докато Тръмп е искал продължаване на твърдата реторика с максимален натиск над режима на Ким Чен-ун.

През последните месеци напрежението между Съединените американски щати и Северна Корея се увеличи значително. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Пхенян с „огън и ярост“, ако не преустанови ядрените и ракетни изпитания на Корейския полуостров.

По всичко личи, че Тръмп иска да продължи агресивната реторика, докато Тилърсън е искал смекчаване на тона. По отношение на новия си първи дипломат Майк Помпео, Тръмп каза, че между двамата има „химия“ и разбирателство по основните външни въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенко

    20 3 Отговор
    Не е за смекчаване на тона,а за това,че след,,смекчаването,,на тона ще изгубят милиарди от НЕпродаването на оръжията си...Но нали ние от европа сме си глупавички и не разбираме от нищо,даже когато светват уличните лампи си мислим,че е няква вуду магия ни пробутват ей такива простотии!!!
  • 2 теза

    19 0 Отговор
    Бай Дончу като неуспял бизнесмен / щото не е от най-богатите / се стреми само да продава оръжие. Друго не го интересува, трябва да си плати поддръжката за изборите на военн-промишления комплекс. Иначе , като много други тарикати няма никакъв опит в дипломацията. Същия бурсик ще е новия му секретар.
  • 3 фдфд

    5 5 Отговор
    Аз разбрах защо това дето го пишете са измислици -> Докато си пиели ракията се скарали кой да вземе последната кисела краставичка
  • 4 гост

    19 1 Отговор
    С. Корея е поредната възможност за военен конфликт както бе Виетнам, Афганистан, Ирак, Йемен, Сърбия и Африканските републики. За САЩ трябва да има война, за да имат печалби и евтин петрол, няма друг вариант. Та Тръмп си гони това, докато обама изтегляше войски от Близкия Изток, то този напира пак да разпалва конфликтите.
  • 5 жега

    23 1 Отговор
    Абе, понеже Путин им наби канчоците в Крим и Сирия, върна им напрежението, което сащ изнасяха по света и у нас. И сега се сджавкаха един друг.

    Пък на Путин не му излезе скъпо. Изкара стари бомби от складовете подлежащи на бракуване и ги пуснаха с ново прицелване, което превъзхожда по точност скъпите американски "умни" бомби. Самолетите използваха часовете си за учение в Сирия. Изпитаха си новите оръжия и им направиха реклама. Скара двете най-големи натовски армии... Абе, майстор, кучето.