Last news in Fakti

15 Март, 2018 20:45 9 870 16

САЩ: Сърбия не е разбрала правилно

  • сащ-
  • министър-
  • сърбия

Спор около изказване на сръбски министър

САЩ обявиха, че сръбският военен министър е бил дезинформиран, когато разкритикува американски генерал, съобщи CNN.

По-рано генерал Къртис Скапароти обяви, че Сърбия е уязвима от руска намеса. Това накара сръбският министър на отбраната Александър Вулин да го критикува, обвинявайки го, че определя страната му като опасна за Балканите.

„В сръбските медии се е появила информация, която е представила грешно изказването на Скапараоти, имайки за цел да настрои сръбските граждани срещу генерала“, се казва в изявление на Пентагона.

Официален представител на американското командване вече обяви някои сръбски медии за дезинформация. Има твърдения, че руското влияние в Сърбия увеличава антиамериканските настроения.

Пояснява се, че Скапароти не е определял Сърбия като опасност за Балканите, като е визирал влиянието на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сулейман Безумни

    102 11 Отговор
    Да бе " руското влияние в Сърбия увеличава антиамериканските настроения.", не бомбите с обеднен уран, откъсването на Косово и гей-парадите под охрана на частна американска армия.

    Коментиран от #12

  • 2 onq s konq

    18 70 Отговор
    Дипломацията си е дипломация и естествено ще бъде оповестено, че "има грешка в превода" и САЩ са били неправилно разбрани.ЦЕЛТА ОБАЧЕ Е ПОСТИГНАТА и на Сърбия ИНДИРЕКТНО е дадено да разбере,ЧЕ СРЪБСКИ ХИТРОСТИ НЕ ВЪРВЯТ ПРЕД ЗАПАДА и ако не се дистанцира "задоволително и убедително" от Русия...ще стигне до "под крушата".

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тито

    76 10 Отговор
    Скоро целия свят ще е против америте,защото те са империалисти и бандити и всички народи го осъзнаха.Сърбия те я унищожиха,но сърбите обичат Русия и това никой не може да промени.Ще дойде време и то е близо,когато американците ще си платят за всичките ужаси!
  • 5 ГОСТ

    58 12 Отговор
    А бе тия американци нямат ли си друг проблем с който да се занимават като билионния си дълг с който всяка нормална държава би фалирала но за тях това не важи докато целия нормален свят не престане да им използва валутата.Няколко държави им притежават повечето държавен дълг стига да си потърсят дължимото и са фалирали и могат да ги сложат на мястото им.
  • 6 Левски

    43 7 Отговор
    Лукава алчна американска душица кръв повръща пари не връща! Поинтересувай се. В началото за всеки отпечатан долар е стояло определено количество злато и американците плащали яко на френски работници да бачкат за американци! Събрала Франция много долари и фреската банка казала добре искаме да си ви дадем доларите и да си вземем златото! И ОУУУУУУ американците казали ма..... чакайте да не си разваляме отношенията ..........то така не може просто да се дава злато! Може да ви обещаем друг вид стоки и услуги ама не и злато! И така Французите били прецакани, а доларът от тогава не е обезпечен със злато а само с стоки и услуги!

    Коментиран от #8

  • 7 Христо

    44 5 Отговор
    Това с хартиените, наречени долари го прави Дьо Гол. Цял кораб с хартия им праща, и си взема златото. Но Германския златен резерв, от 1945 година е в САЩ. Германия и в момента е окупирана държава. И САЩ и Великобритания имат военни бази. За Франция не знам. Русия няма. За тези, които се интересуват потърсете, Канцлер - акт.
  • 8 ГОСТ

    18 5 Отговор

    До коментар #6 от "Левски":

    А за това стоките им струват двойно и тройно. Справка ф35 100 и няколко милиона и задължението партньорите им да ги вземат за да си оправят дълга.
  • 9 Кака Гинка

    27 3 Отговор
    Всеки,който не им играе по свирката е недочул и недоразбрал...
  • 10 Доналд Тръмп

    17 5 Отговор
    Е да американците все са недоразбрани,все са ощетени-избиват 2милиона индианци на континента и само ден по-късно-ни лук яли,ни лук мирисали,но при 500хил евреи избити от Хитлер-100годишен рев,и то кански рев-защото всички долари на Джак и Смит,работещи нормална работа,като нас-са в ръцете на Моше или Авраам или както там се казва човекът,които управлява Финансовия Резерв на Америка.Затова американците нямат право дори на думичка по отношение на Европа и европейските държави,най-малкото защото са по-хуманни от тази Империя на Злото-точно както и Русия,но при дядо Иван причината е,че това е една държава,точно каквато е била Османската империя в своя край-тя е век и половина назад-някъде между Освобождението и Октомврийската революция.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бърнабич

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Сулейман Безумни":

    И гей министър-председател, пак Американците им сложиха, нали? Айде, попрочети малко, па тогава!
  • 13 Шаран БГ

    13 3 Отговор
    Няма твърдения, че американското влияние в Сърбия увеличава антируските настроения. И не само в Сърбия -- но е така без твърдения.
  • 14 БОБИ

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    много ми е интересно и любопитно при така създалата се ситуация
    зашо американците не налагат мнението си ,като ги бомбардират например или може би знаят ,че при нови бомбардировки свалените ''невидими'' стелтове ше са много и троловете ше станат за смях пред целия свят
  • 15 Bil

    20 4 Отговор
    Видяхме разрушените мостове по Дунава и бомбардировките над Белград.И как мислят американците,че ще ги заобича.А през март 1944г.бомбардираха София-над 4000 жертви.
  • 16 Гост

    2 2 Отговор
    Сърби вие забравихте ли???? Вашите убити синове от Сащ забравихте ли убитите журналисти от ТВ кула все още няма наказани виновни за случая.И вие ще стискате раце на тия