Last news in Fakti

14 Март, 2018 19:00 2 560 1

Сърбия иска компромис с Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Александър Вучич вижда перспектива за Западните Балкани

Сърбия иска компромис с Косово - 1
Снимка: БТА/AP

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че страната му е готова да постигне споразумение с Косово, съобщи B92.

Споразумението е ключово за членството и на двете страни в ЕС. На този етап Белград обаче отказва да признае независимостта на Косово.

„За нас това е сериозна пречка по пътя към ЕС. За това и сме готови да търсим компромиси. Това е страхотна възможност за всички нас , с която ще можем да постигне напредък.

Ние ще приемем компромис, но не и унижение. Ние трябва да решим нещата, които пречат на Западните Балкани вече толкова дълг“, заяви Вучич.

Според него Балканите могат да разрешат проблемите си с помощта на Запада. За ЕС е ключово Сърбия да постигне споразумение с Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    4 0 Отговор
    Уважаеми Факти.бг ,

    От няколко дни ми се публикуват само по 1-2 коментара на ден ,в останалите коментари ми излиза надпис"имате забрана за публикация" .От няколко години съм в сайта и имам само един изтрит коментар,който беше много отдавна.Не съм от тези които обижда.Мисля,че не сте преценили правилно за мен.Моля , отново да преразгледате моя случай!
Новини по държави: