Last news in Fakti

17 Март, 2018 15:12 2 969 43

Ердоган: Всеки момент ще превземем Африн!

  • маслинова клонка-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сирия-
  • африн-
  • център-
  • армия

Турската армия е близо до победа в Африн

Ердоган: Всеки момент ще превземем Африн! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че подкрепяните от турската армия Сирийски демократични сили са обградили центъра на град Африн и „всеки момент“ ще предприемат офанзива, съобщи Анадолската агенция.

На 20 януари турските въоръжени сили започнаха операция „Маслинова клонка“, за да освободят град Африн и околностите му от присъствието на Отряда за народна самоотбрана – кюрдски бойни милиции, които Анкара разглежда като крило на Кюрдската работническа партия.

„Всеки момент влизаме в Африн“, заяви турският лидер. Той посочи, че от началото на бойната офанзива са били убити 3569 терористи. Генералният щаб на турската армия посочи, че не иска сирийска територия, а единствено да прочисти Северна Сирия от кюрдските бойци.

Междувременно турската армия обяви, че обвиненията срещу въоръжените сили за нападение срещу болница в Африн не отговарят на истината. Турция посочи, че основна цел на армията е избягване на цивилните жертви в конфликта срещу сирийските кюрди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 28 Отговор
    Извършва се геноцид на кюрдите с дронове

    Коментиран от #9

  • 2 СЛАВЯН

    26 32 Отговор
    турците в момента извършват престъпление срещу човечеството, за пореден път, а запада мълчи. Убиват цивилни, убиват бременни жени, убиват деца. Но всичко се връща!!! Защо турците не излязат срещу една нормална армия, а излизат да се бият срещу цивилни, жени, деца?

    Коментиран от #4, #6, #7, #16

  • 3 ПУТИН

    21 18 Отговор
    МАЧКАЙ ТАЙПИ !
  • 4 ххх

    36 13 Отговор

    До коментар #2 от "СЛАВЯН":

    Стига с тази провокация!Кюрдите не пускат мирното население да се изтегли,защото ги ползва като жив щит!
    "новините"от кюрдите са пълна лъжа!
  • 5 mediator37

    12 24 Отговор
    Гаджалска им работа- с чужда баклава помен правят. Сирийската свободна армия се бие с кюрдите, гаджалите вървят подире и забиват знамената, току хвърлят на кьораво някоя бомба от въздуха да утрепят цивилните.
    И се тупат в гърдите- ние превземаме, ние побеждаваме.

    Коментиран от #31

  • 6 Манго 31

    33 9 Отговор

    До коментар #2 от "СЛАВЯН":

    Щом мислите и защитавате кюрдите ,,вземете ги България да живеят
  • 7 Ханко Брат

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "СЛАВЯН":

    Я сега си представи щом запада не се обажда за нефта в сирия, как ще реагира ако нападне България примерно :)
  • 8 Гост

    10 12 Отговор
    Обградили центъра на Африм... Много "правоверни" днес ще ядат пилаф при Аллах! И от двете страни. Султанът трябва да е доволен.
  • 9 Валери Симеонов

    19 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Защо ги защитавате кюрдите ,, и те са били поробители на България заедно с турците ,, участвали са в кланета , кюрдите са Башибозуците

    Коментиран от #18

  • 10 реалист

    8 9 Отговор
    Че ще влезете,ще влезете.Но първо влезте,пък тогава го обяви.

    Коментиран от #40

  • 11 Мехмед

    16 3 Отговор
    евала на нашия султан, новата държава ще се казва Ердоганлъ Империяси, новият език Ердоганлъ Тюркче, азбуката ще е Ердоганица, разбрахте ли !!!
  • 12 Африканец

    3 14 Отговор
    Два месеца минахте с тия "невъоръжени" кюрди, хайде бързичко че ви чакаме после ние.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ivan4o

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Валери Симеонов":

    вари учи история, кои са башибозуците, докато не се научиш не се обаждай.

    Коментиран от #22

  • 19 стоян георгиев

    4 15 Отговор
    всеки момент кюрдите ще се изтеглят от града за да не загиват цивилни.тва е горе долу правилната комбинация от думи дето трябваше да ползва султана.до сега поне 150 хиляди кюрди са избягали от африн,което е около половината от местното население.вижда се как ги е освободил султана и колко са доволни за това освобождение.жалко за тръмп,глупака си мисли че като си мълчи пред диктаторите ще му се размине .тоя белокос глупак връща ситуацията на чембърлеин преди втората световна.както каза чърчил по-късно:постъпихме безчестно за да спасим мира и получихме безчестие и воина!само не знам за какво се радват тримата български турчина?турция загива те се радват!!!!един грузински геврекчия направи 80 млн. държава на идиоти.ердоган много прилича на хитлер ,като манталитет идеи и начин на деиствие,резултата ще е подобен,но бая народ ще пострада предимно от местното население.

    Коментиран от #20, #21, #23

  • 20 ivan4o

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    да не си бил приятел на хитлер бе, че така се изказваш че секаш го познаваш. ти за Турско недей мисли , мисли за топящата се българия

    Коментиран от #28

  • 21 Трол

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Деса-стоян-То, спомням си един твой спор с пишещ тук с турски ник. Как беше, имахте облог, ако Африн падне да април какво щеше да направиш? Я ни припомни! Да се посмея малко.

    Коментиран от #29, #34

  • 22 Валери Симеонов

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "ivan4o":

    Иванчо ,аз много добре знам историята , от тебе 100 пъти повече ,,,,, щом ги обичаш кюрдите ,вземи ги покани в България да живеят ,сигорно и ти си от тях
  • 23 YAVUZ

    10 5 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Главатарите на терористите отдавна избягаха от района, останалите знаят че без присъствие на цивилното население ще станат лесна мишена и затова копаят ровове с багери да не могат с коли хората да напуснат града. С безпилотни самолети ТУРСКАТА АРМИЯ удря багерите за да не възпрепятстват на мирното население да излязат от града.Сравняваш Ердоган с Хитлер,нещо не си добре информиран.Хитлер създаде лагери за умъртвяване на хора, а Ердоган създаде лагери за спасяване на хора от войната.

    Коментиран от #30

  • 24 ФерТайфур

    10 7 Отговор
    ЕРДО давай бе ефенди, давай смело и бързо Че цял свят се събра там. А преди малкогледах по нашата телевизия как разпространяват не вярна имформация, ( била разрушена болница в африн от турските сили) Лъжа е , фалшива новина и показаха болницата .
    ЕРДО БРАВО БАТЦЕ НА ТЕБ . ИСКАМЕ ТЕМПО. ТЕМПО .
  • 25 Пенсионера

    10 3 Отговор
    Бай реджо им видя сметка на хамерикански рамбовци и джендъри от европа. Няма шест пет , направо хи разпердаши яко.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 наблюдател

    4 11 Отговор
    Друго не знам но видяхме как 30 000 феса въоръжени до зъби не можаха 2 месеца да се оправят с 8000 кюрди На 30 километра от границата си.А мястото на което се развива действието не е по голямо от 30 на 50 километра.Самолетите изсипаха тонове бомби,че да може фесунгерите да напреднат.
    Иначе приказки големи как били втора армия в НАТО.
    Само си спомням как оня глупак Ердоган заплашваше Израел....Много фесове ще хвърчат ако се пробва.

    Коментиран от #32

  • 28 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "ivan4o":

    иванчо аз щото мисля за българия затова се притеснявам за турция.ако турция бе на другия краи на света хич не ме бъркаше ама като един нов хитлер зомбира комшиите ми много ме бърка.иначе хитлер го познавам ,щото познавам историята,хубаво е и ти да се запознаеш с нея за да не се излагаш!
  • 29 стоян георгиев

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "Трол":

    оказа се че след като турския ти е матерен и много следиш кво пиша на другарите ти с турско самосъзнание.хубаво следиш ама да беше внимавал,щото въпросния осман за тва спря и да пише явно държи на думата си ,като обясняваше как за месец турците щели да приключат с конфликта.аз му казах че конфликта сега започва и че превземането на африн е само компонент от бъдещото напрежение и проблеми за турция с кюрдите,а че африн турците ще го превземат след като руснаците се разбраха с нато предателя ердоган стана ясно преди бая време.само че чети добре тва дето ти пиша ти и турските ти сегашни другари дето много се обичате,русия и турция не са искренни в отношенията си и въпросните отношения ще ерозират при първи изгоден случаи,тогава ти незнам дали ще си спомняш сега писаното или писаното от теб от времето на сваления руски самолет по отношение на турция и турския народ.тва едно и второ от цялата ситуация ще загубят всички,но реално нищо няма да се промени в глобален аспект освен че ще се прецака кардинално и турция както стана с русия.

    Коментиран от #33

  • 30 стоян георгиев

    4 8 Отговор

    До коментар #23 от "YAVUZ":

    хитлер и ердоган тръгнаха с идеята да правят страните и народите си велики на гърба на другите ,излизаики с идеята как са били прецакани в миналото.хитлер остави германия в пепелище ,а всички разселени по света немци ги превърна в престъпници,които бяха преследвани и избивани като бесни кучета в ссср,югославия,франция,чехословакия...днес тези немци са блед спомен.тва прави сега и ердоган.лагерите за които говориш тои ги ползва за оръжие ,не щото е милостив и състрадателен,а се опитва да изнудва с тези нещастници.кюрдите в сирия никога до преди два месеца не бяха воювали с турция нито са искали да бъдат турски врагове,но вече бъди сигурен че поколения наред там турчина няма да се чувства сигурен ,сега ердоган ще се опита да удари и ирак ,а и зоните на нато коалицията,наглежда се на кипър,на гърция,гледам и в българия има някакви претенции,европа също му е крива,америка също.абе целия свят нещо му пречи.щом обаче турския народ не го спира в един момент ще понесе негативите от цялата тази ситуация,а турция до преди две години бе една нормална ,добре развита и бързо развиваща се страна,но явно имперския мерак не е огаснал в част от турците и ще трябва да се мине през катарзис.лошото е пак казвам че сме комшии и всички турски негативи ще удрят и у нас!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Трол

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Десо, турския не ми е матерен и не е единствения чужд език, който говоря, не съм виновен,че ти си боса в това отношение. Ти се беше хванала на бас кога ще падне гр.Африн, срока беше до април. Не ми обяснявай-ама то видиш лиии, те така, понеже, обаче,нали разбираш! Това на мъжа ти, като ти загори манджата. Същата си, като обясняваше как Русия ще фалира през 2017г. На какво се правеше-ама тя де факто е фалирала, трябва технологично време за да се обяви фалита...дъра, бъра! Само ти го знаеш този фалит. А и в темата за газта, че можел ТП да стигне до границите ни. Какво се обясняваш там? Не ни трябва тази газ, а кво ти пишат хората-нали се обясняваше, че ТП няма да го построят! Ей, ако съм ти един мъж, само с червени бузи ще ходиш.

    Коментиран от #35, #43

  • 34 Осман

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Трол":

    Да ама дедо Стоян толбухинския земеделец управляващ 2000 циганина бързо забравя :)
  • 35 Осман

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Трол":

    Дори бях писал до 15 април , но уви дедо Стоян явно не е дедо Стоян а баба Стоянка

    Коментиран от #42

  • 36 Мехмед

    0 5 Отговор
    време е да разкараме Турция и кемализма на този помак Мустафа да живее новия ни велик Султан и новата ни държава Ердоганлъ Империяси !!!
  • 37 Yavuz

    3 1 Отговор
    От 7:30 бълг.време Африн е под контрола на ТУРСКАТА АРМИЯ и ССА.ЧЕСТИТО на всички.

    Коментиран от #38

  • 38 Мехмед

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Yavuz":

    евала кардашим Султана работи по плана до 2023 ще направим нова държава Ердоганлъ Империяси на мястото на Турция и пак ще пишем на арабски ! който иска латиница и кемализъм да си ходи в Америка при кучето гюлен
  • 39 Кюрдин

    1 2 Отговор
    Искам си Курдистан! Африн падна, вие българите не ни помогнахте! Засрамете се!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Анонимен

    0 1 Отговор
    Тука никой нищо не разбира!!!
    Човека си строий пъзела...умират само негови хора... За да,върже окото на всеки#
    Един прост пример...някой да видял снимка или видео от 3500 мъртви, така наречени терористи!?
  • 42 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Осман":

    та за двамата лъжци.комуниста и турчина.сега работещи заедно,щото и двамата имат обща черта немогат да бъдат свободни.само да ти поясня османе ,трола те е трепал през възродителния процес.тои те е разработвал ти сега си му фен ама ти за него си поредната марионетка.сега и за двамата ето въпросната статия и коментарите към нея.ако забелязвате другари лъжци никъде не съм твърдял кога и как ще падне африн,а само че тва няма да спре проблемите за турция в дългосрочен план и съм го обяснил в поста си номер 85.освен това осман обяснява че ще падне анклава африн до 15 април и дава някакви обещания ако се случи.https://fakti.bg/world/287771-cherveni-bareti-shte-pomagat-na-turskata-armia-v-siria
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания