Last news in Fakti

17 Март, 2018 16:48 7 622 44

Русия: САЩ подготвят удари в Сирия

  • русия-
  • сащ-
  • кораби-
  • ракети-
  • крилати-
  • удари-
  • сирия

Американците планират нова офанзива с крилати ракети

Русия: САЩ подготвят удари в Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Американските въоръжени сили са разположили кораби с крилати ракети в Средиземно и Червено море, както и в Персийския залив. Флотът се подготвя за възможни удари в Сирия. Това обяви Генералният щат на руската армия, предаде „Интерфакс“.

Според началника на Главното оперативно управление на Генералния щаб Сергей Рудски американските въоръжени сили могат да нанесат удари по сирийските сили, обвинявайки същите тези сили в използването на химическо оръжия срещу цивилното население.

„Вашингтон поуст“ написа, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля нови удари в Сирия. Във Вашингтон смятат, че режимът на Башар Асад продължава да използва химически оръжия.

През месец април 2017 година американците удариха с крилати ракети „Томахоук“ позиции на сирийския режим. Войната в Сирия навлезе в осмата си година. Руският външен министър Сергей Лавров каза, че с разполагането на спецчасти САЩ „пряко са въвлечени“ във войната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евродебил

    90 22 Отговор
    Бе, добре, че са сащ, с хилядата военни бази по света и у нас, с трилионния военен бюджет, с десетките военни операции, които са водили само след ВСВ, в целия свят, с 15млн. убити(това по техни данни), та да защитят мира, демокрацията и правата на човека по света и у нас от агресивната Русия, с нейния 60млрд. военен бюджет и 4-5 военни бази извън страната.

    А! И от лошия Ким, с двете ракети.
    И от Иран.

    ДА ЖИВЕЙ САЩ!

    ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТААА!

    УРААААААААААААААААА!!!
  • 2 конструктора

    78 16 Отговор
    Недейте се излага с тези Томахоци че станахте за смях ! Първия път от 59 такива половината изпадаха в Средиземно море половината се "загубиха" в Сирийската пустиня ослепени недейте ако имате нещо по ново дайте него !!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Доналд Дък

    51 7 Отговор

    До коментар #2 от "конструктора":

    Майтап, бе Уили. Просто бизнес. Въртим едни пари, с едни хора.
  • 4 Робот

    51 9 Отговор

    До коментар #2 от "конструктора":

    Изпопадаха, защото някой им помогна!
  • 5 конструктора

    42 4 Отговор
    До 3 Доналд Дък
    Лелее веднаха си помислих за оня им кораб Доналд КЪК ха ха !Та точно това става на практика въртят се едни пари с тези ракети Томахок ми тя една е около 600 000 гущера доколкото зная и май точно това става всичко за тях е пари и пак пари. !!!!
  • 6 tost

    57 6 Отговор
    Явно руснаците ще трябва да използват някои от новите свръх звукови ракети срещу американските самолетоносачи,само за проба,може и без заяряд.
  • 7 onq s konq

    12 78 Отговор
    След като Русия твърди че САЩ подготвят удари в Сирия,ЗАЩО НЕ СЪОБЩАВА ЧЕ И САМАТА ТЯ ПОДГОТВЯ УДАРИ В СИРИЯ?А това беше съобщено съвсем официално наскоро - че "Русия ще сваля "както амер. ракети,така и носителите им кораби и самолети".Ако обаче по тая логика в САЩ се появи твърдение в пресата че "Русия подготвя удари в Сирия",руснаците моментално ще се обидят и ще го отрекат тотално!

    Коментиран от #14, #42

  • 8 Стоянов

    53 5 Отговор
    до 7 оная с коня
    Сега виж за какво иде реч-Преди два дни шефа на ген.щаба на руснаците се обажда на неговия колега от Кравария и му заявява-Че имат информация че се готви огромна манипулация с пускането на хим.вещества или от тях или от главорезите им след което ще вият до небето че е Асад и искат да ударят Дамаск.Казал им го в прав текст ударят ли по Дамаск /ако успеят/ руснаците ще им потопят или кораби или ще им свалят самолети от където са изстреляни ракети това е.

    Коментиран от #15, #41

  • 9 Kcaniba

    35 5 Отговор
    томагочита да не ядат Сармати тоя път!!!
  • 10 Гост

    9 61 Отговор
    Ей ама как сте надъхани всички поклонници на ушанките! Говорите си глупости и даже и не си вярвате! За новини не говорим че не гледате,само тук си пишете и се надъхвате! Само да попитам Руснаците от колко време са в Сирия? И като имат толкова велики оръжия защо не оправиха нещата досега????

    Коментиран от #44

  • 11 Аууууу

    2 35 Отговор
    Не знаеш обаче под големия САЩ каква ракета се крие никой не е в течение а само хорски приказки, не се знае какво ще пристигне и кв техника ако напререженоето нарастне но мисля че няма да клекнат
  • 12 ikem

    47 6 Отговор
    Дамаск не се удря така лесно, както някаква базичка в пустинята ( без никакво пво и избрана с цел) .Дамаск е столица на държава,и като всяка столица е защитена от най-ефективното ПВО,което държавата е имала до момента на удара.Когато НАТО атакува Сърбия,практически нямаше ударен военен обект,само цивилни и инфраструкторни ( заводи, админ. сгради ,заводи ) Да не говорим колко въздушни средства на НАТО бяха свалени.А да не забравяме и най-важното - пе Руснаците са там.Ако САЩ ударят, ще е някъде в пустинята,където няма абсолютно никакво ПВО,за да покажат само колко са "велики".

    Коментиран от #26

  • 13 Аууууу

    3 13 Отговор
    Мн си прав гост# 10 ще на думи са като джендърите тука.хахаххаха
  • 14 Д'мин

    35 4 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Като ти чета постовете се чудя, ти инициатива на Сорос ли си, или просто обичаш да глупееш навсякъде?
  • 15 onq s konq

    6 34 Отговор

    До коментар #8 от "Стоянов":

    Ти не разбираш.Аз не искам някой да ми бистри политика и да ми обяснява кое как било.Казах го точно и ясно:След като Русия ще сваля ракети и ще бомби кораби и самолети на САЩ,ТОВА НЕ Е ЛИ ПОДГОТОВКА ЗА УДАРИ?А дали изобщо трябва да говорим за руска "подготовка" или ТЕ/РУСНАЦИТЕ/ ВЕЧЕ СА ГОТОВИ?

    Коментиран от #43

  • 16 Наблюдател

    12 50 Отговор
    Да не би Сирия да е "изконно руска земя, населена с руснаци"? В Сирия се води гражданска война а Русия е на страната на малцинството на касапина Асад.

    Коментиран от #23

  • 17 Стоянов

    19 3 Отговор
    До 15 оня с коня
    няма повече какво да коментирам с теб гледай си розовите филмчета и вярвай в каквото искаш никой не ти налага мнение нито някаква политика просто ти пиша това което се е случило при по добро желания всеки може да го намери стига да иска !
  • 18 МОСАД

    9 39 Отговор
    Много полирани тия в Кремъл .бе ! Дори и без да искат стрелят по кораби на САЩ....НИЕ ги ПОЧВАМЕ ....и до 6 дни Израел ще граничи със Турция !
  • 19 Вашингтон

    5 32 Отговор
    Руските мишоци пак треперят и кеичат с новини получени от нас. Не стига, че им даваме точно време и пак зяят.

    Коментиран от #20, #21, #29

  • 20 Трол

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Вашингтон":

    Зеят скъпи, не зЯЯт!

    Коментиран от #28

  • 21 Живко Тодоров

    23 4 Отговор

    До коментар #19 от "Вашингтон":

    Е, ти като си американски мишок, да не си с два чифта мъдя? И се научи да пишеш на български, че такива като тебе вече директно ги игнорирам, просто видя ли неграмотен, ми е ясно за какъв "разбирач" става въпрос.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Наблюдател

    4 28 Отговор

    До коментар #23 от "Алиса":

    Лъжеш повече и от Лавров и Путин взети заедно. ООН не е давало мандат на Русия за Сирия. Единствено касапина Асад даде разрешение на Путин да избива сирийски жени и деца. Досега соколите на Путин са избили над 6500 сирийски жени и деца.

    Коментиран от #27, #32, #38

  • 25 Мохамед

    9 4 Отговор
    Явно имат доста томахавки с изтичащ срок на годност. Ще ги пожертват за да остане руското пво без ракети и тогава аста ла виста Башар. Само, че янките трябва да знаят, че кгб е клонирало Асад, както и Путин. Тъкмо треснат единия и хоп още един.
  • 26 Вили

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "ikem":

    При бомбардировките в Сърбия, сръбските военни изключваха радарите, защото бяха поразявани с антирадарни ракети, самонасочващи се по излъчването. Тогава загина сръбски генерал който си позволи да включи радар. Такъв вид ракета се насочи към нашия радар на Витоша, но и свърши горивото и падна в Горна баня. Единствен свален самолет е стелта, но не стана ясно как.
  • 27 Живко Тодоров

    23 5 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдател":

    Явно ти си от видните тролове, макар и да лъжеш повече от българска телевизия.
    Да, Башар Асад официално покани Русия да застане на негова страна, и да, Башар Асад е законно избран президент на Сирия. И да, може всички да сравним какво се случи с Близкия Изток след свалянето на Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи. Днес този регион няма нищо общо с това, което беше в миналото, благодарение на Америка и Европа "демокрацията" процъфтява и скоро очакваме плодовете и.

    Коментиран от #30

  • 28 Вашингтон

    4 18 Отговор

    До коментар #20 от "Трол":

    То ако не бяхте прости щяхте да знаете, че кремъл води руснаците към катастрфа.

    Сега провери глагола зяя, разкажи на умника живко #21 и си затвори зейналия плювалник. Без да зяеш.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Наблюдател

    3 17 Отговор

    До коментар #27 от "Живко Тодоров":

    Русия няма мандат от ООН както твърди рускопишещата Алиса. Кой лъже, аз или тя? Или щом е от руски другари, значи е истина? Ако имаш собствен мозък сам може да провериш а не да слагаш етикети и да сипеш обвинения. Но явно си руско зомби.
  • 31 Трол

    12 2 Отговор

    До коментар #28 от "Вашингтон":

    Проверих глагола ЗЯЯ:
    И излезе линк за жаргон от улицата, и то с пример, в който пак го няма в употреба-зяя
    Викам силно, крещя, карам се.

    Кво зяеш като ненормален, бе?!
    А стига си зял па ти, бе! Тука глухи нема!
    Дъртия е много серт - постоянно зяе за нещо.
    Явно имаш свой собствен език, който ползваш със самочувствието на рептил.

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Наблюдател

    5 16 Отговор

    До коментар #32 от "Алиса":

    Всеизвестно е, че едва 10%от ударите на путинските соколи бяха срещу ИД. Останалите 90% бяха по жилищни квартали, болници, училища, пазари, хуманитарни конвои. Това са обикновено мишени на ВКС.

    Коментиран от #36

  • 34 Наблюдател

    6 7 Отговор

    До коментар #32 от "Алиса":

    И пиши на български. Тук е България.
  • 35 Наблюдател

    3 10 Отговор

    До коментар #31 от "Трол":

    Здрасти Троле, разбра ли за IP коментара?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Наблюдател

    4 11 Отговор

    До коментар #36 от "Алиса":

    На руски пише в Русия. Научи български или изобщо не пиши.

    Коментиран от #39

  • 38 Вей Хайвей

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдател":

    ООН не даде и мандат на САЩ за Ирак и въпреки това САЩ по блазнени от безплатния петрол съсипаха цяла държава!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Bil

    7 1 Отговор
    Как не измислиха нещо по достоверно от химчито,толкова милиярди за ялова пропаганда,що народ на хранилка,а вица остарял и тъп.
  • 41 Ивайло

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стоянов":

    Стоянов 😁
  • 42 До Магарето с коня

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Рашките обявиха, че ще отговорят на ударите на Краварите, а не че подготвят удари. Ама то не е като да хвърляш къч....Магарешка логика показваш ...
  • 43 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Коня ли си, с коня ли си не та виждам, ма кат та гльодал кви ги пишеш що не си пасеш коня? Цялото НАТО се осра в Сирия начело със САЩ 5 години. Тогава всичко беше о. к. Намеси се Русия и стана проблем. Що не си пасеш коня уе?
  • 44 jfoxfk

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    С няколко години по-малко от САЩ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания