18 Март, 2018 13:08 1 391 4

Тръмп иска да спре разследването за връзките му с Русия

  • сащ-
  • адвокат-
  • доналд тръмп-
  • андрю маккейб-
  • русия-
  • разследване

Крие ли нещо американския президент?

Тръмп иска да спре разследването за връзките му с Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Личният адвокат на американския президент Доналд Тръмп предположи, че държавният глава се надява завеждащият разследването на евентуалната руска намеса на президентските избори в САЩ от 2016 година специален прокурор Робърт Мюлер да бъде уволнен, след като същото се случи със заместник-директора на ФБР Андрю Маккейб, съобщи „Вашингтон екзаминър“.

Министъра на правосъдието обяви, че уволнява Маккейб по-малко от 48 часа преди той да може да се пенсионира. Адвокатът Джон Доуд заяви, че се надява заместникът на Джеф Сешънс Род Розенщайн, който отговаря за „руското разследване“ „да последва примера“ даден от министъра.

Юристът на американския президент иска да се сложи край на разследването за предполагаемата руска намеса. Разследването според него е изфабрикувано от Джеймс Коми.

Адвокатът на Тръмп е направил коментара си като отговор на въпрос, засягащ уволнението на Маккейб, което бе определено от президента като „велик ден за демокрацията“. Има съмнения, че Маккейб е извършил неразрешено разкриване на информация и е направил неверни твърдения, докато се намирал под клетва.

Доналд Тръмп спечели президентските избори през 2016 година, побеждавайки кандидатката на демократите Хилъри Клинтън. Последваха обвинения към републиканеца, че е получил помощ от Кремъл – нещо, което той отрича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джанго

    2 6 Отговор
    Ми нека направи пълни самопризнания като руски агент и ще спрат да го разследват.Съд и Гуантанамо.
  • 2 Фрг

    2 0 Отговор
    Не кот иска палячото инпиичмант
  • 3 Тоягата

    0 0 Отговор
    Две години ровене и мрънкане и НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ДО СЕГА! Това са фъшкиите на демократите, събират всяко действие на президента. Да не говорим че са го подслушвали по време на кампанията, що не разследват това???? Хилари що не влезна съда, да не говорим за затвор...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.