Last news in Fakti

19 Март, 2018 11:19 2 266 15

Берлин: Русия остава труден партньор за Европа

  • хайко маас-
  • русия-
  • владимир путин-
  • федерика могерини-
  • избори-
  • сергей скрипал

Брюксел ще подкрепи Лондон по случая с отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал

Берлин: Русия остава труден партньор за Европа - 1
Снимки: БТА/АР

Русия ще остане труден партньор за Европа. Това каза новият германски външен министър Хайко Маас, реагирайки на преизбирането на Владимир Путин и поставяйки под съмнение честността на изборната му победа, предаде Reuters.

Маас заяви, че ЕС трябва да може да продължи да разговаря с Москва въпреки многото спорни въпроси.

Той заяви, че Брюксел ще подкрепи Лондон по случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

Попитан дали ЕС ще обмисли евентуални наказателни мерки срещу Русия, Маас отговори, че общността ще обсъди въпроса, ако Великобритания поиска това.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини каза, че външните министри от общността ще изслушат британския си колега Борис Джонсън, който се предвижда да говори на среща в Брюксел за отравянето на Скрипал.

Берлин: Русия остава труден партньор за Европа

"Той ще информира министрите, ще проведем обсъждане и мисля, очаквам да чуете от нас заедно в течение на сутринта съвместна позиция", заяви Могерини пред репортери.

"Винаги очаквам единство", каза още първият дипломат на Брюксел за проявяване на солидарност от ЕС към Великобритания по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    28 4 Отговор
    европа няма избор.
    Европа е окупирана територия!!
    империята на злото - фащ.

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Е как не!

    21 3 Отговор
    За да бъде удобен партньор на ЕС ,трябва да си отвори границите и да допусне всички да разграбят богатствата на Русия ,за да може и Фащ да не бъде ощетена да има гориво за хамериканците да си карат мощните си трактори!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 куку руку ку

    22 3 Отговор
    Труден? Т.е. непослушен за еврогейците?
  • 5 ivan4o

    19 3 Отговор
    Путин президент, вече ще им разкаже играта
  • 6 Кълвач

    18 3 Отговор
    С цел улесняване на отношенията, да им спре Путин газа за една седмица, да им измръзнат задниците и да им се проветрят напушените мозъци. Ей така празнично.
  • 7 BOBI

    14 4 Отговор
    от това което може да се прочете между редовете е че западния свят и америка се страхуват от ПУТИН И РУСИЯ ВЕЛИК Е ПУТИН СЛАВА НА РУСИЯ
  • 8 Герб

    9 1 Отговор
    Не искаме лъжи. Жириновски да праща двете ракети. То май и една малка е достатъчна за елита във всяка столица.
  • 9 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Съгласен съм с теб. Европа просто трябва да приключи с острова и америка и да се обърне с диалог към Русия. Русия е в Европа. Факт е обаче, че диалога е труден. Русия иска да бъде империя. Относно провокациите от острова, започвам да ги съжалявам горките, много силно паднаха. ясно е, че използвачите по техен тертип от сащ отдавна май се обичат с другия остров,на който безцеремонно пуснаха две атомни бомби
  • 10 Зоркото око

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    ЕС има парламент,който командва държавите-членки.Но него го командва ЕК(европейска комисия).Тя е от трима души(Туск,Лагард и тоя Шулц втория отляво надясно на снимката.Тях ги назначава еврейската банка-тия другите от снимката.Тях пък ги назначава МВФ.Тях пък ги назначава Федералния резерв(Бернарке,преди беше Гриспиин).Него пък го назначават триумвирата Рокфелер, Морган и Карнеги.А те целуват ръка на Ротшилд.А Ротшилд целува ръка на всемогъщия жрец,чието име не знам.

    .Но поне едно да е ясно.В България от никой,нищо не зависи…
    Европейският Съюз (ЕС) е регистрирана като ЧАСТНА КОРПОРАЦИЯ (Europa Inc.), като основните акционери са Европейската Комисия и BeNeLux ( 40 %) и Съюза на Кръглата Маса на европейските индустриалци (ERT- European Road Table/60%) с борд на Директорите шефа на Волво, Сименс и още един французин, който почина преди 2 години! А най-интересното е, че повечето членове на ERT са членове и на Клуб Билдерберг (NWO), които са подвластни на същия този пирамидален триъгълник Рокфелер, Морган и Карнеги! Веригата е много дълга…
  • 11 Кcaniba

    4 0 Отговор
    Лошото е, че този модел на управление е пълно копие от 1936 г - Шпеер и Гьоринг....
  • 12 Отоплител

    3 0 Отговор
    Дреме и на Русия за ЕС и Берлин.Те демонстрираха,че няма да ви дадат своите ресурси.Или търговската война ще става още по жестока и в нея Берлин има какво да губи.
  • 13 Гостът

    3 0 Отговор
    Европа ще бъде бойното поле на САЩ и Русия.И ако кухите еврогейски управници не се усетят това неминуемо ще се случи.
  • 14 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    всички са лапачи, ама без изключения, професия политик -крадец, лъжец,мошеник, предател,слагай епитетите и няма да сгрешиш.
  • 15 сноу

    1 0 Отговор
    И-и откъде точно му се пръкнаха тия трудности на БаРалин или просто Хайко барабайко да се опъчи ,да го видим колко е велик.Нечуван мазник ...Цяла година се мазни на Смъркалуца и когато главния прокурор подаде оставка през 2015 ,в знак на протест срещу поканата на Шмерхел към ордите ,тя го чучна гл прокурор.Сега послушкото ,набързо го чучнаха за външен министър
Новини по държави: