20 Март, 2018 11:21 69 488 67

Русия не стояла зад отравянето, защото... Скрипал е жив

  • сергей скрипал-
  • великобритания-
  • русия-
  • шпионин-
  • жив-
  • новичок-
  • леонид ринк

Кремъл отрича да има вина в отравянето на двойния агент

Русия не стояла зад отравянето, защото... Скрипал е жив - 1
Снимка: БТА/ AP

Малко вероятно е Русия да е замесена в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал. Това заяви докторът по химически науки Леонид Ринк, който е бил част от екипа, разработил нервнопаралитичното вещество „Новичок“.

Според него за това свидетелства фактът, че шпионинът и дъщеря му са още живи. „Това означава, че или не е било използвано веществото „Новичок“, или е зле направена сместа“, заяви професорът, цитиран от РИА Новости.

Докторът по химически науки каза още, че технологията за създаването на „Новичок“ е общодостъпна и всяка фармацевтична или химическа корпорация може да го направи. Веществото, действащо на нервната система на човешкия организъм, е разработено в Съветския съюз преди десетилетия за бойни цели.

Химическото съединение се разпръсква като фин прах, вместо като газ или изпарение. Може да бъде вдишано, погълнато или дори абсорбирано от кожата. Изключително опасно е за човешкото здраве. Руската отрова, подобно на другите подобни вещества, действа на ацетилхолинестераза – ензим, който действа в нервната система. Той се намира върху мембраните на червените кръвни клетки. Резултатът е свиване на всички мускули, което води и до сърдечен удар и задушаване.

Заради отравянето на бившия руски шпионин, предал имената на руски агенти на западното разузнаване, отношенията между Лондон и Москва достигнаха нива, невиждани от Студената война. Британските власти изгониха 23 руски дипломати, а подобни стъпки предприеха и руснаците. Кремъл твърди, че няма нищо общо с опита за убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681 БЪЛГАРИЯ

    289 36 Отговор
    ТЪРСЕТЕ ВИНОВНИТЕ В САЩ И АНГЛИЯ !
  • 2 Kcaniba

    221 31 Отговор
    Това, че гендърните служби са полупрофи, не означава, че всичките служби са полу!!!
    Т.е логично твърдение на химикът, ако бяха руските спецслужби, тоя нямаше да е жив.
    Логично, адекратно заключение.
  • 3 takaaa

    162 26 Отговор
    Първо - не е руско веществото - узбекско е. И е разработено в Узбекистан. А ученият отдавна живее в САЩ. Второ - това е толкова смешно, че повече няма накъде. Той е ходил всеки месец в руското посолство да си говори с бившите колеги. Вероятно затова е и убит от враговете на Русия. Американците са майстори на това. ЦРУ извършва убийства, които перфектно лепват на други държави. Но за съжаление, англичаните не са (!!). Т.е. убийството не е извършено нито от ГРУ, нито от ЦРУ.
  • 4 iQ-5

    169 18 Отговор
    Една отрова не могат да забъркат свястно в UK! А тръгнали да се зъбят на Русия! Да не се окаже само че Скрипал и щерка му играят на PS в някоя виличка на западното крайбрежие
  • 5 Рубладжийче

    32 250 Отговор
    Колкото и да квичат миризливите ушанки, че кочината няма нищо общо с отравянето истината е една-заповедта е дадена от путин и е дело на руските тайни служби.

    Коментиран от #7, #8, #11, #41, #43, #55, #56, #57, #65

  • 6 Путин

    18 62 Отговор
    Дали пък не е Боряшник!!!
  • 7 Истерик

    117 23 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    твоето квичине тук е най смрадливо

    Коментиран от #13

  • 8 iQ-5

    53 14 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Според мен в момента лъжеш
    Обикновенно си много прав обаче се лъжеш
  • 9 реалист

    94 18 Отговор
    Един виц,който измисли малкият ми син:

    СNN предаде: Холивуд спешно набира сценаристи,МИ 5 вчера е уволнила своите анализатори и е назначила всичките сценаристи на Холивуд .
  • 10 реалист

    40 16 Отговор
    Един виц,който измисли малкият ми син:

    СNN предаде: Холивуд спешно набира сценаристи,МИ 5 вчера е уволнила своите анализатори и е назначила всичките сценаристи на Холивуд .
  • 11 Inog

    120 19 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Наистина пусофобите сте идиоти, вече съм сигурен в това.
    Една причина , или едно доказателство има ли, че "лично Путин" , е заповядал?
    Не, няма. Но , джендърският ти мозък, не може да приеме нищо друго, освен сосоидните ви идиотии!
    Не ми отговаряй,ясен си ми. хората говорят с факти, а вие само -кочина,ушанки,много ми приличаш на един друг идиот,наричащ се наблюдател!Или си ти?

    Коментиран от #17

  • 12 до центаджийче

    46 9 Отговор
    Колко цента ти дадоха да пишеш тъпотии?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 народъ

    70 11 Отговор
    Не искам да ставам соросоид,много са тъпи!

    Коментиран от #16

  • 15 iQ-5

    23 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Да ти казвам ли вече Шерлок Холмс?
  • 16 Рубладжийче

    18 78 Отговор

    До коментар #14 от "народъ":

    Остани си тогава путиноид, но е още по-гадно!
  • 17 Рубладжийче

    17 107 Отговор

    До коментар #11 от "Inog":

    Няма кой друг освен Путин да нареди подобно убийство. А доказателства, каквито вие путиноидите искате да ви се представят няма и няма да има. Престъпници като путин не оставят доказателства и вие путиноидите много добре го знаете..

    Коментиран от #20, #26, #30

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 RIDIK

    20 93 Отговор
    А-у-у-у... Горките руснаци. Лошият американски вълк ги е нарочил, а те са вода ненапита, че и мълчана. Пречи им да си разиграват както замъгления им от водка колективен мозък иска. Ако не беше този вълк, руснаците още да са на Одер. Трябваше американците заедно с англичаните да затрият с авиация цял един немски град, за да разберат червените азиатци , че каквото било-било. Войната свършва, да грабят каквото грабят, да изнасилят каквото още е останало читаво и да се сфират обратно в миризливите си дупки. Хич не им се искаше, ама след Хирошима разбраха че съюзниците не блъфират и си обраха крушите. На път към азиатските и условно европейските си дупки, легнаха върху източта Европа и за 50 години я превърнаха в дупка по червен образ и подобие. Как решихте, че руснаците са невинни и едва ли не са малтретирани от лошия, останал свят? Още от чичко Ленин различни ръководни кадри - есери и меншевики започват да измират в Латинска Америка и други места по света от дългата ръка на Русия. Този стил на наказание с назидателен ефект е характерен за диктаторските режими, защото всяко публично неподчинение е персонална обида за диктатора и подвластната му сволоч. И няма "нищо лично", защото всичко е "лично". И Пухлер е дълбоко вътре в нещата. Да познавате някой престъпник, който да не твърди, че е невинен? Така беше и с Георги Марков, така е до днес. Така ще бъде и в бъдеще. Алкохолизиран мозък не се променя. Той си иска дозата алкохол и склерозира все повече и повече.

    Коментиран от #21, #27, #42

  • 20 копеле

    84 11 Отговор

    До коментар #17 от "Рубладжийче":

    Ако те гръмна с "Калашника" в челото, ще значи ли че Русия е виновна бе Умньо Тъпанчев......руско оръжие е нали. И добре че Путин е президент че ако не е, ще се разклати светът и ще играем 100% по хорото на хамавоамериканците краварски, плющящи царевица.

    Коментиран от #24, #62

  • 21 леля ви Гинче

    43 8 Отговор

    До коментар #19 от "RIDIK":

    И ти Ридльо много филми гледаш, на мама патлангачето, вземи един амидофен.
  • 22 Даниел

    72 10 Отговор
    Абе хора това всеки го знае че Британците лъжат.Но и ние знаем че куче лае наи много от страх.Западни мишоци.
  • 23 Пепи

    62 13 Отговор
    Слава Российской Федерации!

    Коментиран от #25

  • 24 Рубладжийче

    12 44 Отговор

    До коментар #20 от "копеле":

    Дано скоро разбереш кои са родителите ти. Логиката ти е типична за индивиди с подобни характеристики и е предназначена на подобни такива. нормален човек няма да я схване.
  • 25 Рубладжийче

    10 41 Отговор

    До коментар #23 от "Пепи":

    Защо бе Пепи е тази слава, че путин отново е цар? Ти да не би да очакваше за загуби?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 вятъра

    47 5 Отговор
    Ми 6 ликвидира Даяна, и номера им мина, та с един използван......... няма да могат да се справят..... и то в подходящия момент.
  • 29 Щирлиц

    9 50 Отговор
    Едва ли лейтенанта от КГБ Путин го е наредил , но най - вероятно е някой от кръга му , най вероятно все още има руски олигарси /които всички са мекерета от разузнаването/ , които си живуркат в гадния капиталистически свят с паричките изцапани с кръвчицата на враговете на народа и сега им се дърпа лайното докато има хора които им знаят кирливите ризи и които с тази си своя информация са заплаха за жалкия им живот. Този така наречен предател , отровения явно е човек който знае доста за мекеретата и верни на принципа ест чалавек ест праблем , нет чалавек нет праблема , са си решили проблема.

    Коментиран от #61

  • 30 Inog

    48 5 Отговор

    До коментар #17 от "Рубладжийче":

    Аз не те обиждам, но виждам , че си го просиш.
    Искаш да кажеш, че без доказателства, може да се направи всичко - така ли да те разбирам?
    Както войната в Ирак, започнала от една епроветка , в ръцете на К.Пауъл, така ли?
  • 31 Мими Американска

    51 6 Отговор
    Какво носят на БЪЛГАРИТЕ двете американски централи?отговор данък ,,задължение към обществото,,Отговора е формулиран така,за да не се дразни Биг Брадър.20 години гарантирани печалби,като в Хондурас.Обратното изкупуване ще струва на бюджета 7 милиарда,а нези пари ще ги плаща и Баба Гичка с 197 л.пенсия.
  • 32 Крал Джеймс

    13 44 Отговор
    Просто Путин не е искал Скрипал да умре веднага, а да се гърчи с години в собствените си извержения. Има нещо друго характерно само за рашките, те убиват цялото семейство на врага си, а това не го правят даже сицилианците. Съпругата на Скрипал е убита преди години, а сега и дъщерята...

    Коментиран от #48

  • 33 мнение

    50 6 Отговор
    Тъй като английските служби отдавна са "изцедили" от Скрипал всяка възможна информация, той не им е нужен. Защо да му плащат? И защо да не спретнат на Русия един скандал, който за немислещите британски поданици ще изглежда правдоподобен? А и да оправдаят повишените военни разходи...

    Коментиран от #35

  • 34 Бай Благой

    43 4 Отговор
    Така или иначе предателите ги убиват....било "своите" било "врага".
    Обикновенно е "врага"....защото предателите никой не ги обича.
  • 35 жан

    47 6 Отговор

    До коментар #33 от "мнение":

    Няма как да е Русия!
    Кой ще тръгне да убива някой,па макар и шпионин точно преди избори.
    Мислете малко.
  • 36 сноу

    12 5 Отговор
    А-а и тоя Ринк няма да го бъде дълго,щом е кривнал от" препоръките.Явно не е прочел какво се случи с колегата му, който опонира на американягите ,че има БОВ в Ирак.
  • 37 соросоидни кърлежи

    37 4 Отговор
    новичок - соросоид дурачок . Дайте доказателство, само думи,накрая както и с иракско хим.оръжие-няма го, но има милиони убити и бежанци.
  • 38 балалайка

    30 3 Отговор
    както е тръгнало, следващия шпионин ще бъде утрепан с балалайка, за да няма съмнения
  • 39 Сергей Антонов

    28 3 Отговор
    А мен коѝ ме натопи за атентата срещу Папата?
  • 40 marquise

    28 1 Отговор
    В едно разследване не трябва да има политика. То се основава на везспорно събрани и проверени доказателства, позволяващи да се направят правилни изводи. До сега се изказват само политици от различен калибър, а журналистите вземат страна на политиците, които се изграждат позицията си не на факти, а на противопоставяне. До сега нито един разследващ орган не е напрвил официално изявление по вида на химическото оръжие, неговото производство, достаеяне, и вероятнпто лице, което го е употребило. Много съществено е устанвяеането мотивите за извършването на покушението. За сега на нито един от тези въпроси не се дава отговор не от политици, съюзи, държавници и разни клакьори.
  • 41 Майка ти

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Тъпо парче си
    Съжалявам те защото никога не си ходил в САЩ а дрънкаш като баба Пена
  • 42 Боби62

    28 4 Отговор

    До коментар #19 от "RIDIK":

    ....... по тази логика може ли да приемеме, че Русия е причина за атомната бомбадировка над Хирошима и Нагазаки ?.........гадни ушанки, пияници,ватенки, боршници..........а ние до сега да виним световния миротвореца американец за това пъкленно дело !!!
    п.п. веднага да се направи корекция в историята .....НЕ САЩ...... РУСИЯ носи вината за тези бомбандировки!!!

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Швейк

    11 6 Отговор
    До Kcaniba : ....ако бяха руските спецслужби, тоя нямаше да е жив...
    Много точно. Затова и нареждането е "Трябва така да го натровим, че да е жив, но нищо да не става от него и може да твърдим, ако бяхме ние тоя нямаше да е жив... Значи е друг : МИ-6, ЦРУ ..."
  • 46 Швейк

    5 3 Отговор
    До реалист
    Този "виц" си го писал навсякъде. Нямаш ли си друга работа и по цял ден ли висиш в нета ?
  • 47 Бог

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "хари":

    Или рускините не го харесват та се е нещо напрегнал.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Митко

    15 1 Отговор
    Това е съчинена история, защо не ги покажат? Никой не е тровен, нито дават материал за проверка . Нито среща с "натровените".
  • 50 Оппаааа

    19 3 Отговор
    Преди малко по БНТ Генерал и специалист от В оенномедицинска академия ,където са мега-професионалисти каза : не е вярно че няма антидот на новичок ,напротив ,в България през 80те сме правили и изнасяли за арабските държави перфектен антидот ,имат и англичаните ,не е вярно че няма антидоти тези като Тереза Мей просто ни взимат за аматиори или идоти ,което е доста грешно ! Една снимка няма досега по репортажи и новини ,на този скрипал ...смешни са .На Литвиненко имаха ,но това е жалак опит да прецакат Путин ,сега ще жънат бури тези смешници !

    Коментиран от #52

  • 51 Димитър Кънев

    9 2 Отговор
    На англичаните явно Скрипал,ега си името,, не им е необходим или им струва скъпо и са решили да се отърват от него.Какво е казал Чърчил Англия няма вечни приятели има вечни интереси.
  • 52 КАРЛИ

    8 2 Отговор

    До коментар #50 от "Оппаааа":

    АНГЛИЧАНИТЕ КОНСОЛИДИРАХА РУСКИЯТ НА РОД- 77 % ЗА ПУТИН!
    КАЖЕТЕ , АКО СЪМ СЕ ЗАБЛУДИЛ- МЕЙЪР И ДЖОНСЪН ДАЛИ СА АГЕНТИ ПОД ПРИКРИТИЕ НА КГБ.
    ПИТАТЕ ЛИ СЕ ЗАЩО ЕВРЕИТЕ МЪЛЧАТ КАТО..................
  • 53 Мишока

    14 2 Отговор
    Естествено че Русия няма нищо общо. Това са разработки на САЩ и Англия .

    Коментиран от #54

  • 54 Руските свине

    2 9 Отговор

    До коментар #53 от "Мишока":

    От РИА Новости са изменили и преиначили думите на учения от интервюто. Цял тя пропагандна машина на Путин, както и българските му подлоги са мобилизирани за оневиняване на кочината.

    Коментиран от #66

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Не се знае

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Сигурно имаш достъп до нарежданията на Путин. Това повече смърди на ЦРУ, та се не трае
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Чукча

    8 0 Отговор
    Идвам от студено место и виждам, че тук западния вятър вие издухал и мозък и срам
  • 59 Расулюлах

    0 2 Отговор
    Кви са тея рижави бради на милиционерите?
  • 60 Расулюлах

    1 1 Отговор
    Да беха го отравили с клайзон 44 са немаше да е жив
  • 61 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Щирлиц":

    Може да не харесвате Путин,но не го понижавайте по чин.Майор е човекът.Не че него ще го заболи,но показвате неосведоменост.
  • 62 Българин

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "копеле":

    Абе на всички стана ясно,че си руско копеленце.Само за сведение,ако не беше Путин,Русия щеше да е много по напред в своето развитие.Икономическо,технологично и цивилизационно.Всичко по читаво и образовано отдавна се е изнесло в САЩ или лошата европа
  • 63 МИТКО УЗУНОВ

    5 0 Отговор
    МОГА ДА КАЖА САМО ЕДНО ЧЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЯМАТ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ПРОТИВ РУСИЯ АКО ИМАТ ДА ГИ ИЗКАРАТ НО СЪС ПРИКАЗКИ ВЕРОЯТНО РУСИЯ Е ЗАМЕСЕНА НЕ ВЪРВИ С ВЕРОЯТНО НЕ СЕ ВОДИ ПОЛИТИКА И АМЕРИКА И ЗАПАДНА ЕВРОПА СА ОБЕДИНЕНИ ПРОТИВ РУСИЯ ЗАЩОТО РУСИЯ СТАНА НОМЕР ЕДНО В СВЕТА ПО ОРЪЖИЕ НО РУСИЯ Е ДЛЪЖНА ДА ИМА СИЛНА НЕПОБЕДИМА АРМИЯ ЗАЩОТО РУСИЯ ИМА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ И ИМА ВСИЧКИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА ДОКАТО В СВЕТОВЕН МАЩАБ ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА СА НА ПРЕВЪРШВАНЕ ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ВСИЧКИ ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА РУСИЯ ЗА ПРИРОДНИ БОГАТСТВА ИНАЧЕ ИКОНОМИКИТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ИМ РАБОТЯТ НО ВСИЧКИ МЕЧТАЯТ ДА Я РАЗГРАБЯТ РУСИЯ НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ НИКОГА
  • 64 Месо Пръжков Салатов- Къщев

    0 1 Отговор
    СЯ ПА НОВО 20
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Симеон

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Руските свине":

    Свинчо успокои се че се наплю , ще миришеш на ако после , иди измий зурличката . Така да се палите всички в името на България щяхме да сме много напред
  • 67 Отрепки

    4 0 Отговор
    Умът ми не побира това едни българи да са про-американски настроени, а други по-руски и толкова ожесточено да се карате, вече години наред.Вие или сте много глупави или платени, а най-вероятно и двете.Отравянето на двоен агент няма как да е новина.Това е нещо абсолютно нормално.Не разбирам цялата истерия.Единственото, логично обяснение е следното:
    - Влияние(опит за влияние) върху изборите в Русия.
    - Легитимиране на Тереза Мей, която е кръгла НУЛА на политическата сцена.
    - Продължение на пропагандата против Русия, която е завладяла всяка една западна, включително българска медия.
    Ммм ок, ама тия дето се пишат "добрите" в цялата история са същите тези, които убиха над 300.000 цивилни граждани с две атомни бомби, в акт на безпрецедентна мерзост, невиждана до момента на планетата земя.Така, че айде помислете си пак.Не всички хора са овци.Някой помнят...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания