Last news in Fakti

21 Март, 2018 12:40 1 332 5

Три осуетени атентата в Брюксел за година

  • брюксел-
  • белгия-
  • атентати-
  • полиция-
  • терористи

Службите не спят

Три осуетени атентата в Брюксел за година - 1
Снимка: БТА/ AP

От началото на миналата година досега в Брюксел са били предотвратени три възможни атентата. Представител на службата за борба с тероризма пояснява пред местни медии, че разследванията по тези случаи са трудни, защото противникът (терористите) не е структуриран. За последната година белгийските служби са получили и проверили над хиляда сигнала, свързани с тероризъм.

Отчита се, че броят на сигналите намалява, но броят на радикализираните - възможните извършители на нови нападения - не се е променил. Докато миналата година 45 на сто от състава на криминалната полиция е бил зает с противодействие на тероризма, днес само една трета от служителите изпълняват подобни задачи.

Това е свързано и с преминаването на Белгия от трета и предпоследна степен на готовност за нов терористичен удар, във втора степен, съобщи Нова телевизия.

Утре се навършват две години от атентатите на летището и в метрото в Брюксел. Тогава 32 души загинаха, 340 бяха ранени, от които 62 пострадаха тежко. Отговорност за атентатите пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 регулировчик

    10 0 Отговор
    Ако бяха нормални, нямаше да осуетяват атентати, ами нямаше да допускат цялата тая ислямистка сган, под прикритие на "бежанци".
  • 2 Рамбо Силек

    11 0 Отговор
    Брюкселското предградие Моленбек е като пловдивското Столипиново.80000 орки от северна африка.Люпилня на боклуци..

    Коментиран от #3

  • 3 регулировчик

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рамбо Силек":

    Столипиново ряпа да яде.
    Няколко пъти по шенгенската граница бяха засичани контейнери, под прикритие "помощ за бежанците, пълни с пушки помпи, удобни за уличен бой.

    Сирия днес, ще ни се види като Швейцария, днес, в един момент.
  • 4 Ханко Брат

    4 0 Отговор
    Джамия и на Шипка
    Освен трите джамии в София, вкл. една пред НДК, оказа се че се готви още по-голям абсурд.
    По искане на Турция, и със съгласието на Бойко Борисов, вече се разработва архитектурен проект за построяване на джамия в подножието на вр.Шипка.
    Отговорник за проекта отново е министърката на Европредседателството Лиляна Павлова, която вече натрупа опит с другите джамии. Освен това, построяването на нов мюсюлмански храм ще е добър знак пратен към Европа.
    "Целта на джамията е да има къде да се почитат загиналите обикновени турски войници. Става дума за хиляди хора, които никога не са се завърнали по домовете си. Те са същите като нас, трябва да ги почетем..." - обясни Павлова на пресконференция, свикана за да се обяви начинанието.
    Припомняме, преди време имаше идея да се издигне паметник на загиналите турски войски на Сюлейман паша именно на Шипка. Тогава избухна скандал и това не се случи. Сега обаче с цяла джамия плановете надхвърлят всяко въображение.
    Преди да стигнат до Шипка, същите обикновени турски войници изколват 16 хиляди души в Стара Загора, вкл. изкормват бременни жени и убиват неродените деца. Финансирането на джамията ще е 50:50% от българската и турската страна.

    Коментиран от #5

  • 5 Оуу

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ханко Брат":

    Това истина ли е?!?
Новини по държави: