Last news in Fakti

22 Март, 2018 07:35 62 990 103

Руският флот е безсилен пред САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • флот-
  • недостиг-
  • кораби-
  • черноморски флот-
  • александър витко

С танкери и буксири не може да се води война

Руският флот е безсилен пред САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

След присъединяването на Крим към Русия Черноморският флот на страната се превъоръжава активно, за което разказа подробно командващият флота адмирал Александър Витко. Но даже и с постъпващите нови кораби и подводници не може да се навакса острия дефицит на главния флотски компонент – ударните възможности и авиацията. Какви именно кораби не са налични в Черноморския флот (ЧФ) на Русия, се интересува руското издание „Взгляд“.

През 2015 година Черноморския флот на Русия получи две нови фрегати – „Адмирал Григорович“ и „Адмирал Ессен“, шест подводници с крилати ракети и повече от 10 противодиверсионни и патрулни катери, съобщи пред официалния печатен орган на руските ВС „Красная звезда“ адмирал Витко. Освен това ЧФ бе попълнен и с два буксирни кораба от ново поколение, модулни водолазни платформи, плаващ кран и редица други подпомагащи плавателни съдове, съобщи „Фокус“.

Според плановете ЧФ трябва да получи в свое разпореждане фрегатата „Адмирал Макаров“, която в най-скоро време ще извърши междуфлотски преход от Балтика, съобщи Витко. Очакват се и попълнения от черноморските корабостроителници. Според думите на командващия ЧФ, в Новоросийск в момента се провеждат заводски изпитания на малкия ракетен кораб (МРК) „Вишний Волочек“, а още един кораб от този клас се очаква през 2018 година. В Керч се достроява патрулен кораб нов проект „Василий Биков“, който трябва да влезе в състава на Новоросийската военно-морска база. През 2019 година трябва да бъдат получени още два аналогични кораби.

От 2015 година, с която адмирал Витко започна своя отчет за етапа на модернизация, експертите изказват опасенията си за степента на боеспособност на ЧФ. В тази връзка капитанът първи ранг Сергей Ищенко и военният експерт Антон Мардасов отбелязваха в публикации в портала „Свободная пресса“: главният проблем на ЧФ и неговата Средиземноморска ескадра е „острият недостатък от ударна мощ“. „Само с корвети, големи десантни кораби, плаващи работилници, танкери и буксири не може да се води война“, сочат експертите. „За да се противопоставим на Шести флот на САЩ трябва да създадем някаква заплаха за неговите ракетни крайцери и самолетоносачи“.

В състава на 6-и флот на ВМС на САЩ (който отговаря за Средиземноморския басейн) влиза ескадра от четири есминци с управляемо ракетно оръжие (УРО). Този флот разполага в Средиземно море с авионосна ударна група – атомен ударен самолетоносач плюс два ракетни крайцера и два есминеца с УРО. Основните сили на Шести флот се поддържат от амфибийно-десантна група със съответстващите кораби и, най-вероятно, две подводници, оборудвани с ракети „Томахоук“.

Независимо от получената през последните години нова техника, проблемът с недостатъка на ударна мощ в ЧФ не е решена преди всичко заради недостига на надводни кораби, смята бившият командир на групата за управление на ракетни оръжия на Големия противолодъчен кораб (БПК) „Комсомолец Украини“ (от Черноморския флот на СССР) капитан първи ранг от запаса Сергей Ищенко.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент69

    174 14 Отговор
    То руския флот бил слаб срещу НАТО , то оръжията на НАТО били по слаби от руските. Не знам!

    Коментиран от #27

  • 2 mediator37

    131 6 Отговор
    Не минаха и пет минути откакто ви писах, че статия за въоръжение САЩ-РУСИЯ повече разлайва кучетата и ето на- появи се.
  • 3 Да бе

    105 32 Отговор
    Абе Неми се вярва много,много !!
  • 4 бббббб

    127 32 Отговор
    Не споменават, че имат ракети и самолети с въоръжение способно да потопи самолетоносачи и подводници.

    Коментиран от #81

  • 5 АОЖ

    95 8 Отговор
    Че нали всички воиски са за отбрана, какво опасно има , като никой не напада.

    Коментиран от #76

  • 6 Саламите

    25 51 Отговор
    Руснаците на правят мини-ядрени глави за базукита и така няма да имат нужда от нищо повече, само като изтрелват целта трябва да е на километър минимум. Путин и Ким да пазят ядреното си оръжие като зениците на очите си
    :-))))
  • 7 Хихихи

    173 46 Отговор
    Изцяло въображението на Русия е предимно защитно, а на братята фащаци е нападателно, така че да могат да тормозят целия свят! Сега преценете кой е агресора! Но така е, в замяна на световните блага, те ни дават "демокрация". Само дето тяхната демокрация за нищо не става, защото онзи ден гледах поредния документален филм за това как ЦРУ изцяло подкрепя тероризма и наркокартелите. Филма беше американски, не продукт на Русия, Китай или северна Корея.
  • 8 Kcaniba

    99 51 Отговор
    спорен анализ....
    Русия е въоръжена с отбранителни системи, тук се коментират настъпателните такива.
    При отбрана тя ще унищожи амерските дивайси и на финалната фаза руският спецназ ще влезе в капитолия в конкурента болца с десантурата))
    хаха хахахахахахаа
    памперсиииииииии
  • 9 Kcaniba

    64 150 Отговор
    Русопитеците пак оцапаха гащите! За езиците на българските им слуги ще се отвори доста работа!

    Коментиран от #48

  • 10 Спеца

    119 46 Отговор
    А ядрените Есминци - Адмирал Нахимов и Петър Велики най добрите в света изобщо не съществуват !?!! А 12 ядрени подводници които плават на 1800 м.дълбочина ?
    Само да ви кажа че руснаците притежават торпеда специално за борба срещу самолетоносачи!

    Коментиран от #15, #35

  • 11 Муахаха

    78 108 Отговор
    Кога и да видя статия свързана с рушяците все за война се говори!?! Абе защо не напишете как живеят, какво произвеждат, по колко препарат за баня пият???

    Коментиран от #19, #91, #103

  • 12 некойси

    66 6 Отговор
    Нещо започва като че ли някакво мерене на пишките.
    Като че ли се подготвя сцената за 3-тата световна ли?
  • 13 СССР

    82 62 Отговор
    Русия има най- голямата флотилия от ракетни крайцери клас ,,Киров" флагмана на ЧФ е - Москва от същия клас е като Нахимов и П.Велики въоръжен с ракети С-300 за борба със самолетоносачи! Русия поддържа Северен,Балтийски,Черноморски,Каспйски,Тихоокеански флот! САЩ имат подобни крайцери клас ,,Айова" обаче са мн.назад с технологиите както вече ви е известно отстъпват поне 20 г.на руските ракети!

    Коментиран от #17, #29

  • 14 Дидо

    89 26 Отговор
    Морския флот е безсилен срещу авиацията!?!? Те щото Русия нямат авиация и ще летят с кораби в небето :)
  • 15 На спеца у гъзеца

    55 21 Отговор

    До коментар #10 от "Спеца":

    Айде посмали ги малко тоя метри де. Ти ги изкара тия ядрени подводници баш батискафи. Руската ядрена бойна подводница с най-голяма дълбочина на спускане е "Акула" с 500 метра.

    Коментиран от #16, #95

  • 16 Спеца

    47 22 Отговор

    До коментар #15 от "На спеца у гъзеца":

    Така ли са казали? А казаха ли къде са и слабите места ? Скоро в,, уикито "ще има подробен отчет от Москва специално за дружките от НАТО доклада ще се- казва слбите места на руските атомни подводни крайцери!
    Я се стегни, тези факти не се споделят публично!
  • 17 МММ 23

    37 7 Отговор

    До коментар #13 от "СССР":

    С 300 са зенитни ракети ,бре какви ги дрънкаш
  • 18 Тодоров

    68 31 Отговор
    Денис, прави разлика между Черноморски флот и Руски флот. Може би ЧФ не е окомплектован както трябва, но той е и във вътрешно закрито море, за разлика от Средиземно море, където 6-ти АФ се опитва да "вършее". Но като цяло Руския флот и то на стратегическите направления......направо ще "овършее" американците. Дайте малко по-сериозно с тези статии и коментари. Например с този отровения Скрипал. Ами то вече и на децата е ясно след толкова хиляди коментари по СМИ (средствата за масова дезиИНФОРМАЦИЯ), че ш.....те островитяни спретнаха този нескопосан сценарий, начело с тая дъртата грозотия, дето се прави на желязна.
  • 19 mediator37

    51 19 Отговор

    До коментар #11 от "Муахаха":

    Няма как да видиш, защото въпреки свободата на словото САЩ забраниха излъчванията на телевизионния канал "Русия тудей". Ами съвсем различни неща за живота в Русия показваше този канал на американците, от това, с което им тъпчеха главите местните масмедии. Той направо си плачеше за затваряне този канал. Та такива ми ти работи за свободата на словото. Не че я няма, ама е свобода на моето слово, за твоето слово ще помислим дали ще има свобода.
  • 20 Бат Мишо

    43 9 Отговор
    макс дълбочини са няколко
    макс работна - 800 метра
    критична 1000
    макс за торпилиране
    макс за изстрелване малките ракети
    макс за изстрелване на МБР ите
    последните 3 не са ми известни ама са около цитираните от вас 500 м
    точните подробности и технологии са турбо секретни
    дори екипажа знае само тайната в работния си сектор и поговориш ли ИЗМЯУКВАШ
    понеже 70 поцента от бойните глави на Русия и САЩ
    са на подводните ракетоносци - НАТО ги нарича стратегически ударни подводници- 1 такваз изтървеш ли си Мама Леоне щото мъкне 200-500 бойни глави и самичка може да унищожи врага няколко пъти
    ДА НЕ СЕ БЪРКАТ с оперативните и тактически подводници
  • 21 Бай Дони

    37 64 Отговор
    Кефи ме как ушанките цвилят на коневръза и говорят глупости в които даже и те не вярват

    Коментиран от #101

  • 22 Мужик

    46 17 Отговор
    Другари да не подценяваме военната ни доктрина според която Кузя ще опуши върталъка като нашите му нашибат сурови дърва в пещите !
    А после в мъглата ... кой кум , кой сват - кой на булката брат ... Нашите си знаят работата ...
  • 23 Дарко

    55 28 Отговор
    НАТОвска пропаганда. Тъпа работа :) като са толко зле Рашките, що Крим е техен и НАТО не посмя да направи каквото и било освен да лае отстрани на безопасно разстояние като малък пинчер по мечка?

    Коментиран от #28, #42

  • 24 Бат Мишо

    47 26 Отговор
    говори се за ЧФ не за Руските флотове автора
    нормално е ударната мощ да е в Северния - най близкия до сърцето на америте където е и смразяващия Петър с над 1000 бойни глави с които да се чудиш да го потапяш ли и да детонират или да не го потапяш
    сега на темата Черно море
    за НАТО вските големи кораби Е ЗАБРАНЕНО ЗА ВЛИЗАНЕ
    забранено от собственното им командване
    щото потапя се нещо на босфора и АРТИСВАШ ВЪТРЕ
    под кръстосания огън на НАЙ МОДЕРНИТЕ В СВЕТА свръх звукови
    брегови батареи на мадъ раша в обхвата на най голямата ВМС база на РФ-Севастопол И ОБХВАТА НА СУХОЗЕМНАТА ЩУРМОВА АВИЯЦИЯ и РЕБ
    влизането в черно море си е влизане в бърлогата на мечката
    ако не вярвате попрочетете за доналд кук

    Коментиран от #66

  • 25 Бат Мишо

    44 16 Отговор
    ПС
    ракетния арсенал на Петър Велики
    САМИЧЪК НАДХВЪРЛЯ ударната ракетна мощ НА ФАКЪНИЯ КИТАЙ
    ако туй е липса на ударна мощ ви е време да сменяте дилърите .......
  • 26 jfoxfk

    41 14 Отговор
    Напълно естествено е адм. Витко да недоволства. Разполага само с един кораб с възможности за далечно плаване - РК "Москва". Всички останали кораби от ЧФ кораби за прибрежната зона. Но като сравните оръжието на неговият флот допълнено с авиацията от Крим, Новоросийск и Сирия картинката не е толкова плачевна за ЧФ. Проблемът на американците е с обхвата на авиокрилото - 700 км. На всички останали кораби на 6-ти флот има маса ракети Томахоук, СМ 1,2,3, но те са за атака по наземни и въздушни цели и не могат да застрашат кораби. Единствените противокорабни ракети на 6-ти флот - Харпун имат обхват до 260км. А обхвата на ракетите на РК "Москва" е 1000км. На ракетите "Калибр" поставени на Макаров и Есен и 6-те нови подводници - над 500 км. Че и "Бастион" в Сирия. ПВО от Крим и Сирия не позволява полети в радиус 600 км. И при наличие на спътниково целеуказание проблеми би имал 6-ти флот.
  • 27 Насо

    32 8 Отговор

    До коментар #1 от "Агент69":

    Ами значи не четеш докрай -сега ти пише,че американците са по-силни в морето,а преди си чел,че руснаците са по-силни (но НА СУШАТА). Така че, едното твърдение не изключва другото -т.е. може да са верни двете! Освен това, НАТО е по-силно във въздуха,поради несъизмеримо по-големият брой самолети на всичките натовски държави спрямо руските ,но пък руснаците са много по-добре в наземната противовъздушна отбрана (ПВО) ,което пък изравнява изоставането в самият въздух. А в морето,руснаците отстъпват в надводните съдове,но компенсират с развитата си подводничарска техника...!

    Коментиран от #30

  • 28 Колю

    16 4 Отговор

    До коментар #23 от "Дарко":

    Защото Украйна не е в НАТО, умниче!
  • 29 Гост

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "СССР":

    Боже какви глупости си изписал.Нямаш право да си толкова неук на тая тема.
  • 30 222

    24 43 Отговор

    До коментар #27 от "Насо":

    С подводната си техника въобще не помпенсират.Няма държава която дори малко да се доближава до възможностите на американските подводници.Русия от 60 подводници имат 4-5 по-модерни които стават за нещо.Останалото е пълнеж.Също така откъм авиация само САЩ имат 10 пъти повече самолети от Русия и също така 400 от 5то поколение.Русия няма нито един във въоръжение и това е без да прибавяме НАТО ! Руснаците изостават откъм брой,качество и технологии във военноморския флот и авиацията и то с много,ама найстина с много.Но за държава която няма пари и капацитет да разработва е нормално.Просто при САЩ всичко е на топ ниво.

    Коментиран от #38, #39, #60

  • 31 г-н Хокинг

    25 3 Отговор
    До вчера писахте обратното че Америка няма шанс сега пак обратното и вие незнаете вече какво да напишете за да ви влизаме в статиите и да ги четем все пак го правите за пари но няма как да знаете кой е безсилен и кой не защото това ще се разбере единствено при война и който я дочака тази война тежко му ще бъде последната на всички затова няма смисъл да пишете всеки ден по големи глупости от другите си колеги
  • 32 Американеца 2

    28 7 Отговор
    По принцип Америка имат най големият и мощен флот.Друго е обаче ако има спречкване какво ще се случи???
  • 33 Американеца 3

    23 8 Отговор
    Имаме 10 корита които превозват дефектни самолети една ракета или торпедо и сме ГУД БАЙ!
  • 34 Путин Властелин

    8 9 Отговор
    ЛЪЖА! ЛЪЖА! ЛЪЖА!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ихуахо

    23 31 Отговор
    САЩ имат по силен военноморски флот и авиация от всички държави взети заедно.Незнам това дори защо се коментира.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Расате

    29 12 Отговор

    До коментар #30 от "222":

    Американците имат флот и авиация поради ,че от ВСВ се развиват в тази насока.
    Докато Съветите и след това Русия са с ненадмината сухопътна армия и ракетни войски.
    За качеството на авиацията също може да спорим. Според мен най добрият самолет е Су 35, който във въздушен бой би се справил и с няколко Ф 22 и с Ф 35 , за невидимостта на които също можем да спорим.

    Ако стане война между НАТО и Русия с конвенционално оръжие ,Европа е обречена.
    Толкова съм сигурен,колкото и ,че война на Американска земя също няма да се води.
    Нито руснаците ще могат да достигнат Америка, нито американците ще могат да попречат на руснаците да завладеят Европа.

    Видяхме и Наполеон , видяхме и Хитлер .

    Коментиран от #44, #47

  • 39 Расате

    21 10 Отговор

    До коментар #30 от "222":

    Американците имат флот и авиация поради ,че от ВСВ се развиват в тази насока.
    Докато Съветите и след това Русия са с ненадмината сухопътна армия и ракетни войски.
    За качеството на авиацията също може да спорим. Според мен най добрият самолет е Су 35, който във въздушен бой би се справил и с няколко Ф 22 и с Ф 35 , за невидимостта на които също можем да спорим.

    Ако стане война между НАТО и Русия с конвенционално оръжие ,Европа е обречена.
    Толкова съм сигурен,колкото и ,че война на Американска земя също няма да се води.
    Нито руснаците ще могат да достигнат Америка, нито американците ще могат да попречат на руснаците да завладеят Европа.

    Видяхме и Наполеон , видяхме и Хитлер .
  • 40 Borislav Popov

    24 15 Отговор
    U.S. Пародия: Американски подводници заседнаха в ледовете на Арктика.
    Американските подводници Hartford и Connecticut се задъниха в ледовете на Арктика, докато изпълняваха учебни стрелби, отработвайки сценарий за нанасянето на удари по Русия.

    Американското командване счита атомните си подводници за гордостта на ВМС на САЩ.
    Припомняме, че по-рано адмиралът от САЩ Джеймс Питис заяви, че присъствието на американския флот в арктическия регион е гаранция за сигурността и защитеността на страните от Европейския съюз.

    Коментиран от #67, #88

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Дарко":

    Щото така си постлаха с Косово.....
  • 43 Kcaniba

    1 4 Отговор
    Пърхута е безсилен пред вош енд гоу па я съм си прос колко си сакаш
  • 44 ихуахо

    20 20 Отговор

    До коментар #38 от "Расате":

    Изключително несериозно мнение.Дори не ми се занимава да пиша 15 реда ,за да го оспорвам,за да ти обесня в каква тотална грешка си.Всичко което си написал е заради пристрастие.Опитваш се да обесниш как Лада е по-добра от Мерцедес.Единствения критерии по който Русия е пред САЩ ,това са ракетните системи,по всеки друг показател са поне 2 десетилетия назад,а СУ-35 дори не е в челната 5-ца.

    Коментиран от #78

  • 45 roko

    31 17 Отговор
    Русия е велика държава. С това темата е изчерпана.

    Коментиран от #46, #57

  • 46 русия е джудже

    26 33 Отговор

    До коментар #45 от "roko":

    Русия ,Руанда все тая.Колкото и Бангладеш е велика ,толкова и Русия.
  • 47 2222

    23 34 Отговор

    До коментар #38 от "Расате":

    СУ-35 най-добрия изтребител ? Сериозно ли си написал такава глупост ? Ф-22 може да засече СУ-то от над 250км. и също така получава информация от всяка една технология от заобикалящата го среда.Единствения начин СУ-то да засече Раптора е ,ако американския изтребител се приближи над около 30км. до него и то само с инфрачервения му радар и това е при положение ,че го насочи на точното място в небето къде се намира Раптора,което е меко казано смешно.В реална бойна ситуация СУ-то ще бъде свалено от Раптора ,много преди руския изтребител да разбере за какво става въпрос.Колкото до сухопътните войски на Русия ,незнам точно какво си се опитал да напишеш ,но САЩ имат най-добре тренираните войски в най-модерните тренировъчни съоръжения,с най-добрата екипировка и с най-голям опит.Просто като говориш ,говори с факти ,а не щото "ти така мислиш"
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Госта с големия х у й

    18 6 Отговор
    А назмните средства за борба с вражески кораби, къде ги забравих те? "Бастион" например?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Сюзън

    38 1 Отговор
    СТУДЕНАТА ВОЙНА НИКОГА НЕ Е СПИРАЛА! ДА СЕ МОЛИМ САМО ДА НЕ СТАНЕ ГОРЕЩА! ЩОТО НИЕ ВИНАГИ СМЕ НА СТРАНАТА НА ГУБЕЩИТЕ!
  • 54 Divergent

    24 1 Отговор
    Надявам се да не разбираме кой е по по най , щото нема да има значение , няма да има кой да им каже браво ...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ники

    19 24 Отговор
    Ама как може да напишете такава новина? Русофилите няма да го преживеят сега. Свикнали са хвалят само "великата" руска армия и да ги лъжат че е непобедима. Как може такова нещо? Как ще спят сега?
  • 57 Вит

    18 16 Отговор

    До коментар #45 от "roko":

    Велика е Русия !Предлагам да организира олимпиада по надпиване с бояришник !

    Никой не може да им излезе насреща.
  • 58 Даниел

    24 14 Отговор
    Русия над всичко.Да пребъде до веки.
  • 59 Ради

    23 14 Отговор
    Нормално ли е да обсуждаме Русия !Наи могъщата и голяма държава.Ние сме като бълха в мечка смрямо нея.Срамота българи.
  • 60 Inog

    26 14 Отговор

    До коментар #30 от "222":

    Абе топ , топ, колко да са топ? Твоята информация, за американски самолет 5-то поколение каква е, че аз за Ф-35 знам, че още го правят, а вече надхвърля един милиард долара. А СУ-то , 5-то поколение лети вече и струва седемдесет милиона долара .Как си с математиката. Да но да си по-добър ,от колкото с опорните точки на шорош.
  • 61 Bos

    16 4 Отговор
    Кат гледам маи всички сте за болница не ги прехвалваите заштото и едните са зле и другите ако смятате че СаШ можеха да ударят Русия без последствия се лъжите за 40 саш ще изчезнат от земята заштото те мникога не показват наи новото а само по старо оръжие
  • 62 Бесен

    27 10 Отговор
    Мдам... работата е там, че Американците имат кораби а руснаците имат ракети които да потопят корабите им, а после могат и с гребни лотки да ги нападнат ако искат :D
  • 63 въх

    17 18 Отговор
    как бе, не подценявайте дядя Кузя! само да натовари въглища и ще подгони дори и американските подводници.
    Този красавец - бил пушил като цигански катун, този флагман на руския флот, това творение на руската пияна мисъл..
  • 64 123454

    8 2 Отговор
    как така безсилен? нещо не разбрах , да не би амрика да е нападнала и от там да са разбрали ? странно мислех че се бият в сирия
  • 65 НикиД

    15 24 Отговор
    не разбраха ли братушките, че не могат да се мерят с Америка в нищо? ако решат ще ги бомбардират с пачки долари и пак ще ги разнищят. по време на войната всяка една от американските корабостроителници са пускали по кораб на ден, къде ще се надпреварват тези несретници с тях...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Мммм

    20 7 Отговор
    До многото 2-ки това с невидимостта на Раптори и Тиранозаври е относително малкозаметни за по-обикновени радари са единствено в режим когато не търсят т.е. изключили са радарите. При включването им стават толкова светеща метка,че и кьорав ще ги види, а радара на СУ -то засича на над 300 км. така че незнам кой кого няма да усети,в подкрепа на това е и случая в Сирия където Сушката прогони прехвалената невидимка май невидима за самите ползватели. Да не говорим за технически характеристики м/у двата по скорост,маневреност и др. просто Лада-та в случя изпреварва Мерцедес-а.
  • 69 горчивата истина

    11 18 Отговор
    Руски флот НЕ съществува.
  • 70 Стършел

    38 9 Отговор
    РУСКИЯТ ФЛОТ БИЛ БЕЗСИЛЕН ПРЕД САЩ. Абе хора. Какви глупости четете.Американците все голям го вадят. Вижте ги какво направиха в Европа. Вече няма де да стъпиш от НАТОвски бази. И всички те са с ”мирни цели”и въоръжени до зъби. Все Русия била ”агресивна”,все от Русия идвала опасността, все Русия била агресивна. А нека покажат поне една руска база някъде,която заплашва световния мир. Наглостта на краварите е за Гинес. Всичкото зло в света идва от тях.Интриганти,войнолюбиви,агресивни,алчни,нагли и ...прости. Те са просто една сбирщина от цял свят.Ще унищожат света. Още от сега мечтят да воюват и в космоса. ИЗРОДИ САТАНИНСКИ..

    Коментиран от #71

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 В е л и к и я

    17 7 Отговор
    Ква е файдата да си мерят оръжията като едните ядат боклуци а другите пият одеколон...

    Коментиран от #75

  • 73 селянин

    9 13 Отговор

    До коментар #71 от "Голем смях":

    Смехурко..най голямата база на Россия,е Кьонигсберг..и тя може да ти скрие усмивката.

    Коментиран от #74

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 селянин

    25 3 Отговор

    До коментар #72 от "В е л и к и я":

    Тия къде ядът,,боклуци,,им действа на нервната с-ма,избива ги на лудост,стрелят в у-ща,университети..площади.А тия с,,одеколона,,прат ракети с mach-20.
  • 76 зулус

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "АОЖ":

    Всички...без американските-само те ходят по цял свят и раздухват конфликти
  • 77 селянин

    11 3 Отговор

    До коментар #74 от "Голем смях":

    Цоцоланчо,те руснаците държът Крим и Кьонгсберг,за да си,,хапват,,сельодка и хайверче..поляти със Столичная...износена подлога.

    Коментиран от #80

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ааа

    13 1 Отговор
    Снощи четох сащ са безсилни срещу русия а са обратното нещо не схващам
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Запознат

    15 20 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    Нямат! Запомни добре русоробе, пияндурниците нямат нищо което да може да се мери с американското оръжие, още повече самолети, там са още в началото на 80-те години на миналия век! Имат само тъпа пропаганда за малоумници!

    Коментиран от #89

  • 82 Москвич бракма

    10 18 Отговор
    рубла - капут
  • 83 Русофила

    19 4 Отговор
    Чета и не вярвам на ушите си!!! Коментари на "хора" които са виждали оръжие само в американските екшъни,иначе супер компетентни кратуни!!! Боже пази България!!! Кой разбрал,разбрал...
  • 84 ГОСТ

    10 12 Отговор
    Подводница руска, която да плава на 1800м дълбочина има само в сънищата на някой който не разбира!!!

    Коментиран от #90

  • 85 гост

    17 7 Отговор
    Глупости на търкалета - на Русия не и требе голям флот това са абсолютно излишни разходи ! Едно ядрено руско торпедо е достатъчно да прати цялата американска флота по дяволите
  • 86 Гн Миташки

    33 3 Отговор
    Които е карал казарма да чукне зеленото копче другите червеното
  • 87 Един ....

    11 3 Отговор
    Украинският пишман-капитан , сигурно е пиянствал с Потрошенко и някой е решил да публикува неадекватните му брътвежи .
  • 88 аналитик

    16 3 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    Русия няма да нападне ЕС, но Меркел, Макрон и други ще го довършат с имигранти и други неща.
  • 89 Симо

    13 3 Отговор

    До коментар #81 от "Запознат":

    Грешка. Около 80% от самолетния парк на САЩ са Ф-16, Ф-15 им Ф-18 , а те и трите модела са на въоръжение от 1975 година, а 85% от парка на Русия са Су-30, Су-35, МиГ- 29м, и МиГ-35 ,които са модели от 95 год. И са на въоръжение от 2002 год. Изводите оставям на умните. За вас не се отнася.
  • 90 Симо

    8 3 Отговор

    До коментар #84 от "ГОСТ":

    Подводниците тип "Хъски" поколение 5 имат максимална двоична но повтаряни до 1000м . Поне по официални данни. По скоро в САЩ могат само да мечтаят за нещо подобно.
  • 91 Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Муахаха":

    На тия въпроси можеш и сам да си отговориш. Устройството се казва интернет,отваряш чичко Google,и се информираш. Или те мързи,или те е страх какво може да научиш..!
  • 92 Гост и то просъ

    3 2 Отговор
    Стига сте хвърляли бомби и ракети .Замърсихте електронната среда
  • 93 Марони

    1 8 Отговор
    Не само флота им е безсилен!Безсилна е цялата им ценостна система на човеконенавист,реваншизъм към Запада и омраза към свободата и демокрацията!Затова са и технологично назад с 40 години поне.
  • 94 Чифутин

    1 7 Отговор
    Да подценяваш САЩ по този начин означава, че вместо да си учиш уроците си бил чекий пред портрета на Ленин и си слушал за подвизите на Митко Палаузов! Същото се отнася и за баща ти!

    Коментиран от #96

  • 95 Пич

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "На спеца у гъзеца":

    Пич , подводницата Консомолец се потапя до 1000 м.
  • 96 Симо578

    3 1 Отговор

    До коментар #94 от "Чифутин":

    Написания статията или е бил дебил или цялата статия е инфо пръдна. Крим е превърнат от руснаците в непотопяем самолетоносач, а корабите на САЩ ще бъдат потопени още на входа на Босфора от руските брегови комплекси. Безсилни са САЩ да направят каквото и да е.
  • 97 Оня с коня

    2 3 Отговор
    Факти вие руски саит ли сте? Не се напъвайте да отговаряте, въпроса е риторичен. Ако бях на мястото на шефа на контраразузнаването, до сега да съм ви закрил, а вие да сте в затвора за национално предателство и подпомагане на чужда държава срещу заплащане.
  • 98 Игор

    4 2 Отговор
    Да, ама имаме самолетоносача Кузя, който в скоро време ще бъде модифициран и от донбаски въглища ще премине на дървени въглища и така вече няма да пуши толкова много и няма да се забелязва отдалеч, демек става стелт самолетоносач! Слава Россий!
  • 99 Бай Шиле

    2 1 Отговор
    А бе и ние с коча искахме да напишем нещо,ама като видяхме какви военни "специалисти" се изказват,хвана ни срам,че сме неуки и се отказахме.
  • 100 ФЕН НА БОЙКО

    0 0 Отговор
    А БЕ ХОРА ЛИ СТЕ ТЕЗ ПРЕМРЪЗНАЛИ РУСНАЦИ САМО ПЛАШАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ НЕ ГИ ИСКА ПУТИН МАДУРКО КИМ СИ И КУБА ТОВА СА ТЕ ТЪПАНАРИТЕ НА СВЕТА
  • 101 Дудо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Дони":

    Шматко неземна, с кв де друса?
  • 102 ивчо

    1 0 Отговор
    като вземат разни пенсии да раздавст компетенции и спирам да чета. Това не е позиционния бой на 17 век кораб срещу кораб , в днешните схващания точно на американските корифей на морския бой важни е да имаш силу да нанесеш неприемливи загуби на врсга а не тотално да го потопиш
  • 103 Бе, човеко...

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Муахаха":

    Произвежда си качествено месо, мляко, хлябът им е истински, нескафето им има вкуса на това, дето го купувахме едно време от Кореком, а не като това дето ни го пробутват тука.
    Щото са народ горд и независим.
    Производство си имат, изнасят продукция, ама не на нас, щото има ембарго.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания