Last news in Fakti

24 Март, 2018 21:24 2 365 9

САЩ и Европа на протест срещу оръжията

  • сащ-
  • протести

Масови протести из целия свят

САЩ и Европа на протест срещу оръжията - 1
Снимка: Shutterstock

Хиляди млади хора излязоха на демонстрация срещу огнестрелните оръжия в САЩ, съобщи FOX News.

Очаква се около 500 000 души да се включат в „Похода на нашия живот“, който ще се проведе днес в САЩ. Протести има още из цяла Европа.

Демонстрациите се провеждат след кървавата стрелба в училище във Флорида, в която загинаха 17 души. От тогава в САЩ непрекъснато се водят дебати за ограничаването на правата за придобиване на оръжие.

На този етап от администрацията на президента Доналд Тръмп предлагат да въоръжат учителите.

Протестиращите обаче се обявиха срещу ролята на оръжейното лоби във властта. Демонстрации ще има в над 800 града, като ще има такива още в Париж, Лондон, Женева, Сидни и други градове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 умен

    13 1 Отговор
    Тръмп не може да забрани продажбата на оръжие,защото оръжейното лоби в парламента има голяма власт и той може да загуби поста си!
  • 2 ГОСТ

    11 1 Отговор
    Докато оръжейното лоби е на власт в САЩ тя ще е държава на терора, за да има къде да си продава оръжията, и да си финансира дълга от 20 трилиона иначе БАНКРУТ. Така че те командват в САЩ а не измисления им президент. Лошото в тоя свят е че всички искат да са номер едно и мислят само за оръжия и бърза печалба а не мислят за здравеопазване,равноправно и нормално съществуване на ХОРАТА НА ЗЕМЯТА.
  • 3 Mercedes-Benz

    10 0 Отговор
    Първо ще ви вземат оръжията, чрез дирижирани от самите тях терористични актове, за да може после като наложат нов световен ред да не може да се опълчите! А тези овце на снимката първи ще го отнесат още в първите часове на бъдещия конфликт!
  • 4 Бай ганьо

    2 3 Отговор
    Колко убийства на невинни трябва да има че дасе сети някои
  • 5 Дамян

    17 1 Отговор
    Точно обратното трябва да се случи. В целият цивилизационен свят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всеки психично здрав трябва да може да се снабди с бойно оръжие за самозащита. Не някакви си газови играчки.

    Притежаванието на бойно оръжие има ВЪЗПИРАЩ ефект над всеки престъпник.

    Нека знае, че във всеки дом има огнестрелно оръжи пък го чакай да влезе! Смешни, тъпи протестъри-пацифисти.

    Реалността е война! Свикнете с тази истина!

    Коментиран от #8

  • 6 Ядеитн

    1 10 Отговор
    Оръжие трябва да имат само хора под пагон и ОР. Толкоз. Кой са фане с незаконно оръжие - разстрел на място! Тъй са налага ред!
  • 7 Нафарфорий

    4 0 Отговор
    То в Норвегия като има контрол над оръжията, видяхте какво стана- минаваш курс за ловец, влизаш у некоя дружинка.........видяхте какво се случи 2011, у Франция като има контрол над оръжията виждате какво става..........проблемът не е заради оръжията, а заради лошия материал............ На мен ми е интересно защо Клинтън е против оръжията, а го пазят 30+ въоръжени бодигарда, отнася се и за другите политици + нашия чорбаджия......... Ако гледате 120 минути даваха един баща на дете, убито при такава престрелка. По време на интервюто беше казал, че проблемът е заради достъпът до училищата......и е прав!
  • 8 Нафарфорий

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дамян":

    Тва е по скоро ПР на вещицата- гледам джендъри, гейове, лезбийки,наркомани и т.н.............. Когато на тях им влезе престъпник у дома ще го посрещнат със широко разтворени бузи!!!!!!!
  • 9 Бай ганьо

    0 2 Отговор
    Колко убийства на невинни трябва да има че дасе сети някои