Last news in Fakti

25 Март, 2018 14:34 3 835 10

Арестуваха Пучдемон

  • карлес пучдемон-
  • арест-
  • испания

Арестът е станал в Германия

Каталунският лидер Карлес Пучдемон е бил арестуван в Германия, съобщи Express.

Пучдемон е бил задържан, докато се опитва да пресече границата с Дания. Испанският съд вече издаде заповед за ареста му.

Информацията вече беше потвърдена от адвоката на бившия каталунски премиер. До вчера Пучдемон се намираше във Финландия. След издаването на заповедта за арест той побърза да напусне страната.

Пучдемон беше премиер на Каталуния в периода, в който беше организиран референдума за независимост на региона. Той напусна Испания, след като Мадрид иззе автономията на региона.

Неговият адвокат обяви, че германската полиция се е държала добре с Пучдемон. В момента той се намира в полицейски участък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    32 10 Отговор
    А,казваха че има демокрация,човешки права,реферандум,право на самоопределение за малцинствата...
  • 2 АнтиДжендераст

    30 7 Отговор
    Честита ви демокрация!
    Когато става дума за референдум и гражданско гласуване не може, но когато става дума за бомбардировки с обеднен уран и избиването на хиляди мирни жители, както и отцепването на територии и създаването на нови държави може. Справка косово!
    Да ва таковам у демократите. Такива двойни стандарти при никой строй не е имало. Иначе ни залъгват с демокрация и какви ли не други хибави думички. Джендърска работа...
  • 3 българинъ

    14 5 Отговор
    Нали са автономия,значи по закон имат право да се отделят от Испания. Значи,че не можем да говорим за свобода и демокрация и това е само фикция и утопия за такива като нас!Нещата много взеха да се изкривяват и това хич не е добре,защото всички вече виждат ,че има единствено правото на силния.Разочарованието особено на страните от бившия соц лагер е огромно,защото бяха подлъгани с фалшиви лозунги за свобода и демокрация,които в действителност не съществуват и на запада сме му нужни единствено като пазар и евтина работна ръка.
  • 4 гост

    15 19 Отговор
    Тоя тарикат искаше да раздели Испания,но не само не му мина номера а и го задържаха най-накрая...
  • 5 Тото 5

    18 4 Отговор
    ЕДНО ВРЕМЕ ЕДИН ПОЗНАТ ОТ ГЕРМАНИЯ ЖИВЯ У НАС НЯКОЛКО ГОДИНИ И КАЗА - "ГЕРМАНЕЦА НЕ Е ПО-РАБОТЛИВ ОТ БЪЛГАРИНА, ПРОСТО В ГЕРМАНИЯ ИМА ЖЕЛЯЗНИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ" - та така и в случая - спазили са закона

    Коментиран от #6

  • 6 Манчо

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тото 5":

    Да вярно е за законите! С извинение за да пръднеш трябва да искаш разрешение, а дали ще го получиш, това е друг въпрос.
  • 7 Хасан

    18 7 Отговор
    Добър ден!! Страните от Източния блок бързо разбраха...виж турците късно разбраха ..Ердоган ги пробуди..Запада иска единствено суровини и пазари...Който не му ги даде доброволно например като Русия е обвинен че е диктатор!!!
  • 8 албен царев гьовренеца

    7 4 Отговор
    Карлес, Карлес ! Вземи прочети какво стана с твоя събрат Слободан !
  • 9 Yavuz

    3 0 Отговор
    Реално погледнато каталунците са прави в искането си за независима Каталуния, но това ще породи верижна реакция в Европейския съюз. Арестуването на Пучдемон само ще усложни ситуацията.

    Коментиран от #10

  • 10 моралът

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Yavuz":

    Верижна реакция ли? А вероломното бягство на Британия от Европейския съюз?! то като какво ще се квалифицира? А създаването на нова самозвана държава, непризната от 90 % от държавите в света, независимо от наглия натиск на НЕ-великите сили, които нарушават правилата на ООН? Изобщо, за 27 години напълно се разкри грозният морал на НЕ-великите сили, стараещи се сега да заблуждават слабите държави по нов, пошъл подход, за да ги разрушат напълно и направят изцяло зависими..
Новини по държави: