Last news in Fakti

25 Март, 2018 23:48, обновена 26 Март, 2018 12:03 5 291 15

Огнен ад в Русия! Пожар отне живота на десетки

  • кемерово-
  • пожар-
  • жертви-
  • ад-
  • огън-
  • русия-
  • загинали

Пламъци обхванаха търговски център в Русия

Огнен ад в Русия! Пожар отне живота на десетки - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Най-малко 64 души станаха жертвите на големия пожар в търговски център в руския град Кемерово, Кемеровска област, съобщи ТАСС. Много други са пострадали при пожара в големия мол. Сред жертвите има и деца.

Пожарът е избухнал на четвъртия, последен етаж на големия търговски център. Пламъците са обхванали 1600 квадратни метра. Към мястото на пожара бяха изпратени спасителни екипи, които успяха да извадят част от бедстващите вътре.

Молът в Кемерово с обща площ 23 000 квадратни метра отваря врати през 2013 година. Има паркинг за 250 автомобила, много магазини, голям кът за деца, както и кино.

Властите водят разследване за причините, довели до трагедията. Разглеждат се няколко версии, а руските медии пишат, че може да става въпрос и за умишлен палеж. Властите в Кемерово обявиха, че семействата на загиналите в големия пожар ще получат финансова помощ в размер на един милион рубли (близо $17 500), съобщи ТАСС. Психолози и други специалисти са мобилизирани, за да работят с близките на загиналите в трагичния инцидент.

Намерените тела още не са идентифицирани. Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, в което се предполага, че е възникнал пожарът. Разпитан е и управителят на компанията, обслужваща търговския център, съобщи говорителката на следствения комитет Светлана Петренко.

Огнен ад в Русия! Пожар отне живота на десетки
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичоХ

    28 18 Отговор
    Съболезнования към близките на жертвите.Ама я,какви
    молове имат руснаците,според някой хора у нас те са
    диви ушанки пиещи препарати за вана и умиращи от
    глад а те и по селата имат молове по-големи и устрое-
    ни от нашите в столицата.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 СТАРОТО

    14 18 Отговор
    жалко за живота на хората особено на ДЕЦАТА! А какво съдействие е оказала администрацията на любимия ви Путьо и ще има ,ли наказани за тази издънка ,вероятно алкохолна???
  • 3 СТАРОТО

    16 22 Отговор

    До коментар #1 от "чичоХ":

    дрън,дрън -ти бил ,ли си там да видиш какви "молове" има по селата / хахаха аз съм бил там и съм гледал на ляво и дясно-в по големите села има тъй наречения "универмаг", който няма нищо общо с моловете в големите им градове а да не говорим за европейските молове въобще!

    Коментиран от #9

  • 4 racer

    15 1 Отговор
    ТЪПИ МОЛОВЕ И ТУК ГИ НАВЪДИХА ВЪПРОС НА ВРЕМЕ
  • 5 Голем смях

    20 14 Отговор

    До коментар #1 от "чичоХ":

    Що за простак си ,че да обръщаш трагедията на хората във възхвала на някакъв мизерен мол и великата русия.Нормален средно голям търговски център,който даже в София щеше да минава за малък.Голямо лизане ,голямо чудо.

    Коментиран от #10

  • 6 Дони

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "чичоХ":

    Абе съболезнования за жертвите , но защо обръщаш всико в пропаганда.Лъжа ли беше , че много хора починаха вследствие пиене на бояришник.Лека им пръст!

    Коментиран от #7

  • 7 Сибирь

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "Дони":

    Ти дори нямаш и представа какво е бояришник,но дрынкаш! Бояришник означава глог - това е т. нар. "бальзам"- спирт (водка) с билки. В случаят с глог, пият го за сырце. Та някакви на тарикати им светнало ,юе като го регистрират като препарат могат да го продават след 23 часа. И етикетите са почти еднакви с оригиналният продукт. И са го продавали добре доста време,докато не сменили доставчикыт на спирт.

    Коментиран от #13

  • 8 Сибирь

    15 1 Отговор
    Страшна трагедия !Бог да прости загиналите да помага на ранените! Кемерово са ни сыседи ,прекрасен град с прекрасни хора,много уреден и чист. Губернаторыт Аман Тулеев искаше на пенсия ,но народыт го помоли и остана! Тулеев е известен с това,че ограничи достыпыт на чужденци до Кемерово,много добыр управник. Нашите (крассноярските) МЧС и те са там сыс спецтехниката. Ама е кысно! За това огромна част от руснаците са Сталинисти! Как така не се е задействала сигнализацията?! Като минава всеки месец през проверки! Как така е имало заглючени врати?! Всички виновни от пожарният инспектор до собствениците трябва да быдат сыдени за тероризым!!!
  • 9 ссср

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "СТАРОТО":

    Къде си бил , бе палячо. Отиди в Санк Петербукг в Мега и виж за какво става въпрос , един ден няма да ти стигне за да го разгледаш мола. Има всичко вътре , от ледена пързалка до ресторанти и каквото там се сетиш. Много се кефа на такива разни измислени герой , където обясняват колко било зле в Русия , а те никога не са стъпвали там.
    Съболезнования на близките.

    Коментиран от #12, #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Никол4о

    3 0 Отговор
    Съболезнования за близките!
  • 12 Бесен Язовец

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ссср":

    Е защо пък точно в Санкт Петербург тряба да ходи, само там ли живеят хора ? Аз пък съм бил в Урюпинск и там няма никакъв Мега и мол няма даже, най обикновен град, не по лош, но и не по хубав от нашите подобни градчета ! А Санкт Петербург и Москва са две отделни държави в държавата с много по висок стандарт на живот от колкото в провинция, така, че не е особенно коректно да даваш пример точно с тази твоя Мега дет била в С. Петербург.
    А за този пожар в Кемерово, току що казаха по руската телевизия, че този мол е построен с нарушения за противопожарна безопасност и сега властите щели масово да проверяват всички големи магазини и търговски центрове в Сибир. Ама кел файда, след дъжд качулка, загиналите вече не мож ги върна.
  • 13 Бесен Язовец

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сибирь":

    Той дрънка, а ти не дрънкаш, така ли ? Пиели го били бояръшника за сърце, дрън, дрън, но не казваш, че като го пиеш за сърце трябва да пиеш по 5-10 капки по три пъти на ден, а не по 4-5 шишенца всеки ден, а го пиеха, че беше по евтин и можеше да се купи свободно от всяка една аптека.Бояръщника между другото, преди беше много по читав от водката, понеже го правеха от чист медицински спирт, но като видяха, че взе много да се харчи и понеже беше евтин ( 10-15 рубли) започнаха да го смесват с разни денатурати и низкокачествен технически спирт. Аз междо другото също съм го пил, не веднъж, но докато беше качествен и не на екс по руски, а по лекичко, на глътки, че иначе вреди на сърцето и може да издадеш багажа и такива случаи имаше мнооого на времето.
  • 14 Джендърменът Русофил

    4 1 Отговор
    Ушанки, Путин ли е виновен? Осведомете ни. Ако се беше случило някъде на Запад, поне 20 такива коментара щеше да има.
  • 15 русия е джудже

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "ссср":

    Да пътувам аз до някаква държава от третия свят ,за да им вида мола.Не мерси !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания