27 Март, 2018 09:15 13 732 31

Шокиращи подробности за огнения ад в Русия (ВИДЕО)

  • кемерово-
  • пожар-
  • изходи-
  • русия-
  • мол-
  • трагедия-
  • видео

Пожарните изходи са били заключени

Шокиращи подробности за огнения ад в Русия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/ AP

Руските разследващи органи и свидетели разкриха шокиращи подробности за пожара в град Кемерово, при който загинаха 64 души. Огненият ад отне живота на десетки, включително деца, в търговски център. Оказва се, че когато пожарът е избухнал на последния етаж на мола, изходите били блокирани. Констатирани са и други „сериозни нарушения“. Някои от хората са скачали през прозорците, за да се спасят.

В епицентъра на пламъците са били киното, боулинг залата и няколко магазина. Голяма част от посетителите на търговски център са малки деца и младежи. Разследващите посочиха, че техник е изключил алармената система, след като вече е имало индикация за пожар.

Службите са задържали няколко души за разпит. Разследването по случая продължава. Местният политик Антон Горелкин каза, че пожарните изходи са били затворени, което е превърнало търговския център в капан, от който няма измъкване. Руските медии разпространиха кадри и от избухването на самия пожар.

Оказва се, че пожарогасителите, които са можели са спрат пламъците в началото, са били в неизправност. Местните власти си задават един въпрос – защо пожарните изходи са били заключени? Причината на самия пожар все още не е ясна, но разследващите са убедени, че трагедията е можело да бъде избегната. В Кемерово пристигна и руският президент Владимир Путин, за да се запознае отблизо с развитието. Той посети мястото на трагедията и изслуша докладите на службите за извънредни ситуации. Държавният глава заяви, че престъпна небрежност е причина за пожара в търговския център, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    65 3 Отговор
    Да почиват в мир жертвите на пожара.
    И там безхаберието и корупцията са национален бич.
  • 2 гост

    34 14 Отговор
    Руска действителност ...
  • 3 гост

    21 3 Отговор
    Само не разбирам ,защо не са изпочупили витрините и прозорците за да излязат през тях навън ?

    Коментиран от #6

  • 4 Безмозъчна Ушанка

    13 25 Отговор
    Путин е виновен!

    Коментиран от #22

  • 5 ужяс

    19 15 Отговор
    Чист терористичен акт!

    Коментиран от #10, #21

  • 6 ъхъ

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ти чете ли статията! Скачали са през прозорците за да се спасят.
  • 7 гост

    25 0 Отговор
    Ами всички отговорни да ги вържат на площада с табелка кой за какво отговаря и да ги оставят на хорската обич. Русия или не, отговорните са убили повечето хора, не пожара. Нямало противопожарна аларма, инсталацията не работела, пожарогасители нямало, изходите били заключени, организация нямало. Е кое е по-важно дали са откраднали няколко пожарогасителя или дали са загинали над 60 възрастни и деца?
  • 8 Спиро Москвича

    23 2 Отговор
    Пожарните и аварийни изходи са заключени, защото системата за пожар не е сработила. В момента в който датчиците установят дим над определена норма и автоматично се отварят изходите, както и започва да пръска вода от тавана и се включват едни лампи и стрелкички, които да показват пътя към аварийните изходи в случай, че димът е гъст и няма как да видиш обозначенията. Включва се и гласов запис с инструктаж по високоговорителите, какво трябва да се прави в случай на пожар или земетресение, който се върти постоянно. Живея в затворен комплекс на пъпа на Москва и тук изчакаха хората да си направят ремонтите, после решиха (след 7 години) да тестват системата за пожар и който не беше оставил място за датчик в апартамента си му разбиваха тавана, после имаше демонстрация и правихме 2 тренировки, като трябваше да сме поне 50% от живущите, за да може комплекса да получи сертификат. Трагедията в Кемерово е ужасна, не знам дали собственика не е платил рушвет без да тестват системата. Помня когато отвориха ТЦ Гагаринский - там 7 дена чистеха пяната от стените след тестването, някой беше объркал съотношението на препарата )))
  • 9 no name no face no number

    19 1 Отговор
    Ако техника е изключил алармата след избухването на пожара всичко е ясно.
  • 10 ДА ТОВА Е ОТГОВОРА И ПРЕДУПРЕЖДЕНЕТО

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "ужяс":

    НА ЛОНДОН КЪМ КОПРОМАТИТЕ СРУЩУ ТЯХ ПОДГОТВЯНИ ОТ УШАНКИТЕ СВЪРЗАНИ С УЖ ОТРОВЕНИТЕ ВСЕ НА ЯНГЛИЙСКА ЗЕМЯ ХОРА.
  • 11 Факти

    13 10 Отговор
    Още по-шокиращо е, че руските власти принуждават семействата на загиналите да подписват декларация за неразгласяване на информацията, преди да бъдат допуснати до разпознаване на телата. по подобен начин след трагедията в театъра на Дубровка на семействата и близките е било забранявано да разказват за трагедията, като са били заплашвани, че няма да получат телата на загиналите си близки

    Коментиран от #14

  • 12 ПЕЕВ

    20 20 Отговор
    ВАЖНОТО Е ДА СЕ СТРОЯТ РАКЕТИ И ТАНКОВЕ ПЪК ХОРАТА НА ВТОРИ ПЛАН. Е ТОВА Е РУСИЯ.
  • 13 Нато.бг

    14 12 Отговор
    Проблемът е, че такива идиоти вероятно има сред обслужващите ядрения им арсенал. И без това е стар и ръждясал.
  • 14 Да уж

    19 7 Отговор

    До коментар #11 от "Факти":

    Глупости. Вече 5 часа има митинг в Кемерово.
    Всичко е прозрачно и явно
    . Не лъжете. Путин е там.

    Коментиран от #15

  • 15 ХаХа

    15 17 Отговор

    До коментар #14 от "Да уж":

    И като Путин е там, та какво. Няма да лъжат и крият както винаги ли. Нали Путин е авторът на тая корупционна система, в която е по-важно кого познанаш, отколкото дали си вършиш работата както трябва. Ето го и резултата.

    Коментиран от #19

  • 16 Жеков

    8 9 Отговор
    Протест пред Путин в Кемерово: Властите ни лъжат! Скриха 355 трупа в камиони!
  • 17 Биологическия

    11 3 Отговор
    И в България се заключват противопожарните изходи, не е по-различно!
  • 18 Велин

    15 8 Отговор
    Мир на праха на загиналите. Не прехвърляйте антируската си злоба към тази трагедия. Нима такива пожари не се случват и в други, демократични държави ?! Нима забравихте и нашето Индиго !?!? Жалко сте !!!
  • 19 наблюдател

    10 14 Отговор

    До коментар #15 от "ХаХа":

    Да нокогато хората на площада започнаха да крещят: "Къде е креаля? Ние не сме го избирали" транслацията прекъсна, а Путин се покри от народната любов.
    Нещо да кажеш?
  • 20 Я изкарай Гано

    7 1 Отговор
    Трагедия! Бог да прости +
  • 21 Руска шлюха

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "ужяс":

    Организиран от фсб вички терористични актове по европа са дело на ушанките и капутин

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 да се вземе предвид че

    10 7 Отговор
    Такъв пожар не може да избухне и да се разпространи изведнъж и толкова бързо, ОСВЕН АКО НАРОЧНО НЕ Е БИЛА РАЗЛЯТА НЯКАКВА ЗАПАЛИТЕЛНА ТЕЧНОСТ ЗА ДА СЕ УСКОРИ ПРОЦЕСА МНОГОКРАТНО. Иначе се случва много по-бавно, почва да мирише на изгоряло, докато се разпростре навсякъде от началната точка на запалване трябва време. През това време е можело хората да напуснат мола през обикновения вход/изход. Със сигурност това е атентат, щом е била изключена алармата и системата против пожар значи някой го е направил умишлено. И за този атентат(понеже не е трудно да се досетим кой е поръчителят)отговорните западняци ще платят скъпо и прескъпо.
  • 24 Чукайте на дърво

    12 2 Отговор
    да не се случи подобно нещо тук, че тогава ще видите що е то престъпна безотговорност.
    Май забравихме "Индиго"?!
  • 25 Знам

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Руска шлюха":

    Хайде сега поеми дълбоко въздух и след това опитай отново, ако пак не ти се получи продължавай с тренировката. Все ще уцелиш верния път.....
  • 26 Европедали

    5 4 Отговор
    Дали не е диверсия с цел компрометиране на путин.последно време много трагични случаи в русия.знаем американците на какво са способни.взривиха си кулите близнаци а за по достоверно думнаха и Пентагона.
  • 27 Защото

    4 3 Отговор
    Ако поне малко познавате психологията на руснаците, колко са жертвоготовни, и проследите почти експлозивният пожар, ще сте сигурни, че неутедиците и пламакът са умишлено предизвикани!
  • 28 Геро

    1 0 Отговор
    местният политик се казвал Горелкин.
    Какво очакват да се случи?
  • 29 Ники

    3 3 Отговор
    Гаварит Масква, не е имало никакъв пожар? Месната пожарна е имала празник и са палели фоерверки. Честито ребята.
    Ваш Бащица
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гост

    0 0 Отговор
    много добре и след това всички в един глас ще викаме Руските закони са комунистически и знаят само да убива нали
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания