26 Март, 2018 15:26 2 874 18

България подкопава ЕС с фалшиви българи

  • шенген-
  • българия-
  • ес-
  • корупция-
  • шенген

Балканската страна дава паспорти на десетки престъпници

Високопоставени корумпирани български служители продават българско гражданство на хиляди чужденци, включително престъпници. Това се посочва в кореспонденция от София на влиятелното френско издание „Нувел обсерватьор“.

Публикацията вижда бял свят дни след скандала с пропуснатите без паспортна проверка на летище София пътници на „България ер“.

„Разпространението на фалшиви български документи за самоличност и измамните схеми за получаване на гражданство представляват сериозна заплаха за сигурността на България". За това предупреди директорът на Националната агенция за разузнаване Драгомир Димитров. Той обобщи този тревожен извод при представянето на последния доклад на ръководената от него агенция пред депутатите. Топразузнавачът говори пред народните представители през октомври 2017 г..

Тези "наистина фалшиви" българи са и европейски граждани, с право на свободно движение, а това представлява заплаха за ЕС. А благодарение на тази незаконна схема чуждестранните престъпници придобиха европейско гражданство. В допълнение, някои натурализирани могат да се свържат с терористични мрежи, тревожи се „Нувел обсерватьор“. Изданието отбелязва, че не е получило отговор на зададените въпроси от българското правителство и ротационното българско председателство на ЕС.

„Нувел обсерватьор“ отбелязва, че в София има специализирани кантори, които подготвят нужните документи. Цената на услугата е между €500 и €3000. По-скъпо плащат тези желаещи да станат българи, които имат „тъмни петна“ в своята биография.
България натурализира около 600 – 700 души месечно. Това разкрива пред френската медия бившият директор на дирекция "Гражданско гражданство" в Министерството на правосъдието Катя Матева. Тя беше уволнена през октомври 2017 г. Според нея това е станало след нейните опити да прекъсне порочната практика.

"Самата аз отмених 60 натурализации, след като от справка в Интерпол разбрах, че тези лица са престъпници", разкрива пред „Нувел обсерватьор“ Катя Матева. Според нея поне един от вицепремиерите в правителството на ГЕРБ с националистите е замесен в корупционната схема.
Този трафик се покровителства от най-високия връх на държавата, казва Катя Матева. Тя е писала до главния прокурор и дори до премиера Бойко Борисов за незаконната схема за българското гражданство.

Премиерът Бойко Борисов се страхува да разтури крехкото коалиционно правителство, което го държи на власт, прогнозира „Нувел обсерватьор“. Макар страната му да изглежда като стар домакински гевгир, Бойко Борисов продължава да претендира за прием в Шенгенско пространство, където човек може да се движи без контрол.

Близо 20 000 молби за натурализация продължават да чакат своето разглеждане. Те са подадени от македонци, албанци, косовари, сърби и молдовци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    37 8 Отговор
    Сигурно е,че има и такава схема. Но на фона на многохилядният бюлюк залял Европа това е капка в морето!
  • 2 Kcaniba

    38 7 Отговор
    баба фрау вкара милиони насилници, главорези, джихадисти и евроненавистници, та сте тръгнали за стотина български престъпници да ривети!!
    Га ядофти кифтетаата, ни ривафтииии...
  • 3 ivan4o

    17 7 Отговор
    ко праим сеа.фахахах
  • 4 Шенген Иванов

    16 4 Отговор
    Да де, ама не си плащат на вицето на Меркел, нали? А на Каракачанов ще му купуват ремарке, да му вози шкембето ченгесарско и йощ корумпаджийско. Ненаяде се.
  • 5 СЕВЕРОЗАПАДА

    24 0 Отговор
    Ние сме троянско магаре , дори не сме кон.
    ХА. ХА ХА . ШЕНГЕН АМА ДРУГ ПЪТ .
    EUROASIA
  • 6 Пешо

    26 0 Отговор
    Спокойно, ДАНС и прокуратурата спят!
  • 7 СОЦИОЛОГ

    11 0 Отговор
    В България ако продължават да се раждат само 65000 и да умират над 140000 годишно,а другите над 2000000 БГ граждани в чужбина ако постепенно се откажат от гражданство,то просто няма да останат граждани,и така БГ гражданството ще отпадне,така че тия 20000 дето чакат да вземат да се замислят и преориентират!!!
  • 8 мамо аз съм пилот

    15 3 Отговор
    да се махне двойното гражданство, това е единствения начин да се нормализира положението. Не може хора, които са виждали България само на снимка да са българи. Просто и ефективно, който иска да е българин да стане такъв и да се откаже от турското, македонско, молдовско, виетнамско и прочие гражданство.
  • 9 Иванов

    13 2 Отговор
    Османчо, до тук имаш 5 коментара с различни имена, а после ревеш от Възродителния процес...
  • 10 onq s konq

    7 3 Отговор
    Интересно-въпросното френско издание "Нювел" наистина ли не знае,че всички изброени държави от него са кандидат-членове на ЕС,като някои ще влязат по-рано,други -по-късно,НО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДО ЕДНА НАКРАЯ ЩЕ СА ЧЛЕНОВЕ НА ЕС?И тогава в какво ще се обвинява България?Ако са умни,ДА МИСЛЯТ ОТ СЕГА:)
  • 11 националчето.

    14 2 Отговор
    Тия ломпари визирам турските изселници (като си отиваха за турция) викаха "гяури не можем да ви гледаме" сега нашите дупедавци ще им дават двойна пенсия и гражданство.

    Коментиран от #12

  • 12 Иванов

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "националчето.":

    Боко не предаде само ЕС, Тиквата продаде първо България.Северна България е напълно обезлюдена...

    Коментиран от #14

  • 13 ГОСТ

    6 0 Отговор
    Изберете ги пак висшите кръгове!!!
  • 14 гост

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов":

    Не е обезлюдена...не и там където има турци!

    Разходи се по населените предимно с турци села около Разград, Омуртаг, Търговище. Стряскащото е, че "турските" села са в разцвета си. Яко се строят къщи, населени са, земята се обработва, пълно е с млади хора. Още по-страшното е, че освен че български език почти не можеш да чуеш, дори има възрастни хора, които не могат една дума да ти разберат, а в малкото магазини, в които попаднат на продавачка българка, ходят с преводач?!! Тия села нямат нищо общо със умиращите български села. Тъжно, но факт!

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Ромул

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Всичко е нормално!!!!Българката иска чалга, кючек, БМВ -кабриолет,но деца не иска??Всичко е нормално...
  • 16 Диди

    0 0 Отговор
    Отвсякъде се ос..аме.Пристъпността и корупцията не ни стига,а сега други такива да бъдат побългарявани.За държавните служители трябва да има затвор. Срам за България,че нямаме политици,които да се грижат за държавата.
  • 17 Тю цк цк цък

    0 0 Отговор
    Ми , вярно е българката гледа кученце. Скоро гледах в нета кво каза една от нашите, кученца и кефа си да гледа. Животът бил тежък , мързелана и глезана още и лигла. Може и да е дрогирана , но гледа лекото и мекото.
  • 18 Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    И турските села се обезлюдиха,даже циганите ги няма всичко бяга към Европа.Само лятото се връщат за сватби.
    Обезлюдяването е тотално заради крадците комунисти клонирали се в ДПС,ГЕРБ и разбира се БСП.
    Сложиха оня некадърник пожарната държава да управлява.Това само за да крадат спокойно,а ония швестери Юнкер и Меркел му се радват като на домашен любимец или на дете от училище за бавно развиващи се.А той милия се мисли за фактор в Европа.