Last news in Fakti

27 Март, 2018 20:00 2 411 1

Сърбия бясна на Косово

  • косово-
  • партия-
  • сърбия

Сръбска партия се оттегли от косовския парламент

Партията, представляваща сръбското малцинство в Косово напусна правителствената коалиция, съобщи “Ройтерс“.

През вчерашния ден властите в Косово задържаха висш сръбски дипломат. Това беше Марко Джурич- ръководителят на правителствената служба в Косово и Метохия.

Той влезе в Косово, след като правителството на страната обяви, че няма да позволи на руски политици да престъпят на нейна територия. По-късно полицията използва сълзотворен газ срещу сръбски демонстранти.

Партията „Сръбска листа“ държеше три министерски кресла в парламента и имаше един вицепремиер. И четиримата подадоха оставка.

Днес се очаква посещение в Белград от върховният представител по дипломацията и сигурността на ЕС Федерика Могерини. Тя призова за спокоен диалог между Сърбия и Косово.

Двете страни преговарят за независимостта на Косово, което е ключова тема за тяхното членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джвръъъц

    1 17 Отговор
    Кройно време е сръбето да напуснат Балканския полуостров и да си идат в Русия!