Last news in Fakti

28 Март, 2018 20:37 1 317 9

Черна гора също гони руски дипломат

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • дипломат-
  • гони-
  • великобритания-
  • черна гора-
  • съпричастност

Подгорица също подкрепи британците

Черна гора също гони руски дипломат - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Черна гора се присъедини към страните, които гонят руски дипломати заради отравянето на двойния агент Сергей Скрипал на британска земя. Люксембург, Словакия и Малта отзоваха посланиците си от Москва на фона на тежката дипломатическа криза между Кремъл и Запада.

В официално изявление правителството на Черна гора, най-новият член на НАТО, обяви, че в знак на солидарност към „партньорите си в НАТО и ЕС“ ще изгони един руски дипломат, предаде „Ройтерс“. Страната иска да се присъедини и в Европейския съюз.

Русия говори за възможна съпричастност на британските служби към покушението и поиска убедителни доказателства за противното. В противен случай Русия заплаши, че ще възприеме отравянето като опит за убийство на руски граждани.

Руските посолства в Румъния, Хърватия и Македония осъдиха решението на тези балкански страни да изгонят руски дипломати в знак на солидарност към Великобритания по случая на Сергей Скрипал. Руското посолство в Скопие предупреди македонското правителство за „последици“ заради решението им. Руското посолство в Загреб също изрази съжалението си от действията на хърватския премиер Андрей Пленкович, определяйки ги като „враждебни“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че България ще вземе правилното решение за експулсирането на руски дипломати и ще покаже съпричастност и солидарност с Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    13 15 Отговор
    Браво,краят на вредния комунизъм е близо!:)
  • 2 СССРБАРЕТА

    20 9 Отговор
    Американски ТОТАЛИТАРИЗЪМ!!!
  • 3 OMG WTF

    22 1 Отговор
    Ян Хус когато е поставен на кладата вижда една бабичка окъсана и мръсна да носи един сноп съчки Ян Хус я питаза защо носиш и ти съчки и тя му казва защото вс.други носят тогава той произнася думите ,,Свещенна простота"
  • 4 Русчуклия

    3 5 Отговор
    А ние?
  • 5 Барчо

    14 4 Отговор
    Всяка една държава изгонила руски дипломати на основание "Англия каза така" демонстрира пълна зависимост на държавния апарат и управление от вън. Натягането на Черна Гора ми прилича на българското, когато пуснахме убийците да минат през нашата територия и да убиват съседите.

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 6 Родината ми е БГ

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Трябваше да им вкараме и пехота а на само да даваме коридор!
    Битката при Сливница е голямо сражение по време на Сръбско-българска война, водено в района на град Сливница и село Алдомировци, местностите Три уши и Мека црев, в периода 5 ноември 1885 – 7 ноември 1885 година (17 – 19 ноември нов стил).

    Фронтовата линия при Сливница е разделена на 3 части, а съотношението в началото е 12 000 българи срещу 25 000 сърби.
  • 7 дани

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    защото ги пускахме вече сме член на нато и европейски съюз, иначе щяхме да сме бананена република на руската федерация. ясно че още не си бил роден по това време (1999 г) за да знаеш истината!
  • 8 Mиджо

    4 2 Отговор
    Има една поговорка която гласи:::-видяла жабата че подковават конете и тя дигнала крак за подкова..😆😅😉
  • 9 русия е джудже

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Глупости.Просто целия свят разкри руснаците каква долна стока са и никой не ги иска в свойте държави.На Руснаците трябва да им се сложи черен печат по целия свят и да не напускат границите си.