Last news in Fakti

28 Март, 2018 17:43 2 443 15

Три страни от ЕС отзоваха посланиците си от Москва

  • сергей скрипал-
  • великобритания-
  • русия-
  • посланици-
  • ес-
  • малта-
  • словакия

Дипломатическа криза се задава на хоризонта

Три страни от ЕС отзоваха посланиците си от Москва - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Три страни от Европейския съюз – Словакия, Люксембург и Малта – отзоваха своите посланици от Русия, съобщи РИА Новости. Това се случва на фона на дипломатическата криза между Кремъл и западните страни.

След отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал Великобритания изгони 23 руски дипломати от страната, обвинявайки Москва, че стои зад покушението. В знак на солидарност към Лондон много държави, включително САЩ, изгониха руски дипломати.

Словашкият министър на външните работи Мирослав Лайчак заяви, че страната му предприема такива стъпки срещу Русия за първи път от 20 години. От Люксембург също посочиха, че осъждат нападението срещу Сергей Скрипал и се доверяват на изводите на британските служби, че Русия е отговорна.

В понеделник 16 държави от Европейския съюз, както и САЩ, Канада, Норвегия и Украйна, експулсираха руски дипломати заради инцидента с отровения с „Новичок“ руски шпионин. Страните взеха това решение въз основа на доклад, разпространен от Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    38 8 Отговор
    После само да не ревете?
    Има хиляда начина да изкараш руската мечка от бърлогата и,но нито един да я върнеш обратно!
    Бисмарк
  • 2 Глупак

    38 7 Отговор
    Изглежда като лов на вещици
    Всички под строй изпълняват заповеди
    Жалка история
    Няма и имитация на свобода
    Тъпо

    Коментиран от #4

  • 3 Kcaniba

    25 1 Отговор
    Изток-Запад, вечната война.
    Дано не е последната в историята.
  • 4 Kcaniba

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Глупак":

    амиии..бетер соца е свободата!!!
    Чехите и Унгарите, както тогава се опъваха на Кремъла, така днис се съпротивляват на Берият дом на империята на злото, защото имат самосъзнанието!!!

    Коментиран от #5

  • 5 123;)

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ти пък,какво знаеш за Чехия и Унгария бе,руски цървул!
  • 6 Глупак

    3 3 Отговор
    С интерес чакаме утре отговор от Урус Болгар
  • 7 арджентата

    7 6 Отговор
    Ако и нашите се подведат и се солидаризират с ЕС... народът ще възстане ! Никога от съществуването на България не сме били срещу Русия !!! Тя е истинският ни покровител! Магистралите / постоянно в дупки и ремонти/ са за да се " облажат" единици и да си усвояват евро парите . Те не засягат народа кой знае колко, но да се посегне на многовековната ни връзка с Русия - ще е пагубно ...

    Коментиран от #11, #14

  • 8 арджентата

    8 2 Отговор
    Управляващите могат да продават душата си на Дявола, но не могат да продават народа и бъдещето на Родината! Не можеш, да се обявяваш срещу народ, който пише еднакво най-важните думи: БОГ, РОДИНА, МАЙКА, ХЛЯБ и др. !

    Коментиран от #10

  • 9 БОРАНЧ

    9 3 Отговор
    ЖАЛКИ ЕВРО-ГЕЙСКИ ЛИДЕРИ -ПЪРВО АНГЛИЧАНИТЕ И ЦРУ УБИВАТ АГЕНТ ,СЛЕД ТОВА ОБВИНЯВАТ РУСИЯ И ПУТИН,СТАРИ ТЪПИ НОМЕРА А ОСТАНАЛИТЕ В КЮПА СА ОЩЕ ПО ЖАЛКИ.ГОНЯТ ПОСЛАНИЦИ-ЗА ДА СА УЖ СОЛИДАРНИ СЪС СЪЩИТЕ ТЕЗИ СМЕШНИЦИ И УБИИЦИ.ЖАЛКА ИСТОРИЯ.ДОБРЕ Е,ЧЕ ПУТИН И РУСИЯ НЕ ИМ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ И ИМ СЕ НАДСМИВАТ.

    Коментиран от #15

  • 10 наблюдател

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "арджентата":

    Този народ е взел вярата си от нас, но лидерите му твърдят, че са я взели от византийците. Този народ пише на НАШАТА азбука, но лидерите и твърдят, че тя е македонска. Този народ се е борил за нашата свобода, но лидерите му са ни поробвали.
    Ти защо си си продал душата на ТЕЗИ лидери? И какво българско е останало у теб?
  • 11 историк

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "арджентата":

    Има да чакаш! Народа ни не вярва на руските тирани. На всички избори проруските партии спечелиха мижави проценти! Факт, а не голи твърдения.
    Но нека ти цитирам Левски от едно писмо до Каравелов:“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский
    Ех, ако Левски можеше да докопа твоите чепки продажнико.
  • 12 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    путин атакува англия през последните години няколко пъти и то брутално като все му се разминаваше и сега реши да го направи още по-брутално,но вече се вижда че европа се усеща.дори страните с позитивна към русия политика са солидарни с лондон,което доведе до обратното от очакваното от путин.тои мислеше че с този акт ще разлкати допълнително европа и съюзниците но получи звучен шамар.
  • 13 Лавров

    2 3 Отговор
    По стечение на обстоятелствата руските дипломатически служби се преименуват на ИХТАМНЕТ.
    Друго. Премахват се руските входни визи поради липса на търсене.
    Премахват се и изходните поради огромния интерес.
  • 14 777777

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "арджентата":

    Верно си патриот........ама русскийййййй!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания