Last news in Fakti

29 Март, 2018 10:50 2 710 3

Косово: Няма да търпим сърбите безкрайно

  • косово-
  • сърбия-
  • рамуш харадинай-
  • александър вучич

Премиерът Рамуш Харадинай заяви, че не може да има подялба и размяна на територии между Прищина и Белград

Косово: Няма да търпим сърбите безкрайно - 1
Снимки: БТА/АР

Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че не може да има подялба и размяна на територии между Косово и Сърбия, предаде "Танюг".

Сръбският президент Александър Вучич трябва да разбере, че търпението ни не е безгранично и ще защитаваме правото си, написа Харадинай във Facebook.

Сръбската листа трябва да се върне на масата и да обсъжда общите теми за доброто на всички граждани. Ултиматумът е погрешен подход, посочи премиерът.

Директорът на сръбската правителствена служба за Косово Марко Джурич реагира на изявлението на Харадинай, като написа в Тwitter, че от изявлението станало ясно, че в Прищина на власт са лица, които не искат мир, а се готвят за война.

Косово: Няма да търпим сърбите безкрайно

"Харадинай е прав като казва, че не може да има подялба и размяна на територии, тъй като цялата територия на Косово и Метохия е част от Република Сърбия", написа Джурич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Путин

    5 1 Отговор
    "Не може" ли, "Не може" ли.
  • 3 гост 1

    9 2 Отговор
    Просто някой да ми обясни разликата между това което стана в Косово и искането на Каталунците ??? И защо позицията на Европа и компания за първите, искането е право и законно а за вторите се тълкува като сепаратистко и противозаконно... а ?!?!?!