30 Март, 2018 14:28 1 869 8

Тачи: Вучич се държи като Ким Чен-ун

  • косово-
  • хашим тачи-
  • сърбия

Продължават нападките между Сърбия и Косово

Президентът на Косово Хашим Тачи обвин сръбският държавен глава Александър Вучич, че се държи като диктатор, съобщи радио B92.

Според Тачи, Вучич се държи провокативно. През последните дни между двете страни има непрестанни обвинения.

„Сърбия с действията си създава пречки за нормализиране на отношенията между нашите две страни. Такова поведение има лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун. Вучич постоянно търси да отправи провокации. Той изпрати самолети край нашата граница, а преди това струпа армия там. Това е неприемливо поведение. Ние сме готови да се защитаваме и няма да се предадем“, заяви Тачи.

Отношенията между Сърбия и Косово се обтегнаха през пследните седмици. Това стана, след като косовските власти арестуваха сръбски официален служител за незаконно влизане в страната.

Вчера сръбски бойни самолети прелетяха в близост до границата с Косово. Сърбите в страната вече излязоха на протест. Белград потърси подкрепа и от Русия, докато ЕС призова за диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kim

    7 1 Отговор
    Dano vidish gospodin Tachi Kim Chen Un vecher i otblizo......da ti namaje haspela
  • 2 Робот

    13 1 Отговор
    Нагъл наркотрафикант!
  • 3 Тръмп

    0 15 Отговор
    Путин продължава хибридната война на Балканите,които ще изгуби завинаги!Останаха само сърбите под съветско влияние,но и на тях ще им писне скоро да са бедни и нещастни!

    Коментиран от #4

  • 4 Абе Пепинчо..

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    Дали наистина си толкова"умен"...или просто си нискотарифен трол
  • 5 Арнаутов

    2 1 Отговор
    Има ли сръби тука?
  • 6 Kiro

    1 0 Отговор
    Сърбия ако се ръковадише от сим чен ун сега нямаше да има нито косово нито Албания всичко щеше да е изпарения от бомби.
  • 7 nonamenofacenonumber

    1 1 Отговор
    Хехехе Арнаутов едно време е била хубава фамилия, част от моя род е. Но въпреки това не мога да подкрепя Албания и Кпсово съжалявам. За мен правото е на Сръбска страна. Или ако не е то тогава Каталуния, Шотландия Тексас и другите къде са? За мен Югославия си беше доста добро решение и жалко, че се раздели на части.
  • 8 Колобар

    0 0 Отговор
    На Змията скоро ще й смачкат главата и то с руски ракети прелитащи на "приятелска" България !
    Ха-ха-ха !