Last news in Fakti

31 Март, 2018 17:00 1 232 4

Белград: Не искаме замразен конфликт в Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич
Белград: Не искаме замразен конфликт в Косово - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че е против състоянието на "замразен конфликт" в Косово, защото тази "наглед реална възможност" оставя все по-малко шансове на Сърбия да защити своя суверенитет в Косово, съобщава сръбската телевизия РТС.

На среща с неправителствени организации в рамките на вътрешния диалог за Косово, Вучич каза, че в момента има две реални опции, едната от които е запазване на състоянието на замразен конфликт и изчакване на по-добра възможност в бъдеще, смятана от мнозинството участници във вътрешния диалог за най-реалната.

"Аз съм против такова решение не защото не обичам Сърбия или не разбирам световните тенденции в глобалната политика, а защото анализирахме с някои неправителствени организации и фондове чрез правителството и службата за Косово какво можем да спечелим и да изгубим", каза Вучич, като добави, че с течение на времето Сърбия няма да спечели нищо, а другата страна ще бъде в по-добра позиция.

Белград: Не искаме замразен конфликт в Косово

Втората опция според президента е продължаването на диалога с Прищина, но "само след като бъде изпълнено договореното".

"Разбира се, че разговорите ще продължат, но по какъв начин и в какъв формат, ще видим", каза Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наясно

    7 1 Отговор
    Косовците ще бъзикат сърбите, докато успеят да ги провокират. Да направят услуга на сащ, да принудят Русия да се намеси.
  • 2 Иван

    2 4 Отговор
    Не замразен,твойте Кремълски господари искат истински ,за да нахлуят на Балканите.А руснак освободи ли те,забравя да си тръгне.

    Коментиран от #3

  • 3 наясно

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Американците, например, веднага освободиха Германия, след оттеглянето на съветските войски оттам. После освободиха и изт.Европа. И така имат хиляда военни освободителни бази по света и у нас. В момента освобождават Сирия с 20 бази.
  • 4 Петър

    1 4 Отговор
    Ами дано и нас освободят като германците че да заживеем като тях
Новини по държави: