Last news in Fakti

29 Март, 2018 13:40 2 693 36

Британският посланик: Стига толкова, Русия!

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • великобритания-
  • ема хопкинс-
  • посланик-
  • българия-
  • стига толкова

Русия не отговори на нашата молба за сътрудничество, заяви посланикът

Британският посланик: Стига толкова, Русия! - 1
Снимка: Британско посолство

„Нямаме колебания, че Русия е отговорна за употребата на нервно бойно отровно паралитично вещество за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му”. Това заяви посланикът на Великобритания в България Ема Хопкинс. Тя подчерта, че Лондон има сериозни съдебномедицински доказателства за това твърдение.

„Веществото е дадено за независим анализ от Организацията за забрана на химическите оръжия. То се изследва и в независими лаборатории по цял свят. Резултати от тях очакваме съвсем скоро”, заяви още посланикът. Тя подчерта, че страната й има доказателства и за това, че в последните 10 години Москва „развива своята способност да използва нервнопаралитични вещества за убийства по цял свят”.

„Този инцидент е само един елемент от поредица действия от страна на Русия и е време да кажем: „Стига толкова”. Години наред се повтаря модел на поведение, при което Москва погазва международния правов ред – с анексирането на Крим, подкрепата за режима на Асад в Сирия, опита за преврат в Черна гора, намесата в избори по цял свят, кибератаки, дезинформация”, коментира Хопкинс по Нова телевизия.

Тя заяви, че властите в родината й не са учудени от факта, че Русия отрича участие в покушението над Скрипал. „Русия не отговори на нашата молба за сътрудничество по случая и отвърна със сарказъм. В същото време медиите в страната плетат мрежа от лъжи. Те твърдят абсурдни неща като това, че Скрипал бил пристрастен към „Новичок” или че Тереза Мей го е разработила”, каза още посланикът.

Тя благодари на България за заявената подкрепа и солидарност с Великобритания. И подчерта, че двете страни ще продължат да поддържат добри взаимоотношения и след излизането на Острова от Европейския съюз.

„Всички, които застанаха зад нас, не го правят само от солидарност, а и в името на опазването на международната сигурност. Трябва заедно да възстановим равновесието. Трябва да минем през този период на пренастройване на международния ред”, заяви Хопкинс. Посланикът каза още, че отговорът на Великобритания в тази ситуация трябва да бъде „в съответствие с поведението на демократична страна, която спазва международните формати”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    45 9 Отговор
    Слава России

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Пеньо

    4 45 Отговор
    Оркът превърна Русия в това, което не харесвахме в САЩ.

    Коментиран от #29

  • 3 КЛЕВЕТНИЦИ и ПРЕСТЪПНИЦИ

    62 5 Отговор
    Издънихте се ,англичани, станахте за посмешище .
    никаква правова държава не сте и не сте част от Цивилизования Свят. Вие сте банда заговорници .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЗайоБайо

    49 5 Отговор
    Абе Ема, прочетете си вестниците ма плийс
    Москва пак моли за доказателства и достъп до разследването на убийството на руска гражданка на британска територия!
    Все с лай*омета напред!
    Ама покажете и вие малко култура и стил
    На мястото на Путин ония отвъд океана отдавна да са натиснали червеното копче.
  • 6 Калашников!

    47 6 Отговор
    Така!!!извършено ли е убииство с "калашник" значи Руснак го е направил по тяхната лигика!!ако стрелеца е Хамериканец,значи пак Руснак го е извършил!
  • 7 filo

    7 19 Отговор
    Както за много дръги случаи, така и за този истината няма да се разбере от обикновените хора. Аз лично не вярвам нито на руснаците, нито на англичаните. Всички варианти са възможни, така че пасувам.
  • 8 Кака Гинка

    35 2 Отговор
    Вие нямате колебания,но при такива "доказателства" всеки с поне малко разум има колебания и то големи! Самата ситуазия е куриозна: иска се да проявим солидарност,точно с онези,които солидарно се развеждат с ЕС.Що за логика наистина?!

    Коментиран от #11

  • 9 Гост

    5 17 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Напълно си зациклил. Смени си хапчетата!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кака Гинка

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кака Гинка":

    *ситуация*
  • 12 новичок

    35 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Резултати от тях очакваме съвсем скоро”
    За това говорим, още няма резултати ,но вече има виновни...Къде е хим.оръжие на Садам...тук вече има признание на Тони Блеър ,бивш лъжец и премиер на Острова на интриганти..нямало такова чудо..е има милиони убити и бежанци..
  • 13 Наистина

    28 1 Отговор
    Според мен трябва да се каже стига на британците и на всички които се заиграват около тази история, която дори пред абсолютни дебили трудно би минала. Поне да бъде демонстрирано някакво доказателство, а не някакво словосъчетание "по всяка вероятност". Ако това минава за пред местните там, които отдавна са загубили способност да мислят изобщо, то тук все още не е съвсем така...
  • 14 Един ....

    38 1 Отговор
    Гледах интервюто по "нова" На въпроса , "има ли неопровержими доказателства ?" , тя отговари с познатото "голяма вероятност" . Избягна въпроса за Ирак и наприказва куп глупости ,недостойни за посланник !
  • 15 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "Groot":

    На Грут му е беден речника, но поне има мозък.
  • 16 alvin

    28 3 Отговор
    Пий си хапчетата, пача такава .... на кого ги обяснявате тези простотии. Ние може и да сме бедни, но определено не сме малоумни. Вашата солидарност означава сляпо подчинение на малоумни, на криво скалъпени провокации. Къде остана правото...резултати от лабораториите ще излязат след седмици, ама те вече сигурни и налагат санкции...тази ваша простотия, съшита с бели конци ще ни извади очите направо. Кого лъжете, мис ? На всички ни е ясно, че създавате ситуации, за да натопите Русия и да използвате ситуацията като причина за нейната изолация. Отслабите ли я икономически, ще я отслабите и военно. А по отношение на Сирия, Русия е там по покана на легитимно избраното правителство. Чудя се вие, САЩ и Израел какво точно правите там. И това вашето ако не е нарушаване на международното право - не знам кое е. И още нещо - за легитимно правителство се счита, това което е избрано жителите на Сирия, а не това, което на вас ви е угодно...
  • 17 Христо

    31 1 Отговор
    На Блеър му трябваха 12 г. за да се извини за лъжите за Ирак. За Либия, Сирия, Афганистан и други страни дори и едно извинявай не чухме. А от САЩ и това не чухме.
  • 18 ?????

    25 2 Отговор
    Дори да е така повечета Българи винаги ще подкрепат Русия а Лондон да го Духа
  • 19 jfoxfk

    21 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Посланикът каза още, че отговорът на Великобритания в тази ситуация трябва да бъде „в съответствие с поведението на демократична страна, която спазва международните формати”.
    Ами спазвайте ги тези международни формати, като сте се нарекли демократична страна бъдете такава ... По същите формати трябваше още отдавна да дадете на руски лаборатории да разгледат доказателствата. Защото и те са "страна по делото". А то "много вероятно", без доказателства. То ако е така, Англия е виновна за всеки убит дори с един нож, ако е произведен в Англия ...
  • 20 vvvvv

    20 1 Отговор
    Ужааас. Няма ли кой да отговори на този джендър. Срам за политиците ни. Нагли до безкрай.
  • 21 народъ

    17 2 Отговор
    Подли,долни,лъжливи англосакси!Нямате и не може да имате никакви доказателства,защото такива няма!Цялата работа е да се наместят американците на газовия пазар и да диктуват на Европа своите условия.Англия е само машата в ръцете на САЩ.Само че,германците излезнаха хитри и веднага подписаха договора за Северен поток 2.
  • 22 народъ

    17 1 Отговор
    Трябва англосаксите да бъдат съдени от международен съд за всичките войни,катастрофи,хаос,който създадаоха в целия свят с цел единствено облагодетелстване на елитите им!Както международния съд след ВСВ,осъди фашистките престъпници,така трябва да осъдим и тези престъпници!
  • 23 681

    22 0 Отговор
    А всички военни настъпления в Близкия изток, колониалното робство и прочие. За едни може, за други не. Как така? Англосаксонците - най голямата чума на модерния свят.
  • 24 Дедо Гошо

    14 1 Отговор
    Е-е-е аман от глупости.Абе тия наборки да не са незадоволени?Ако е така я съм насреща.
  • 25 Орнитолог

    12 1 Отговор
    Поредната кукумявка която се прави на папагал.
  • 26 СССРБАРЕТА

    15 0 Отговор
    Дъртият ползва грозната стара мома за маша срещу Русия! :) Нооо това вече го знаем! Няма обединено кралство! Има страхотен американски тоталитарен режим! Британците са по-нищожни от всякога!
  • 27 Левски

    14 0 Отговор
    Тоталитарната система се завърна и НИЕ ОТНОВО СМЕЕ В НЕЯ ХАХАХАХАХ!!! Свободата този път се оказа на изток от ВИЕНА както се казва! Хахахаха!
  • 28 Джентъри

    13 0 Отговор
    Вярвам ви.Колкото вярвам на вашите ценности че в Ирак имало биологично оръжие.И още няма осъдени за тая лъжа а хиледи невини умряха в Ирак затова сте длъжни да приемете всички мигранти от Ирак
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 чичоХ

    10 0 Отговор
    Ако тоя Скрипал е осъден за предателство и присъдата
    е изпълнена не виждам проблем,той си е получил ,какво-
    то му се полага.Да се сърдят на себе си,че не са го опа-
    зили.Все едно някой да се сърди,че са убили Осама Бин
    Ладен,ами,че той си го просеше,както и въпросния преда-
    тел.
  • 31 Хохи

    7 0 Отговор
    Ааайдееее ОЩЕ НЮЗ ЗА ТЪПАЦИ
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Отоплител

    3 0 Отговор
    Госпожо Посланник.Искам да Ви информирам,че когато има престъпление то се извършва от престъпник.Засега това се извършва от физическо лице.Не говорете глупости.Държава не може да извършва престъпление.Кажете как се казва.Къде живее.И посочете конкретни доказателства за вина.По вашата логика считам че Великобритания е виновна за манипулиране на изборите в САЩ.
  • 34 Тодоров

    4 0 Отговор
    Кои са тези независими лаборатории, които изследват веществото, отровило Скрипал и дъщеря му ? Тези, които доказаха, че само руските олимпийци са вземали допинг. Или тези, които преди години казаха, че в Ирак е имало и използвано химическо оръжие. Има ли руска лаборатория на която да са дадени проби за изследване ? НЕЕЕ....Е. И стига с този Крим - КРИМ СИ Е РУСКИ. Абе г-н Путин, що не вземеш да анексираш и ОСТРОВА, заедно с КРАЛИЦАТА. Сигурен съм, че тогава поне за 100 години напред ще има спокойствие и мир.

    Коментиран от #35

  • 35 зулус

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Тодоров":

    Ама те верно ли са отровени...че почнах да се съмнявам от няколко дена насам.
  • 36 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    абе държава може да извършва престъпление
    ако е с гласуване в парламент- райхстаг
    обаче наказание на предател не е престъпление
Новини по държави: