Last news in Fakti

30 Март, 2018 13:26 2 260 8

Атина отново размаха пръст на Анкара

  • гърция-
  • турция-
  • панос каменос

Послание към Турция на гръцкия министър на отбраната Панос Каменос 

Атина отново размаха пръст на Анкара - 1
Снимка: Shutterstock

Послание към Турция е отправил гръцкият министър на националната отбрана Панос Каменос, който е на официално посещение в Армения, съобщава в. "Контранюз".

Ние правим всичко възможно, за да обясним на Турция, че искаме мир, но трябва й напомним, че в много моменти от нейната история и особено в моменти от историята, които тя има предвид, от времето на голямата османска империя, тя е претърпяла поражение, като това през 1821 г. в Гърция, казал Каменос.

Нашето пожелание е Турция да стане европейска страна като спазва международното право и човешките права, нашето пожелание е да видим Турция да се доближава до европейските ценности, но се страхувам, че с последните изявления на нейния президент Ердоган и споменатите от него блянове за велика османска империя, Турция се отдалечава от Европа, от международното право и международната общност, посочил гръцкият военен министър.

Атина отново размаха пръст на Анкара
Снимка: БТА/АР

По време на престоя си в Ереван Панос Каменос се е срещнал с арменския си колега Виген Саркисян и е посетил международното оръжейно изложение "ArmHitec 2018".

Според гръцката страна в разговорите е имало широка размяна на мнения по въпроси от общ интерес, по теми на двустранното сътрудничество и във връзка с предизвикателствата по отношение на сигурността и процесите в региона.

Гърция и Армения са били, са и ще бъдат винаги заедно. Ние имаме общи ценности, обща история, общи жертви на двата големи геноцида - на арменския народ и на понтийските гърци, казал още Каменос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    20 13 Отговор
    тоз не е ли оня дет фърли венеца у морето , дет от страх не можа да се качи на остров Имия
  • 2 Синан

    19 9 Отговор
    Пак, само приказки.. и пак, и пак.. Гърция, само по себе си не може да се оправи от кризата, едвам свързват двата края, ама големи притеций има.. и Гърция, и всички знаят, че няма шансове срещу Турция!
  • 3 Иванов

    8 16 Отговор
    Синане, така и не можеш да разбереш, че днес, при толкова много ОМП, числеността на армията няма никакво значение, Н И К А К В О! Като ви думнат в Босфора един атом и се свърши с войната. Няма да знаете в кой свят се намирате.

    Коментиран от #4

  • 4 Тъпотия

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    То ако ставаше така с атомни бомби то света нямаше да го има. Мисли малко като по зрял
  • 5 ГОСТ

    13 9 Отговор
    АРМЕНЦИ И ГЪРЦИ ТИХО И KРОТKО СИ РЕМОНТИРАЙТЕ ОБУВKИ ЧАСОВНИЦИ ШЕВНИ МАШИНИ,ЧУПЕТЕ ЧИНИИ И СИ ИГРАЙТЕ СИРТАKИ.НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАТЕ ЧЕ ДРАЗНИТЕ ЛЪВА KОГАТО СПИ
  • 6 Александър Македонски

    6 10 Отговор
    Едно време на Босфора ходих с армията си да си пия кафето..........тъй че турците да внимават ............да не взема пак да си направя една разходка от Босфора до Анадола.............
  • 7 mediator37

    12 7 Отговор
    Много турски трол, много. Губене на време е да се четат коментари под статия за турция. Само простотиите на турските тролове.
  • 8 Мехмет

    4 7 Отговор
    Една въшка на хобота и една в задника, са решили да изядат слона...
Новини по държави: