Last news in Fakti

30 Март, 2018 14:10 3 947 18

Ердоган: Ще навлезем в Ирак всеки момент (СНИМКИ)

  • синджар-
  • ирак-
  • турция-
  • реджеп ердоган

Турция може да започне необявена военна операция в иракски Синджар, заяви силният човек в Анкара

Ердоган: Ще навлезем в Ирак всеки момент (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че във всеки момент може да започне военна операция в иракски Синджар, без да бъде предварително обявена, предаде ТАСС.

Ердоган заяви това в реч в Анкара, която бе предавана от NTV.

Ние сме решително настроени да приключим с терористите в Синджар. Затова, ние можем някоя нощ внезапно да влезем там. И такива неща не се правят със своевременно обявяване на дата, а само внезапно, заяви Ердоган.

Ердоган добави, че смята граничещия със Сирия иракски регион Синджар за "същия Кандил, негова алтернатива".

Ердоган: Ще навлезем в Ирак всеки момент (СНИМКИ)

В планинския район Кандил в северен Ирак през последните 30-35 години традиционно се разполагат лагери и опорни пунктове на ПКК, които периодично се подлагат на обстрел от турската авиация.

Турският лидер призова иракското правителство да предприеме мерки против ПКК в Синджар.
Ако вие не направите това, оставете това на нас. Това е общ за Анкара и Багдад въпрос, ние сме готови да работим заедно, каза Ердоган.

Ердоган: Ще навлезем в Ирак всеки момент (СНИМКИ)

Ердоган: Ще навлезем в Ирак всеки момент (СНИМКИ)

За вероятността от внезапна операция в Синджар Ердоган заяви още на 19 март. Министерството на отбраната на Ирак от своя страна обеща да отговори на всяка военна интервенция и отбеляза, че подобни действия ще бъдат смятани за посегателство срещу суверенитета на Ирак, неговия режим, конституция и територия. След това Багдад изпрати свои военни формирования в Синджар, които в момента са заели там позиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    32 10 Отговор
    Така се прави нова османска империя!
  • 2 Гост

    28 16 Отговор
    Ето за какво им трябваха парите от ЕС!

    Коментиран от #10

  • 3 empire strikes back

    29 11 Отговор
    Всъщност всичко което прави Ердоганя се случва със знанието, одобрението или под внушението на Путин. Явно руснаците са решили че САЩ трябва да се разкарат и от Ирак.

    Коментиран от #9

  • 4 гаго

    16 4 Отговор
    Явно, е че Путин за разлика от САЩ/Израел има по-мощен съюзник за мокри поръчки - Турция. Кого ползваха САЩ в района - първо ислямисти /Ал-кайда, идил.../, после кюрди. Кой и кога ще възстанови изтърбушените държави /Авганистан, Ирак, Либия, Сирия/, че уж така ще се върнат емигрантите. Дали някой знае в историята на човечеството-има ли пример за върнато население пак по своите земи след прогонването им от войни...
  • 5 Тръмп

    13 29 Отговор
    Ердоган Завоевателя го чака международен съд и нови мирни договори,които ще го ощетят здравата!

    Коментиран от #17

  • 6 Bingo

    9 7 Отговор
    Ушанките не могат да решат кой от къде да се разкара, щото са много тъжни извън територията си и не могат чисто финансово да си го позволят. Тези планински чукари не са в интересите нито на Путин нито на Тръмп от което ще се възползва мустака.
  • 7 Сали

    9 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Министерството на отбраната на Ирак от своя страна обеща да отговори на всяка военна интервенция и отбеляза, че подобни действия ще бъдат смятани за посегателство срещу суверенитета на Ирак, неговия режим, конституция и територия.

    От Кадя на кадя...?
  • 8 Салам Алеко

    15 20 Отговор
    Както казах, сивия помияр, няма да види ферверките на новата година! Жал ми е за анадолските, полуграмотни турци, дето ще оберът цялата парса! Там в Турция няма ли доктори да го затворят тоя в Раднево, за да се прави на Дарт Вейдър?
  • 9 alvin

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "empire strikes back":

    Турция е част от НАТО, обаче пак руснаците били виновни :D :D :D За нещо друго има ли да са виновни руснаците или .... за озоновата дупка, за глада в Сомалия, за ниската популация на червеноглавата потапница в севернобалтийската тайга ???
  • 10 ОСМАН

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Парите от ЕС няма да стигнат само за памперси на терористите стига си плямпал глупости,човека си следи политиката а и крайната му цел е да разкара краварите от там,само дето в северен Ирак си тече операция на аскера вече от 20 дни и никой не може да им каже нищо
  • 11 костов в затвора

    15 2 Отговор
    А така , двама се карат а третия печели ! Горките кюрди , пак изтеглиха късата клечка .
  • 12 Хасан

    15 10 Отговор
    Ще има пак петвековен мир в Близкия изток..както преди..
  • 13 ФЕРДИКОМ

    16 5 Отговор
    Догат не осигури сигурност по цялата граница до иран , ЕРДОГАН няма да се спре. Такива слаби държави като сирия и ирак не са в състояние да осигурят спокойствие , факт е че до сега цареше хаос в тези държави , даеш , пкк, и още 20 групи . Просто беззаконие и анархия цари в момента там . БАЙ ЕРДО ЩЕ. ТУРИ КРАЙ НА ТОВА НЕЩО, ЩЕ ИМА РЕД , ЗАКОННОСТ И МИР. ЕРДО ГАРАНТИРА ТВЪРДО ТОВА. УСПЕХ ЕФЕНДИ , ДРЪЖ ТЕМПО И ДЕЙСТВАЙ.
  • 14 Bingo

    5 6 Отговор
    Мустака без главорезите джихадисти от ССА още щеше да е далече от Африн. Горко на местното население че им натресоха тези мародери.
  • 15 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    сирия,ирак ,гърция,израел европа сащ ,грузия армения тва са все държави и съюзи дето пречат на ердоган и ги заплашва .ако влезе в ирак няма да мине само с битка срещу 10000 милиционера половината от които жени.според турските данни в синджар имало 500 члена на пкк!!!та струва ли си за 500 човека да се почне воина срещу цяла суверенна държава ?ердоган ако иска да е активен срещу пкк нека се справи първо с тия дето са в турция!!!!
  • 16 neco

    5 1 Отговор
    Давай Ердоганеее...ние сме с теб. ..След Ирак трябва да освободим и КРИМ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 батко бугар

    0 2 Отговор
    Мустакатия Дарт Вейдър продължава да прави проблеми на съседите си! Това няма да свърши добре за него. Ще брои коренчетата на тревичките. Обаче си мисля, че тоя не е достатъчно умен да прави такива експанзионистични планове за разширяването на турция. Това или е залегнало отдавна в плановете на турската държава, вкл. и промиването на мозъците на нашите цигани - виждате ги и тук във форума или се прави проект за нова османска империя от няколко години насам.
    В първия случай, означава, че докато Западна Европа през последните 50 години е наливала пари в турската икономика, турците подмолно са кроели планове за обновяване на великата османска империя. Всичко - от филмопроизводството и показване на положителните страни на "съвременното турско общество", през половинчатите опити за построяване на оръжейни фабрики, та чак до опитите за подмяна на историята на съседни държави - вкл. и у нас и отричане на геноцида срещу немалък брой народи е било внимателно подготвено. Или във втория случай е болна амбиция на група подходяща за психодиспансер, отколкото за управление на държава. Фактите говорят сами за себе си. Защо не направи това преди т.нар. преврат срещу него? Щото нямаше да доживее до сутринта и те много добре го знаеха. Турската армия е създадена да пази границите на съвременна турция, не да прекроява границите на Близкия Изток в полза на групата на мустакатия грузински ....!
Новини по държави: