Last news in Fakti

30 Март, 2018 15:08 3 748 14

Путин иска добри отношения с всички

  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • кремъл-
  • доналд тръмп

Русия не е започвала дипломатически войни, заяви говорителят на Владимир Владимирович

Путин иска добри отношения с всички - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин си остава привърженик на развитието на добри отношения с всички страни, в това число със САЩ, предаде ТАСС, като цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Той заяви, че не е съгласен с оценката на американското правителство, че решението на Русия да изгони 60 американски дипломати показвало, че Москва не се интересувала от дипломацията. Песков заяви, че не Русия е тази, която е започнала дипломатическа война.

"Русия не е започвала дипломатически войни. Русия никога не е била инициатор за размяна на санкции или размяна на експулсиране на дипломати", каза говорителят на Кремъл.

Путин иска добри отношения с всички

"Русия бе принудена да вземе мерки в отговор на неприятелските и незаконните действия на Вашингтон", подчерта Песков.

Той каза, че Русия иска безпристрастно и обективно разследване на отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри. Песков добави, че Русия категорично не е съгласна с обвиненията, че има отношение към отравянето, и припомни, че една от жертвите - Юлия Скрипал - е руска гражданка.

"Това, разбира се, дава основания за активни действия в рамките на единствената компетентна по този въпрос международна организация", каза Песков, имайки предвид Организацията за забрана на химическото оръжие. Той добави, че Русия има намерение да използва по-пълноценно възможностите, които предоставя тази организация, защото "за съжаление нашата страна е лишена от възможността да получи каквито и да е материали по този случай от страната, в която е станало това произшествие".

Путин иска добри отношения с всички

Песков заяви, че решението за прекратяване на излъчването на телевизия RT във Вашингтон по никакъв начин не е обосновано и е дискриминационно. Той добави, че дори статутът на чуждестранен агент не може сам по себе си да е основание за изключване на една или друга медия и каза, че подобни мерки свидетелстват за дискриминационна политика по отношение на средствата за масова информация в САЩ, което противоречи на законодателството на тази страна, предаде ТАСС.

Припомняйки телефонния разговор на Путин с Доналд Тръмп на 20 март, Песков каза, че в него не е била произнесена фраза за готовността на САЩ да спечелят надпреварата във въоръжаването.

Вчера телевизия NBC, позовавайки се на представители на американската администрация, съобщи, че по време на телефонния разговор Тръмп е предупредил, че Вашингтон е готов за нова надпревара във въоръжението и има готовност да я спечели.

Путин иска добри отношения с всички

"Не, такова нещо не е било изречено по време на разговора. Тези съобщения не отговарят на действителността", заяви Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    10 57 Отговор
    Разбира се, че Росия не е започвала диполаматическа война, Русия само така, отрови един бивш шпионин и щерката му, със забранено БОВ ! Иначе Русия иска да дружи с всички !

    Коментиран от #9

  • 2 Кълвач

    33 7 Отговор
    Джендър от добро не разбира! Постоянно трябва да му прожектираш излитащи ракети. Действат му като страпон в задника. Успокояващо!

    Коментиран от #4

  • 3 OMG WTF

    38 6 Отговор
    Русия не е решила, не е смазала капиталистическите гниди и въшки!

    Коментиран от #13

  • 4 гост

    6 18 Отговор

    До коментар #2 от "Кълвач":

    Кълвач, ти явно по себе си знаеш как е със страпон в задника

    Коментиран от #6

  • 5 наблюдател

    34 3 Отговор
    Какво става в "Свободната Амрика", защо спорат тв канали? Къде е демокрацията. Явно от толкова много "износ" нищо демократично не им е останало на американците. Лицемерни империалисти!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реално

    25 4 Отговор
    Евалата-както винаги адекватен поглед на международната ситуация от страна на Кремъл.
  • 8 Ахмет Давутоглу

    4 11 Отговор
    Путин и Ердоган са най добрите ми ученици
    Казах нулеви проблеми с всички и... го следват
  • 9 alvin

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Рядко тъпи парчета има из нашата мила родина ...
  • 10 патриотъ

    20 1 Отговор
    Политиката на Русия е миролюбива и изключително отбранителна.Тя е принудена да се отбранява и да увеличава и усъвършенства въоръжението си.Наглите и лъжливи обвинения на англичаните и американците са повод за ответните действия на Русия и във въпроса за изгонване на дипломатите и те гонят съответния брой огледално!И въпреки вероломната политика и несправедливите обвинения,Путин си оставя вратички за договаряне и туширане на напрежението,което показва,че е добър политик и не напразно народа на Русия му даде доверието си!Да му дава господ здраве и търпение!
  • 11 Тръмп

    6 22 Отговор
    Късно е чичо Путин за сватба!Който сваля пътнически самолети и трови с бойно отровно вещество в Мирно време се нарича Военнопрестъпник срещу човечеството!
  • 12 Метгонтан

    0 3 Отговор
    Виж го ти ояденото джудженце . Иска добри отношения с всички ... Ами нека почне със собствените си съграждани да е в добри отношения , да им пусне и на тях малко топла вода , малко хлебец , стига с тая мизерия ...
  • 13 Борис

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "OMG WTF":

    Ами хайде де, какво чака несъкрушимата ти РОССИЯ. От сума ти време само напрягат мускули, да не се напръцкат и изпуснат накрая в шортите.
  • 14 Распутин

    0 2 Отговор
    ХИТЛЕР Е ЖИВ ! ХОРА,БДЕТЕ !
    ПУТИН ВЯРВА ЛИ СИ,ИЛИ ВЕЧЕ Е ИЗПАДНАЛ В ПОСЛЕДНА ФАЗА НА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ИСТЕРИЯ И ИМПЕРСКА ШИЗОФРЕНИЯ ? ПРОСТО ТРЯБВА ДА СИ ПРИПОМНИ, ИЛИ НАЙ-СЕРИОЗНО ДА МУ БЪДЕ ПРИПОМНЕНА 1999 ГОДИНА, КОГАТО БЕЗ ДА БЪДАТ"СВАЛЯНИ", БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАТВОРИ ВЪЗДУШНОТО СИ ПРОСТРАНСТВО ЗА ВОЕННИ САМОЛЕТИ НА РУСИЯ. НЕПРИЯТНО И МНОГО ОПАСНО, ЧЕ ГЛАВОЗАМАЯН ВЕЧЕ МИЛИТАРИСТИЧНО ЗАПЛАШВА С ПРЕКИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ КАТО "НАЙ-МОЩНАТА ВОЕННА СИЛА В СВЕТА".
    ГЛУПАК !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания