Last news in Fakti

1 Април, 2018 08:44 1 801 33

Берлин към Москва: Да запазим диалога

  • германия-
  • русия-
  • сергей скрипал-
  • хайко маас

Германия обяви, че желае запазването на връзките с Русия въпреки загубеното доверие 

Берлин към Москва: Да запазим диалога - 1
Снимки: БТА/АР

Германският министър на външните работи Хайко Маас заявява, че неговата страна желае да запази диалога си с Русия въпреки конфликта около покушението срещу Сергей Скрипал с химическо оръжие, разработено в СССР, предаде ДПА.

В интервю за "Билд ам зонтаг" Маас казва, че сега несъмнено "много от доверието бе загубено заради действията на Русия през последните години".

Но същевременно, подчертава той, "ние се нуждаем от Русия като партньор, например да помага за решаването на регионални конфликти, за разоръжаване и като стълб в многостранния световен ред".

Берлин към Москва: Да запазим диалога

Министърът декларира, че Берлин е готов на диалог и изразява надежда, че доверието ще бъде възстановявано "стъпка по стъпка", ако Москва желае това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    29 2 Отговор
    амиии
    с една дума - всички сме наясно, че англичанката гадит!
    Ноо, брекзит, ценности...
    с една дума - солидартост!!!
    По соца сякаш бяхме по в час с лозунгите, тези са сектанти
  • 2 Гост

    34 0 Отговор
    Честито на всички каубои. Въпреки избуялата селяния и поквара, цивилизацията ще върви напред.Разбира се, че ЕС не може без Русия и по хигиенично и изгодно ще бъде да има отношения с Русия, отколкото с простаците зад океана и на острова.
  • 3 Десен

    5 29 Отговор
    Социалист ли е, смачкай му главата щом го видиш. До един са извратени, корумпирани свине. Да почнем с Шрьодер.

    Коментиран от #7, #11, #20

  • 4 Червен интернационал

    1 19 Отговор
    Еврейското лоби в Германския бундестаг по разбираеми причини се стреми към запазване на добри отношения със себеподобните от Москва.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гларус кръстоносец

    22 1 Отговор
    Историята с тайните протоколи към капитулацията на Германия пред САЩ ще излязат верни май . Излиза ,че дори и Германия няма самостоятелна и независима външна политика в собствен интерес а първо пита големия брат що да стори. Иза дойчовците явно важи правилото - " Кой не скача е червен!" .И това ми било локомотшво но ЕС - локомотив..........ама парен.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЗайоБайо

    17 0 Отговор
    Хайко, Хайко, как не ви е срам....
    Първо безпочвени обвинения,
    (за човек като теб, завършил право, би трябвало да е немислимо....)
    сега се опитваме да си вържем гащите. .....

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    18 1 Отговор
    А сега наистина ще изпъкнат всички тролове и подлоги,които писаха че трябвало да сме с Европа и как това било проблем на Европа.
    Сега ще ги видите как квичат срещу Германия.
    Хахаха
    глупави англо-американски подлоги. гниете много стабилно
  • 10 Гост

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЗайоБайо":

    През цялото време се говореше за солидарност с обвиненията от острова. Германия и Франция не са излизали със свои обвинения. Казаха,че според представените доказателства са склонни да вярват, че Русия стои зад покушението.това е. Много хитър ход , хем солидарни хем непричом (щи си върнат бройката)
  • 11 антисоросоид

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Десен":

    Десния. Защо десните в Европа са истински националисти родолюбци а в България са наркозависими същества с обратна ориентация работещи срещу родината си спонсорирани от мър ша та сорос ?
  • 12 голям жест

    11 1 Отговор
    Какъв диалог? Всички дйствия на Запада водят към ескалация на напрежението и подготовка за война! Черно море е пълно с кораби на НАТО. Във всички съседни на Русия страни постоянно се провеждат военни учения и се разполагат нови контингенти и въоръжение. Постоянно се говори за увеличаване на средствата за въоръжаване на страните-членки на НАТО.Предлозите, кито се използват за тези действия са смешни и несъстоятелни, като "доказателствата Скрипал".
  • 13 Todik

    12 0 Отговор
    Когато човек го нарекат дрисльо иди доказвай че не е така Русия сама си е виновна налагат и санкции гонят дипломати плюят я а тя какво реципрочни действия грешка двойно по здрави санкции двойно повече дипломати вън и телефон за контакт когато останалия свят е готов да говорят да се обадят историята помни такива действия

    Коментиран от #16

  • 14 456

    10 1 Отговор
    Вчера в Германия имаше протести ПРОТИВ НАТО, и ЗА РУСИЯ

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "456":

    Ама много ясно, те и французите са ок с Русия. Струва ми се дори че я предпочитат пред острова и фащ
  • 16 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Todik":

    И ти си прав,но ситуацията е много деликатна.англо-американците вият на умряло и се напъват като за последно.Сега Русия наистина трябва да направи компромис и да прояви дипломация. Аз съм убеден, че през цялото време е имало кореспонденция между Путин и Меркел.Дано по скоро се приключи с тоя брекзит, както искаха още в началото ЕС и да се разделим с блудната жена и нейните номера. Сега и това е фактор.да не забравяме, че те все още са в ЕС.

    Коментиран от #18

  • 17 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "456":

    п.п. сега е моментът и Люпен да се активизира във Франция, те веднъж са ги гонили НАТО от там.хахаха
    А пък представям си нов военен съюз да го на река - ЕС-Русия. То само Германия -Франция -Русия е достатъчно ахахаха. Започвам да съжалявам,че Люпен не спечелИ...ама другите избори...така както я кара макрончо

    Коментиран от #19

  • 18 Todik

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Народа нашия го е рекъл проблема се решава когато го разбута а не с лицемерие да заблуждават всички видите ли Ние казахме и какво като казаха докажете на всички не на себе си
  • 19 Диди

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Ще си останеш с мечтите.

    Коментиран от #22

  • 20 Диди

    0 8 Отговор

    До коментар #3 от "Десен":

    Хайко Маас е от партията на Шръодер(социалист).Проблеми трябва да се решават с дипломация,НО ЗА ПУТИН ТОВА Е ЧУЖДА ДУМА.
  • 21 Съюза

    11 1 Отговор
    Естествено че немците ще запазят добрите отношения с Русия умните държави така правят,само британците ще ядат голата опашка от сега нататък и ще реват на хамериканците за помощ.

    Коментиран от #25, #28

  • 22 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Надеждата ми е,че Франция и Германия са социални страни.дивите капиталисти от острова се махат,а макрончо с неговите реформи много лесно може да изхвърчи.няма друг път освен социална политика.особено след бурния научно-технически прогрес на планетата. Работата до голяма степен се върши от машините.а това, шепа хора да се възползват от гения на учения и инженера е крайно несправедливо.нещо повече, да мачкат голяма част от хората. назрява нова революция ми се струва.

    Коментиран от #26

  • 23 Гост

    8 0 Отговор
    п.п. в подкрепа на тезата си, наскоро Япония обявиха,че въпреки недостига но работна ръка не мислят да отварят границите си за емигранти, а по скоро ще разчитат на механизацията,роботиката и изкуствения интелект. В крайна сметка, това е съвсем логичен процес, който трябва да подобри живота на човека, а не да го влошава оставяйки го гладен и без работа за сметка на трупане на излишен капитал на шепа хора с нулев принос за еволюцията. Приятно изненадан съм също така и от социалната политика на Япония, доскоро я мислех за страна с див капитализъм,но се оказа че съвсем не е така. Всъщност дивите капиталисти останаха единствено англоамериканците.
  • 24 Немцозоец

    5 0 Отговор
    Германците балансират отношенията си със САЩ и Русия, и Бойко се опитва да го прави когато е наложително ,или когато може. Иначе американците никой не ги обича , но се страхуват от тях. Преди няколко дни на магистралата между Лайпциг и Берлин видях на бетонна стена , огромен надпис написан със спрей - преведен като "Американски Ку.ви"

    Коментиран от #27

  • 25 Диди

    0 5 Отговор

    До коментар #21 от "Съюза":

    Русофиле,германците са по умни от руснаците,запомни това.

    Коментиран от #32

  • 26 Диди

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Какво означава за теб ,,социална политика,,? Русия ли я има?

    Коментиран от #31

  • 27 Диди

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Немцозоец":

    Ако аз бях видяла този спрей надпис,израз,нямаше дори да го споменавам.Нима мислиш,че германците са прост народ,който не прави разллика между лошо и добро?
  • 28 Диди

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Съюза":

    Защо ПОДЦЕНЯВАШ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ? Русия показа агресивната си политика.Некой не и има доверие.знаеш ли какво означава да нямаш доверие?

    Коментиран от #29

  • 29 УГЖ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Диди":

    Не те знам мъжко ли си женско ли...май си ТО. Що не изкараш кравите ами се правиш на много умно..

    Коментиран от #30

  • 30 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "УГЖ":

    Не съм ,,ТО,,.Ти си неадекватен да общуваш по статията,иначе нямаше да се изказваш като ,,изостанал във времето човек,, Не досаждай с ,,изтъркани,тъпи изрази,,за соито дори ТИ САМИЯТ НЕ ЗНАЕШ ЗНАЧЕНИЕТО ИМ.
    С една дума...шшшшшшш,тихо,като не можеш да вземеш отношение.
  • 31 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Диди":

    Разбира се,ако не Русия кой?
    Както казва Путин, олигарсите не бива да забравят, че са просто мениджъри на държавата ;). И между другото, интелигенцията (тва понятие в бг.е силно разводнено,а то е доста конкретно ) в Русия живее несравнимо по добре от нашата (каквото е останало) , както и от много други страни. За социална политика , пърмото условие е да има държава, второто индустрия и третото интелигенция.повече обяснения нема да ти давам
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 русия

    0 0 Отговор
    Тия германци не са безмозьчни.
Новини по държави: