Last news in Fakti

30 Март, 2018 15:27 1 173 0

Гърция под заплаха от наводнения

  • гърция-
  • заплаха-
  • наводнения

Бедствено положение в Еврос

Под заплахата от наводнения гръцките власти обявиха бедствено положение в областта Еврос, съобщи Екатимерини.

Фермери и тяхната техника са били изтеглени от брега на реките Марица и Арда. Властите имат готовност за евакуация на местните.

Това ще стане, ако водата достигне опасни нива. Наводнени са били 45 000 декара обработваема земя. Заради силния натиск на водата са се скъсали бентове. Извършва се контролирано изпускане на водната маса.

Има забрана за доближаване на машини и хора до коритата на реките. От българска страна обявиха, че е възможно изпускане на водата от язовир „Ивайловград“.

Прекъснато е било движението по няколко шосета. Очаква се днес да бъде спряно движението на железопътната линия. Подготвени са допълнителни мерки за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: