Last news in Fakti

31 Март, 2018 15:35 2 416 4

Погребват атеиста Хокинг в църква

  • стивън хокинг

Приживе Хокинг е пожелал на надгробната му плоча да бъде изписана формулата за черната дупка

Погребват атеиста Хокинг в църква - 1
Снимки: БТА/АР

Днес ще бъде погребан световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг.

Въпреки че приживе беше отявлен атеист, опелото му ще се проведе в една от църквите в Кеймбридж, където най-голямата звезда на съвременната наука живееше. Все още не е ясно кой ще присъства на траурната церемония. Тя е частна и на нея няма да бъдат допускани журналисти.

Приживе Хокинг е пожелал на надгробната му плоча да бъде изписана формулата за черната дупка, по-известна като формулата на Бекенщайн-Хокинг.

Погребват атеиста Хокинг в църква

Стивън, смятан за един от най-големите умове в съвремието ни, беше прикован в инвалидна количка повече от 5 десетилетия, почина на 14 март в дома си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    6 3 Отговор
    Всъщност, това един от малкото достойни британци. С негови тези и открития,а не взаимствани и изкопирани (няма да давам примери ).Другите двама са Френсис Крик (въпреки и другите от екипа,както и кореспонденциите с Полинг) и Фредерик Сенджър. Респект пред тези големи хора.
    Атеизма на Хокинг е доста спорен и много се спекулира с това. И така да е - Респект пред този голям и чист човек. Същото, като хомосексуалния Тюринг (всъщност още един ),който няма нищо общо с пошлата показност на много обикновени п...си. Също така съм сигурен , че е бил много по чист и истински човек от повечето хетеросексуални перверзници,които тръбят с това.
  • 4 гоуст

    9 0 Отговор
    Само не разбрах,защо ще има опело в църква,след като е бил атеист?
Новини по държави: