Last news in Fakti

1 Април, 2018 14:19 3 639 6

Ердоган скочи и на Харадинай

  • турция-
  • косово-
  • рамуш харадинай-
  • реджеп ердоган-
  • фетхуллах гюлен

Турският президент отправи остри реплики към премиера на Косово

Ердоган скочи и на Харадинай - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи остри реплики към премиера на Косово Рамуш Харадинай, съобщи БНР. Причината са уволненията на вътрешния министър и ръководителя на разузнаването заради отвлечените от Косово шестима турски граждани, които бяха върнати обратно в Турция.

Според него шестимата арестувани са едни от най-високопоставените функционери от организацията на Фетхуллах Гюлен на Балканите.

"В момента питам: Ей, министър-председателю на Косово, по чии инструкции предприе тези стъпки? Откога започна да пазиш тези, които усърдно подготвяха преврат срещу Турция?“, заяви Ердоган в реч пред активисти на Партията на справедливостта и развитието в истанбулския квартал "Пендик", разположен в азиатската част на града.

Според Анкара мъжете също така са подпомагали бягството от Турция към Европа и САЩ на други членове на мрежата.

По-рано турският премиер Бинали Йълдъръм предупреди Босна и Херцеговина за необходимостта да противодейства на движението на проповедника Гюлен. Йълдъръм беше на официална визита в четвъртък и петък в балканската страна. Организацията на живеещия зад океана духовник бе изградила редица свои структури в Босна и Херцеговина, но по молба на Турция местното правителство взе мерки срещу тях през лятото на 2016 г.

Ердоган скочи и на Харадинай

Турското разузнаване организира операции за арестуване на предполагаеми гюленисти в няколко азиатски и африкански страни. Правозащитни организации изказаха опасения, че върнатите в Турция лица могат да бъдат подложени на изтезания и лишени от справедлив съдебен процес. ​


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арнаутов

    8 14 Отговор
    Този м... Ердуган да не скача на братята ни траки- албани, а да си гледа него си!
  • 2 Осман

    14 10 Отговор
    МИТ действа,рано или късно ще ги приберат всички в кауша отърване няма да има за гюленистите
  • 3 Бесилка

    6 10 Отговор
    Τиранин диктатор фашист, сплав на Хитлер и Сталин. Това е Ердоган. Грозен край го чака.
  • 4 Хасан

    8 9 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува...Империята се възражда...Турция има правото да прави операции където си иска ..като Сащ,Русия и Израел...с една силна Турция светът ще бъде по добро място за живеене..ще бъде балансьор между Изтока и Запада...откакто Османската империя се разпадна имаше Първа,Втора,Студена война и много регионални конфликти
  • 5 Точно така

    4 3 Отговор
    И аз така мисля ако Османците не бяха се разпаднали нямаше да допуснат нито 1ва нито 2ра световна нищо че са участвали в първата и са загубили а втората е отмъщение за загубите от 1вата
  • 6 ТАД

    2 2 Отговор
    Защо сега ФАЩ и Англия не експулсират турски дипломати ???????????????
Новини по държави: