Last news in Fakti

4 Април, 2018 10:34 1 282 14

Навални учредява своя партия

  • русия-
  • алексей навални-
  • партия

Той вече е подал документи до руското министерство на правосъдието

Руският опозиционер Аелксей Навални е подал документи за учредяването на нова партия, съобщи „Независимая Газета“.

Навални е подал документи до министерството на правосъдието на Русия. В тях той уведомява властите, че подготвя учредителен конгрес за нова партия.

„Подадохме документи за партията „Работно наименование“. После ще я преименуваме. Искаме да предотвратим евентуално регистриране на партия – копие. За това и ще запазим името в тайна. След конгреса всичко ще е ясно“, заяви Навални

Навални се опитва да регистрира своя партия от 2014 г. насам. Той е един от най-видните опозиционери в страната и критици на президента Владимир Путин. През тази година той беше арестуван на няколко пъти за организиране на непозволени от властта протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    5 17 Отговор
    Навални показва кирливите ризи на Путлер, а той дори не смее да го осъди за клевета. Реши ли да го съди за това ще се размирише още повече!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Stefko88

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Между другото да гледал съм репортажи от него. И доста се е старал да ги покаже, но ще го видим и тоя . Не мисля ,че го прави от добра воля. Аз лично му нямам доверие. Тук залъкът е много голям.
  • 3 Гост

    15 4 Отговор
    Руското "СДС" няма шанс, руснаците са патриоти и няма как да ги манипулират платени Соросоиди. Видяхме как се представи кандидата Ксения Собчак. Имаше и други които "опозоционират" но се осъзнаха на време. Навални както и Горби са политически трупове.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Stefko88

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Единствената реална опасност за този режим беше Борисов Немцов, но го убиха. Е тоя щом е жив и си върти предаванията в ютуб, прави партия , щабове значи му позволяват. Сигурно има някаква игра иначе да е в гробищата отдавна.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Да уж

    10 2 Отговор
    Навални или Завални няма значение. Такива като него с никакво обществено и политическо влияние в Русия. Името му нарочно лансират в други страни да му създадат реноме на опозиционер.
  • 6 Справедлив

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Невални е НПО проект,който няма за цел да спечели властта в Русия-а да имитира дейност която да дава лигитимен повод на Запада да осъществява политически натиск над Русия. Това е целта на проекта Невални. Всичките му изяви са подчинени на тази логика ,а и самият той не крие това. Даже когато организира протестите самият той каза че" знае че нарушава закона и това ще го спре да участва в президентските избори-но целта му е друга"...И точно тези приказки отблъснаха много голяма част от симпатизантите му. Да не говорим,че когато се скараха със Собчак-излязоха от техните уста такива грозни истини-за плащания и грандове преведени от чужди НПО-та..за трансферни измами..за интриги в тяхната партия и договорки ...че хептен изгониха и изгубиха симпатията и на малкото си симпатизанти-- и то за години напред.
  • 7 Да уж

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Stefko88":

    Глупости. Немцов е имал точно същото отношение на руснаците, както и Елцин. Никакви позиции е нямал в Русия след ерата на Елцин и никаква подкрепа.
    Сто жени и сто деца е имал и с това беше зает.

    Коментиран от #10

  • 8 Справедлив

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Stefko88":

    Даже Немцов не беше реална опасност за властта. И причинате е,че докато беше губернатор стана супер богат и се превърна в олигарх-и то по времето на Елцин..А руснаците хич не обичат елцинските времена в които почти разтуриха държавата им и беше само локални войни и разруха. По късно Немцов се заигра със украинските националисти и по времето на Майдана имаше позиция която беше прлтив позицията и разбиранията на основната маса руски избиратели. Та Немцов стана сакралната жертва-видиш ли в Русия убили опозиоцонера--който реално няма никакви шансове за властта..Защо им е да го убиват? По-добре беше за Кремъл да показват пред света че има опозиция-а тя реално не е никаква заплаха..Но големите играчи решиха друго-не оправдаваш очакванията и разходите-умираш за да станеш емблема на опозицията...Нищо ново-стара политическа техника използвана още преди столетия...
  • 9 Бай Хой

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Да точно патриотите руснаци гласуват за Пути защото са чували за "Новичок" и им се живее. Сега службите започват да работят върху тези 25-30% процента които не са гласували за Пути за да може на следващите избори процентите да се сведат до разумните 2-3.
  • 10 Stefko88

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да уж":

    Чувал съм , че е женкар . Все пак хората го харесват я колко се събират на паметните шествия. А Елцин "цепи 'сичко" х). Знаеш ли ги ydb? Даже движение има . "Смертники Елцина.". Много са забавни.

    Коментиран от #11

  • 11 Да уж

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Stefko88":

    Хората се събират на помен за починал човек. Нормално е. Не е нормално смъртта да се използва в политически цели, както правят тия, които демонстрации правят по този повод. Нищо ново под слънцето. Още повече такива хора са много малко в процентно съотношение с прямо другите, за които той е бил олицетворение на разрухата и ограбването на Русия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Национал

    0 0 Отговор
    Тоз Навални е като Доган трябва да им забраняват партиите
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания