Last news in Fakti

4 Април, 2018 11:09 3 198 23

Facebook удари руската ферма за тролове

  • facebook-
  • ферма-
  • русия

Премахнати са 270 страници на руската Агенция за интернет изследвания

От Facebook са премахнали 270 страници, управлявани от руската Агенция за интернет изследвания, съобщи The Verge.

Действията целят да предотвратят нови намеси в избори по света чрез социалната мрежа. Руската агенция е известна и като „Ферма за тролове“. Смята се, че премахнатите страници са служили за налагане на влияние над изборния процес в Русия и нейните съседни страни.

„Тази агенция постоянно се опитваше да манипулира хората в САЩ, Европа и Русия. При нас няма място за тях“, заяви основателят на Facebook Марк Зукърбърг.

През 2016 г. от компанията са установили, че от агенцията използват информация за насаждане на разделение сред обществото в САЩ.

Очаква се от компанията да пуснат приложение, с което потребителите да проверяват, дали посещаваните от тях страници са имали нещо общо с агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    26 10 Отговор
    Тъжни тролове! Това може да им се отрази на заплащането!
  • 2 А стига бе

    31 24 Отговор
    Чакайте сега-преди седмица обвиниха Фейса че доставял данни на потребителите си на секретни служби...-а сега Фейса затваря някаква си руска агенция..--дали това е случайно-или просто тоя пич е получил указания от ЦРУ И ФБР..
  • 3 Диди

    23 12 Отговор
    Фабриката на тролове в С.Петербург.Това е добра новина,само дето трябваше отдавта да направят това,но...

    Коментиран от #8

  • 4 Kcaniba

    20 19 Отговор
    самият фейсбук си е ферма за троловете и това го доказаза миналата седмица самите гендъри, че тоя жида иплащал милиарди неустойки

    Коментиран от #5, #14

  • 5 гост

    22 15 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ми направете си руски "фейсбук" , бе гендър , кой ви спира ??!! Или не можете , а ??!! Пък и кой ли го интересува , като вътре ще има само десетина хиляди русконадупени , хахаххаха !!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 5ко

    13 13 Отговор
    Брей, да видиш ти! Крадецът вика дръще крадеца. Ама от чифутски номера!

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рубладжийче

    17 10 Отговор
    Трябва да се блокират и местните ушанки, които по нищо не се различават от фабриката за тролове. вършат същата гнусна дезинформация и руска пропаганда.
  • 10 фейсбрукер

    12 14 Отговор
    От този фейсбрук вече нищо нестава. Тоя нещасник предава цялата информация на ЦРУ. По добре да ме следи Китай и Русия защото тях ги интересува иконимическа информация а не доли , подмолни действия като цру. Май ще закривам профила си в фейсбук.
  • 11 Диди

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Исмаил":

    Защо? ТИ САМО ГО БЛИЖЕШ ЛИ?
  • 12 Боздуган

    13 9 Отговор
    И в този сайт има много руски тролове ама няма кой да ги удари
  • 13 русия е джудже

    9 6 Отговор
    Да си направят руски фейсбук ватниците и да не се оплакват.Забравяме обаче че руснаците са абсолютни джуджета във всяка сфера.

    Коментиран от #15, #19, #22

  • 14 наблюдател

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Е, що така с лошо? Нещо си се уплашил, че ще ти се изпразни хранилката? Нищо ще се намерят и други господари. У нас подлоги се търсят всякакви.
  • 15 дебил

    5 8 Отговор

    До коментар #13 от "русия е джудже":

    Много си назад с инфоти бе ! Те Руснаците имат няколко социални мрежи. Ама то да се чете в интернет е по трудно от колкото да драскаш глупос ти срещу заплащане от соро соидни антибългарски организации.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 наблюдател

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "5ко":

    Що за глупости пишеш? Да не би да ви спряха и "опорните точки". И сега ще трабва да си използвате мозъците (или това което е останало от тях).
    Някой има ли идея да основе приют за извергнати тролове?

    Коментиран от #20

  • 18 ЗайоБайо

    5 2 Отговор
    Фейсбук е най-големия търговец на лични данни в момента. Доказано е, че системата анализира всеки от нас по лайковете или дислайковете и по този начин може да ни състави профил, далеч по-точен от този, който би направил брачния ни партньор
    Данните се продават на който цака
    И госдин Сукъртаковатата, не се правете на патриотичен младенец. Преданията за руските неуловими хакери, от толкоз изпаднала страна, които назначават и свалят президенти отдавна мухлясаха.
  • 19 Д'мин

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "русия е джудже":

    Е те си имат социална мрежа-"ВКонтате" от близо 12 години с над 400 млн. потребители. И още ше една си имат, май Telegram се казва. Първата е по-популярна и от Фейсбук в Русия.
  • 20 5ко

    7 9 Отговор

    До коментар #17 от "наблюдател":

    От сороски трол и от куха кратуна ум и семе не ща.
    Откак сме под крилото на чифутските фащ си унищожихме всичко : промишленост, наука и образование, армия, военнопромишлен комплекс, селско стопанство, енергетика, златодобив (концесиите , дадени за стотинки) и какво ли не!? На тея, де им се лагаш единствено се интересуват от грабежи и войни по цял свят. А кирливия фейс, ако си имал глупостта да се регистрираш, си фор евър в мухоловката.От там всичко отива в централите на цру, фбр и кой знае още къде, и точно те манипулират общественото мнение. Явно не си чел за скорошния скандал именно за тъпия фейс и то точно на тая тема. Ако си проЗ, Господ да те прощава, а ако си за парички - това си е жива проституция.

    Коментиран от #21

  • 21 Azazel

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "5ко":

    Изобщо не сме и никога не сме били под крилото на САЩ! Те дори не ни разглеждат като съюзническа държава, а като държава с много силно влияние на Русия. Изброените от теб отрасли и сфери бяха разрушени не от САЩ, а от третия, фателен фалит на комунистическия режим и разпада на СИВ, както и от изключително корумпираните правителства преди, по време и след приватизацията. Второ, благодарение на ЕС, днес България има по-силна икономика, а средният българин - по-висока покупателна способност, от тези, които имахме преди 1989 г. Трето, Фейсбук и социалните медии не са опасни сами по себе си, просто дигиталната грамотност на повечето хора е твърде ниска. И четвърто, ЦРУ и особено ФБР, не се занимават с това да манипулират общественото мнение (не съм виждал някога някой сляп защитник на всичко американско, дето само повтаря в транс СЛАВА АМЕРИКА, СЛАВА ТРЪМП/ОБАМА/БУШ!) , това го прави руската пропаганда, а ти си ярко доказателство за това.
  • 22 соросоидни кърлежи

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "русия е джудже":

    Като са неуки руснаци,защо все тях обвиняват за хакерски атаки..Лъжи и хитрини..
  • 23 Отоплител

    0 0 Отговор
    Браво.А каква е ролята Ви в манипулираме на изборите и колко страници сте предали или продали.Много милиони.Както сте го подкарали няма да просъществувате дълго.Все пак ще се намерят и други инвеститори.Пожелавам Ви успех с троловете и се надявам,че не сте от тях.Вие ще си направите самооценка.Ние имаме една поговорка за крадеца дето вика силно да се задържи крадеца.