Last news in Fakti

11 Април, 2018 13:16 3 927 15

САЩ готвят нови санкции. Русия: Това е война!

  • сащ-
  • русия-
  • конгрес-
  • война-
  • санкции

Новият закон е значително по-суров

САЩ готвят нови санкции. Русия: Това е война! - 1
Снимка: Shutterstock

В Конгреса на САЩ започна обсъждане на нови финансови санкции срещу Русия, които да засилят действащия санкционен режим, съобщава The Hill. За разлика от предишния санкционен закон, който включваше възможността за санкции по отношение на руския държавен дълг, новият закон е значително по-суров, пише изданието. Законопроектът предвижда пълна забрана за американски граждани да извършват финансови операции с компании, които разполагат с ценни книжа от руския държавен дълг, и е подготвен от конгресмените Хоакин Кастро и Майкъл Търнър.

Документът, наречен "Акт за солидарност с Великобритания против нарушенията на Русия" е разработен като отговор на отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри. Вносителите на законопроекта наричат случилото се "безсъвестни опити на руското правителство да нарушава международното право" и "руска агресия по отношение на емигранти, дисиденти и демократични активисти", съобщи Епицентър.

Ако законопроектът бъде одобрен, граждани на САЩ няма да могат да купуват облигации на руски банки, контролирани от държавата - "Сбербанк", ВТБ, "Газпромбанк", "Банк Москва", "Роселхозбанк", "Промсвязьбанк" и ВЕБ. Документът предвижда и усилване на санкциите против самите държавни руски банки: блокират се всякакви операции с всяка от седемте кредитни организации, включени в черния списък. Забраняват се и сделки с техни активи.

Председателят на Руския съюз на промишлеността Александър Шохин нарече законопроекта "акт на истинска икономическа война", по-жесток отколкото изолацията, на която беше подложена икономиката на СССР по време на Студената война. По данни на руската Централна банка, на чужди инвеститори принадлежат 34% от всички облигации на държавния заем на обща стойност 2,27 трилиона рубли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТТТТ

    37 17 Отговор
    еми удрайте ги тия кравари---какво само се дървучат...
  • 2 БСПДПСЕвророма

    17 50 Отговор
    Крахът на новото СЕСЕСЕРЕ наближава. По стария, добре отработен начин.
  • 3 Kcaniba

    13 49 Отговор
    Санкциите са полезни за Русия! Нали така казваше вовката и русог.зоблисците в България! Наздраве на всички в коневръза! Колко ли килограма рубли тежи един грам злато днес???А утре....

    Коментиран от #6

  • 4 Реалист

    13 51 Отговор
    Що ревете бе ушанки? Американците забраняват на СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ да търгуват с банки подкрепящи терористи като асад.
    Айде нали санкциите ви правели "по-силни", ще заякнете още и ще пиете нефт и газ за вечеря. А след новината за Русал, за десерт - блокче алуминий :):):)
    Сега, като американските пенсионни фондове започнат да разпродават рисковите си активи, на орките държавните ценни книжа ще са по-еффффтини от тоалетна хартия... Тогава путлер ще ви прожектира поредните "мултики" как да живеете на бояришник...
    Хахахаха - представих си обратната реакция - путлер да забрани на ушанките доларите и да могат да имат само рубли и юани... Голям смях ще е ...

    Коментиран от #14

  • 5 Путин

    35 12 Отговор
    Преместих си го в другия крачол.
  • 6 Kcaniba

    39 13 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    вовка е майка ти!
    фащ водят война срещу Русия и Китай!!!
    Явно кочината е съвсем зле!!!
    Ще подпалят чергата жидомасоните, преди да се саморазпаднат!!!
  • 7 патриотъ

    44 11 Отговор
    Тва соросоидиотите сте големи идиоти и нещастници!Вие на какво се радвате толкова,като че ли руските активи ще влезнат във вашия джоб?!Това е обявяване на война със всички последствия.Русия не може да бъде победена,но тази война ще унищожи света!Или вие се надявате,че ще останете живи?Пожелавам ви го от все сърце!Може тогава да осъзнаете истината,макар че,едва ли!
  • 8 Споко

    30 6 Отговор
    Тези 2.27 трилиона рубли са 29 милиарда евро което е нищо. Ей толкова може да навреди Америка. Бизнеса на Русия е с Европа, Китай и Япония. Колкото повече санкции, толкова по-добре за руснаците. Достатъчно милиарди се изнесоха вече.
  • 9 Иванов

    7 46 Отговор
    Русия е бита много пъти и още много бой ще изяде, докато се разпадне на мюсюлмански халифати. Няма бъдеще пред кочитата Москал, няма!
  • 10 Калчо

    29 5 Отговор
    Много заблуден народ ,нас си оправихме че другите гледаме
  • 11 стоян

    6 23 Отговор
    Докато Путин не спре тормоза над Украйна американците няма да оставят кгб начело с Путин на мира -жялко че тормозят и руския народ който още ще обеднее
  • 12 Няма значение

    14 3 Отговор
    Преди всеки голям възход има падение. А за да се нареди нещо както трябва, най добре да се разруши и да се направи на ново. Светът има нужда от пренареждане.
  • 13 Бах

    19 3 Отговор
    Русия също може да да го вкара на САЩ , но не бързат.Примерно валутните резерви на Руснаците са долари,както и цялата им търговия с петрол,газ и други.За един ден могат да минат на ЕВРО и други валути. Така направи Иран през 2012г. и стана най лошата държава. Ефектът от такова дейсвие от Русия ще закара долара на майка си в пу...та. и не знам кой повече ще загуби.Америка е много болна и изхода за нея е само световна война.И това ще стане за жалост.Всеки от нас го вижда
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЗайоБайо

    3 0 Отговор
    Докато чичо Дони е на власт, нищо опасно не може да стане.

    Той може да стане наистина агресивен само ако някой му спре ВиЛана или му блокира туитър акаунта