15 Април, 2018 09:41 3 980 28

САЩ към Сирия: Ще ви ударим отново

  • сирия

Президентът на Боливия Ево Моралес заклейми ракетната атака срещу Сирия

САЩ ще ударят отново Сирия, ако тя пак използва химическо оръжие. За това предупреди американският постоянен представител в ООН Ники Хейли.

На извънредно заседание на Съвета за сигурност на световната организация, свикано по искане на Русия, Хейли отбеляза, че САЩ продължават да наблюдават режима на Башар Асад.

Вашите агресии влошават хуманитарната ситуация в Сирия. Вие не сте се отърсили от неоколониализма, каза представителят на Русия Василий Небензя. Той не пропусна да осъди остро ударите, нанесени от Съединените щати, Великобритания и Франция.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова всички страни да проявят сдържаност при тези опасни обстоятелства. Той все пак осъди използването на химическо оръжие.

Сирия ще плати цена, ако отново използва химическо оръжие, предупреди днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Той направи това на срещата на върха на Организацията на американските държави в Перу.

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо изрази подкрепа за въздушните удари на САЩ, а Аржентина, Бразилия и Перу обаче изразиха загриженост заради ескалацията на военните действия.

Президентът на Боливия Ево Моралес заклейми ракетната атака срещу Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    50 14 Отговор
    И сега Асад на пук ще удари с хим.оръжие и добрите от САЩ тамън са там и ще издумкат още 100 ракети.Гади ми се вече от тая US ,,добрина"
  • 2 ъъъ

    14 7 Отговор
    Шойгу събра ли си войската
  • 3 El comandante

    21 7 Отговор
    Дебелата рижа с голо дупе таралежи мачка ХаХаХа!!!
  • 4 ivan4o

    25 8 Отговор
    този път , ще има свалени ,потопени , кораби, самолети!

    Коментиран от #9, #10

  • 5 Боби 62

    20 5 Отговор
    ......просто нещо като казус: Така Вие сте на ринга срещу много по слаб противник от Вас......пледупредени сте от съдиите 3-ма на брой /елитни бойци от К-1 примерно/, че ако не се биете по правилата те се качват на ринга и ще Ви стошат манеркатааа....такаааа.....бихте ли нарушили правилата ... ?
    Пиам ей тъй от любопитсво .
  • 6 Сирия към сащ

    8 5 Отговор
    Камъни в пустинята има мнооооого... Заредихме прашките... Уелкъм ъген !!!
  • 7 супер

    19 3 Отговор
    ами значи сърбите в косово правят една лека постанаовка уж , че косоварите са ги обгазили и хамериканците бомбандират косово !!! и няма нужда да проверяват дали е истина...направо да ги бомбят
  • 8 путин в оставка

    7 22 Отговор
    Предупреждават Асад да му мисли Путин!Какво са разрушенията в Сирия сравнено със сринатия авторитет на Путин!Щял да сваля ракети, щял да отговори.......

    Коментиран от #12

  • 9 поручик ржевски

    2 14 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    Както и когато НАТО свали руския боен самолет може би?
  • 10 наблюдател

    8 15 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    А бе то и предния път щеше да има. Щяха да прихванат 100% от ракетите и да ударят установките. Ама нещо не им се получи, а? Единствения отговор беше с мощен залп от пропагандни лъжи и 2000% активизация на тролската армия. Ама те ракети не свалят :)

    Коментиран от #19

  • 11 некойси

    19 4 Отговор
    Всичко започна предигодини заради сирийския петрол. Американците още не могат да се примирят че дори и след толкова години и толкова напъни не успяха да съборят легитимната власт и да изтърбушат Сирия, както направиха навсякъде другаде.
    Опитите им стават все по жалки и безпомощни, включвайки техните средства за масова информация раздувайки надълго и нашироко псевдо победите им.

    Коментиран от #25

  • 12 Боби62

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "путин в оставка":

    .....животът не е филм приятелю та да го спреш когато ти стане страшно!!! Да Путин можеше да свали нещо летящо, най-вероятно можеше и да потопи.....нещо плуващо ноооо замислял ли се се какво може да отключи това ? Аз не желая трета световна ! Аз искам децата по света да са усмихнати и щастливи ! Аз искам да чувам детски смях ......а не детските писъци над убити те им родители !!!! А ти !!!! Ти кокво искаш ???

    Коментиран от #18

  • 13 Kcaniba

    5 17 Отговор
    Удрииииѝѝ бай Дони, удрѝ чалмите и ушанките! Ама следващия път пусни и един самолет да хвърли малко памперси, че водите на Средиземно море покрай Сирия са станали кафеви!
  • 14 Kcaniba

    13 4 Отговор
    хтм атаката още утре ще я нарисуват цру-шните бели каски!
    Най важното е, като бъдат свалени амерските самолети и потопени гемиите им - ракетоносители, какво ще прави дони??
    Ядерна война ли ще започне!????
    Жидомасоните шскат да подпалят чергата!!!
  • 15 зулус

    9 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ударите бяха перфектно изпълнени. Благодаря на Франция и Великобритания за тяхната мъдрост и силата на техните армии. Не може да има по-добър резултат. Мисията е изпълнена.
    Е като е изпълнена що ще удряте пак???Спукаха ви сирийците свалиха 71 ракети а и някой май сами паднали още на старта-затова има и разминаване в данните колко пиратки са изстреляни.

    Коментиран от #21

  • 16 зулус

    7 2 Отговор
    Във всеки супермаркет има препарати от които може да се направи БОВ...Значи американците трябва да бомбандират целия свят включително и себе си.
  • 17 pfhaha

    9 2 Отговор
    Пак предупреждавате, страхльовци. Да няма пак унижение 10/100 ХАХАХАХАХХА. Всички видяхме колко струвате, краварчета и подлоги
  • 18 Девон

    1 9 Отговор

    До коментар #12 от "Боби62":

    Е на това се казва може ама НЕ МОЖЕ!!!Ще му се но знае какъв го чака след това и за това само казва ще сваляме..... гащи!

    Коментиран от #20

  • 19 ivan4o

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "наблюдател":

    бе те па тръгнат па ше видим
  • 20 Боби62

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Девон":

    .......няма да правя опити да ти обяснявам ..за що иди реч.........не си дорасъл да разбереш, че света е един за всички нас без значение от коя страна на барикадата сме ...........ииии подпали ли се........ГОРИМ ВСИЧКИ !!!!!
    ТОВА ЛИ ИСКАШ ???
  • 21 Румяна Костова

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "зулус":

    Нека ударят,ако имат излишни 200 и повече милиона долара да хвърлят по пустинята.А заспалия средностатистически американец нека дреме пред телевизора,захапал бургер.Не му хрумва да попита,,Какво постигнахте в Сирия като похарчихте толкова пари?"А сирийските военни ще продължат тренировката си да свалят,,умни" ракети.

    Коментиран от #22, #26

  • 22 зулус

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Проблема на американците е че много малко от тях говорят чужди езици и лесно ги манипулират.Тука е много по-трудно защото някога руския беше задължителен +свободно избираем немски френски или английски.Трудно е да ни манипулират!

    Коментиран от #27

  • 23 патриотъ

    6 0 Отговор
    Къде е гаранцията,че утре,ако имат интерес към нашата територия,няма да постъпят така и с нас!И най-вероятно така и ще стане,защото са нарушени всички международни закони и главния"Презумпцията за невиновност"?Е,тогава соросоидиотите ще можете да се порадвате от сърце,че мечтата ви да сте в рая,е изпълнена!
  • 24 зулус

    0 1 Отговор
    Гаранция-Франция...знаеш какво значи.
  • 25 Голем смях

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "некойси":

    Чебурашка,Сирия има две туби с нефт ,а САЩ са с най-големия добив на нефт в момента.Войната я прави Русия,за да не допусне алтернативни газопроводи и нефтопроводи от Близкия и Средния изток.Сега цялата газ се купува от ватенките и се продава на Запад по ЕДИНСТВЕНИТЕ ГАЗОВИ ТРАСЕТА ,които са руски.Азерския и Туркменистанския газ достигат Европа по руски тръби и по руски цени.Местните вземат трохи.Войната облагодетелствува единствено Русия ,като по този начин дестабилизира Европа и с бежанска война.
  • 26 Голем смях

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    А руснака ,понеже е вечно пиян не се пита колко милиарда са похарчени ,за да се прави травестита от Кремъл на мужщина.Бедната Россия ,съсипана от санкциите ,ликвидиран валутен резерв,инфлация и 80 рубли за евро.С БВП намалял ДВА ПЪТИ при царуването на Путлер и вече съизмерим с малки държави като Корея и Холандия .И за сведение дура,бюджетът на град Ню Йорк е 85 мрд. долара-почти ДВА ПЪТИ по-голям от ..военния бюджет на россия.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    0 0 Отговор
    до Голем смях,
    ма ти верно си Голем смях,
    думичката география да ти говори нещо?
    Голем смях!