Last news in Fakti

16 Април, 2018 12:32 1 044 4

Канцлерът на Австрия иска мир в Сирия

  • канцлер-
  • австрия-
  • себастиан курц-
  • мир

Трябва да се сложи край на кръвопролитието, посочи канцлерът

Канцлерът на Австрия иска мир в Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Австрийският канцлер Себастиан Курц призова за възобновяване на мирните преговори за Сирия, които се състояха във Виена през 2015 г., и за прекратяване на кръвопролитието в опустошената страна, съобщи агенция „Ройтерс“.

Не е възможно военно решение на конфликта, който вече донесе огромни страдания на сирийския народ, посочва Курц. „След шокиращото използване на химически оръжия на 7 април и неотдавнашната западна военна акция в Сирия сега на дневен ред е необходимостта да се работи настоятелно за мирен процес", добавя австрийският канцлер.

Часове по-рано в телевизионно интервю френският президент Еманюел Макрон изтъкна, че за постигане на трайно политическо решение на сирийския конфликт „трябва да водим диалог с Русия, Турция и Иран".

Той определи ударите на западните страни срещу Сирия в нощта срещу събота като успешни от военна гледна точка, предаде БНР. В дневния ред на Европейския парламент за тази седмица е предвидено обсъждане на положението в Сирия, Русия и Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    9 1 Отговор
    Наистина лудостта трябва да спре.Трябва да има мир в Сирия и по света.В Сирия нещата са изключително много запленени и ако САЩ не бъдат разумни да отстъпят трагедията да сирийския народ ще продължи,както и ще продължи световната несигурност.Една грешка на някой от двете големи страни и е дошъл апокалипсиса.
  • 2 ЗайоБайо

    6 2 Отговор
    Скъпи Себастиан, за съжаление от мир не се печелят пари. Тая оръжейна индустрия какво да я правим иначе? А тя спонсорира мирните политици. Те затова бомбят, за да имало мир без тирани.
  • 3 Подводница

    2 0 Отговор
    Интересен казус е да налагаш мир чрез война...
  • 4 Да уж

    3 0 Отговор
    Млад е, но изглежда е по разумен и по мъдър от дъртите. Мисля, че е съвсем закономерно.
Новини по държави: