Last news in Fakti

17 Април, 2018 13:00 1 454 3

Ердоган се прави на глух за предсрочни избори

  • турция-
  • предсрочни избори-
  • реджеп ердоган

В реч пред парламентарната група на своята партия Ердоган не засегна въпроса за изтеглянето на вота

Ердоган се прави на глух за предсрочни избори - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган засега се въздържа да коментира призива за предсрочни избори на лидера на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели, предаде турската частна телевизия CNN Turk.

Запитан от журналистите дали ще отговори по някакъв начин на лидера на националистите, Ердоган каза: "Към момента няма да правя коментар, но утре имам предвидена среща с Бахчели".

По-рано Бахчели предложи да се свикат предсрочни президентски и парламентарни избори през август тази година.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган и Партията на националистическото действие на Бахчели ще участват в следващите избори в коалиция.

Ердоган се прави на глух за предсрочни избори

В реч пред парламентарната група на своята партия Ердоган не засегна въпроса за изтеглянето на изборите за по-предна дата, а на два пъти спомена, че изборите предстоят през 2019 г., отбелязва частната NTV.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    5 5 Отговор
    Че Бахчели е само един от ибрикчийте на Ердо. Той не казва нищо от себе си, а само това което трябва. След това Ердо излиза на сцената и заявява- Щом народът на Турция иска, аз ще изпълня неговото желание, безпрекословно! И турчолята остават с впечатление, че това наистина е тяхното желание. Тези дето ще размислят, вече са по затворите. Да, мислещите хора в Турция са по затворите или избягали в чужбина.

    Коментиран от #2

  • 2 Синан

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    То пък щото "мислищите хора" не са избягали и от България, или по-точно са се спасили, не избягали.. В Турция, си произвеждат собствени танкове,хиликоптери, безпилотни- самолети и мн.мн други, икономика, армия с на най-високо ниво в света! Ако, намаше мислещи хора там, това всичкото нямаше да се случва там!
  • 3 турска икономика

    2 1 Отговор
    непремено предсрочни избори!!! след като избухна, и почне драмата, избори не се печелят!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: