Last news in Fakti

17 Април, 2018 18:00 957 3

ЕС трябва да приеме Западните Балкани

  • ес-
  • жан-клод юнкер-
  • западни балкани

Жан - Клод Юнкер смята, че има риск за региона

Ако Западните Балкани не станат част от ЕС, ни ще сме изправени пред риска от нова война. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер, цитиран от B92.

Юнкер говори пред ЕП. Той призова за пълноправно членство на Албания, Косово, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия.

„Това трябва да се случи. В противен случай ние ще бъдем изправени пред риска от повторение на случилото се през 90-те години на миналия век. Тези събития не трябва да се повтарят.

Очаква се излизането на специален доклад на ЕК, който вероятно ще е критичен за повечето държави от Западните Балкани. Все пак се очаква Македония и Албания да получат официални покани за разговори за членство.

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че на този етап не бива да се бърза с разширяването на съюза. Според него първо трябва да се извършат необходимите реформи във въпросните страни.

В момента текат ключови разговори между Косово и Сърбия и Македония и Гърция. Те може да са решаващи за членството на страните в ЕС. Очакват се още преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 777

    1 0 Отговор
    "Е"С вече е готов и Сульо и Пульо да приеме, стига това да забави разпада му.
  • 3 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Тоя човекоподобен маймун Юнкер сочи с пръст към празната си тиква!Като онзи полицай който вика на шофьора "Там гледай сочейки светофара а не тук/сочи към главата си/Тук няма нищо!!!Е ами ще ги приемете за да имате откъде да смучкате мъни,мъни ама те албанци и македонци имат само мъдЕ!!!!