Last news in Fakti

25 Април, 2018 17:00 2 235 10

Македония вече не е поробена страна

  • македония-
  • зоран заев-
  • ес

Зоран Заев смята, че държавата му има бъдеще в ЕС

Македония вече не е поробена страна. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от B92.

Заев говори по време на срещата на неформалната група „Охрид“, чиято цел е да подпомогне страната за нейното пълноправно членство в ЕС и НАТО. През миналата седмица Македония получи препоръка от ЕК за започването на преговори за членство в ЕС.

„През тази една година ние постигнахме големи успехи. Върнахме се към демократичните ценности. Вече не сме поробена страна и водим ясна и последователна политика. Ние искаме влизането на Македония в евроатлантическите структури. Надявам се, че тази година ще е историческа за Македония, Западните Балкани и света“, заяви Заев.

Заев заяви, че се съмнява въпроса с името на страната му да бъде решен с Гърция през следващите 2 седмици. В сряда ще се проведе среща между външните министри на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    8 6 Отговор
    Предложение за името - Вардарска България! Тъй и тъй заедно парада ще маршируваме...
  • 2 Гостът

    12 9 Отговор
    И ние си мислихме така ,но се оказа че паднахме под европейско робство.С хиляди задължения,такси, ограничения и т-н...

    Коментиран от #4

  • 3 ХАСАН

    8 3 Отговор
    Свободна страна а сама не може да си реши името на републиката си!!!

    Коментиран от #5

  • 4 хохохо

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гостът":

    Ако някой те ограничава отиди в свободна Русия. Вземи си "руска" кола, "руски" телевизор, рускиня за жена и повечко водка, че без нея там живота е невъзможен.

    Коментиран от #10

  • 5 глупости

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Свободни са да си изберат име, което не предполага териториални, етнически или друг вид претенции към други държави. То и ние може да поискаме да се прекръстим на Османска Империя, но няма да ни признаят нали? Ердоган веднага ще почне да се плюнчи по телевизията.
  • 6 зулус

    3 5 Отговор
    Алоооо...комшиите...елате първо в България да видите докъде ни докараха ЕС и НАТО па тогава се напъвайте да влизате...Тоя го обесете сега докато можете щото после няма да можете!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 зулус

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Корадо":

    Перфектен ник...Корадо Катани...Борец срещу организираната престъпност в италианския сериал...хубави намерения имаше човека ама какво доказа и какво му се случи...много ми напомня на България сега само дето Катани не се е появил и няма да се появи на българската сцена!!! Айде със здраве!!!
  • 9 зулус

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Корадо":

    Иначе накратко ти отговарям-нямаме икономика ,нямаме армия,нямаме образование,нямаме здравеопазване,нямаме суверинитет,нищо нямаме май???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: