19 Април, 2018 07:48 1 571 3

Австрийският канцлер и Путин обсъдиха Сирия

  • русия-
  • австрия-
  • сирия-
  • владимир путин-
  • себастиан курц-
  • разговор

Русия е супердържава, заяви австрийският канцлер

Австрийският канцлер и Путин обсъдиха Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Австрийският канцлер Себастиан Курц и руският президент Владимир Путин обсъдиха по телефона деескалацията в Сирия и мерки за укрепване на доверието, предаде ТАСС.

"Русия е супердържава и важен играч в Сирия", написа Курц в Туитър. "Затова Русия трябва да бъде въвлечена в актуалните усилия за мирно решаване на конфликта", добави канцлерът.

Той уточни, че в разговора с Путин за Сирия е наблегнал на възможните стъпки за укрепване на доверието към деескалацията и дипломатическите инициативи за решаване на конфликта. Австрия е готова да стане домакин на преговори за Сирия, добави Курц в социалната мрежа. "Обсъдена беше ситуацията в Сирия, изострена в резултат на ракетния обстрел от страна на САЩ и техните съюзници", съобщи пресслужбата на Кремъл.

Двамата лидери са подчертали значението на оказване на хуманитарна помощ на сирийското население и са изразили готовност да съдействат за подновяване на преговорите под егидата на ООН между участниците в конфликта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смотан путин

    0 12 Отговор
    След томахавките Путин е умислен! Умърлуши се и хич не е весел!!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "смотан путин":

    Може би е загрижен, за отговора. Нормално, за нормален държавник. Ако трябва да кажа посоча човек с модерната дума- успешен (която започнах да я ненавиждам заради хората на които се прилага) това е австрийският премиер. Спомням си, че имаше някакво напрежение с националистите при избора му,но австрийците показаха класа и аристократичен дух! Браво!
    За разлика от Франция, където за да не бъдат на власт националисти дойде един обикновен мениджър,за голямо съжаление.
  • 3 Nick

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "смотан путин":

    Умислен е, защото му занесоха няколко цели томахавки чисто нови, по-точно за съдържанието в бойните им глави. Че току виж се окаже обеднен уран
Новини по държави: