Last news in Fakti

22 Април, 2018 18:24 1 292 0

Тайван се бори за участие в Световната здравна асамблея през месец май

  • тайван-
  • здравеопазване-
  • сзо-
  • световна здравна организация-
  • световна здравна асамблея-
  • благоденствие-
  • биотехнологии-
  • медицински услуги-
  • здравна помощ-
  • национално здравно осигуряване

Уебсайтът Leave No One Behind бе пуснат в началото на месеца като част от усилията на правителствто на Република Китай за постигане на основната цел на Световната здравна организация.

По инициатива на Министерство на външните работи и Министерство на здравеопазването и благосъстоянието, сайтът съдържа снимки, показващи приноса на Тайван и необходимостта от неговото участие в 71-вата Световна здравна асамблея, която ще се проведе в края на месец май в Женева.

Основно място в сайта заема краткото видео, озаглавено "Perfect Pair" и разказващо историята на 13-годишно момиче от Виетнам и неговата битка с вродения лимфедем. Филмът показва как момичето започва нова глава в своя живот, благодарение на помощта на тайванските доктори и медицински технологии.

От Министерство на външните работи заявиха, че страната желае и има възможността да сподели своя 23-годишен опит в прилагането на системата за Национално здравно осигуряване с останалата част от света. Тя безспорно е в съответствие с целите на Световната здравна организация за универсално здравно осигуряване, което да гарантира, че всички хора ще получават медицинските услуги, от които се нуждаят, на достъпни цени, без това да доведе до финаносви затруднения.

Стартирала през 1995 г., системата на Тайван за Национално здравно осигуряване представлява задължителен план за социално осигуряване, обхващащ всеки гражданин и чуждестранно лице, пребиваващо в страната. Той предлага удобен достъп до болнични и извънболнични услуги, стоматологична помощ, лекарства с рецепта и традиционни китайски лечения на достъпни цени.

Позовавайки се на оценката на Международната конвенция от 2017 г., описваща Република Китай като един от най-големите биомедицински центрове в Азия, от Министерство на външните работи заявиха също, че развиващото се ноу-хау и свързаните с него постижения могат да помогнат за постигането и на третата цел на ООН за устойчиво развитие – осигуряване на здравословен живот и насърчаване на благосъстоянието за всички хора на всички възрасти.

Базираната във Вашингтон Биотехнологична иновационна организация е най-голямата търговска асоциация в света, представляваща биотехнологични компании, научни институции, държавни биотехнологични центрове и свързани с това организации в повече от 30 страни и територии.

Предполага се, че сайтът ще даде възможност на международната общност да оцени по-добре причините, поради които Тайван трябва да възобнови годишното си участие в Световната здравна асамблея, а също и в дейностите и стрещите на Световната здравна организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА