Last news in Fakti

24 Април, 2018 11:06 4 061 0

5.1 по Рихтер при съседите

  • турция-
  • земетресение-
  • рихтер-
  • адъяман

Трусът е станал в 3.34 часа на дълбочина 7 километра, а епицентърът е бил в района на град Самсат

5.1 по Рихтер при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Тринадесет души бяха ранени при земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер, регистрирано в югоизточния турски окръг Адъяман през нощта. При земетресението са били нанесени много материални щети, съобщи CNN Turk.

Трусът е станал в 3.34 часа на дълбочина 7 километра, а епицентърът на земетресението е бил в района на град Самсат, информира турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Според информация на базираната в Истанбул сеизмологичната обсерватория Кандилли магнитудът на земетресението е бил 5,4 по Рихтер.

По данни на NTV ранените при труса са 39.

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че няма загинали при земетресението, информира ТАСС.

Нанесени бяха щети на редица сгради. Правителството започна работа за оценяване на нанесените щети и необходимостта от оказване на помощ, заяви премиерът, цитиран от NTV.

В ефира на телевизията бяха показани кадри от Адъяман, на които се вижда, че са нанесени сериозни щети на редица едноетажни и двуетажни сгради и има съборени стени.

След първия трус в окръг Асъяман са били регистрирани още осем вторични труса с магнитуди между 1,4 и 2,7 по Рихтер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: