25 Април, 2018 09:51 2 035 1

Ситуацията в Македония е като "ден и нощ"

  • олег шчербак-
  • македония-
  • нато-
  • джордж робъртсън
Ситуацията в Македония е като "ден и нощ" - 1

Като "нощ и ден" оцени ситуацията в Македония бившият генерален секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън, сравнявайки ситуацията в страната по време на етническия конфликт през 2001 г. и сегашното положение, пише в. "Слободен печат".

В интервю за агенция МИА, цитирано от вестника, Робъртсън коментира и изявленията на руския посланик Олег Шчербак, като припомни, че когато е бил генерален секретар на НАТО, алиансът е имал добри отношения с Русия.

"Искам и сега да има добри отношения между нас и Русия и в такъв случай няма да се правят такива изявления. Трябва да разберем, че стабилността на Западните Балкани е в интерес на всички", казва Робъртсън в интервюто. Неговият съвет към Македония е да направи това, което е най-добро за бъдещите поколения.

"Истински патриотизъм за вашата страна е да се отстранят пречките за напредък и растеж. Истинските патриоти са онези, които вярват в икономическия растеж, в подобряването на връзките със съседните страни, изграждането на общество, базиращо се на истински ценности, свобода на словото, свободни медии, върховенство на закона", казва Робъртсън.

В. "Вечер" съобщава, че бившят български президент Росен Плевнелиев е в състава на новоформираната неформална Група Охрид, чиято цел е да помага за интегрирането на Македония в Европейския съюз и НАТО.

Членовете на групата са "професионалисти с успешен политически бекграунд", както каза вчера на представянето й в Скопие премиерът Зоран Заев. Сред тях изпъкват имената на Джордж Робъртсън, Карл Билд, Кристофър Гайд, Робърт Гелбард, Ален льо Роа, Волфганг Ишингер, Деймън Уилсън и Зоран Чичак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голем патриот

    6 1 Отговор
    Това определение за патриотизъм съвсем се разминава с образа на нашите ОП-аджии, яхнали с пълна сила властта с ГЕРБ, които най-активно хулеха и оплюваха преди да се гушнат в сегашната шизофренична коалиция.
Новини по държави: