Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 11:20 1 940 0

Холандия гони имигрантите с присъди

  • холандия-
  • имигранти-
  • присъди

Холандия планира да депортира имигрантите, които са извършили престъпление. Министърът по въпросите на имиграцията на Холандия Херд Леерс е подготвил план, по който ще става това. Очаква се предложението да бъде обсъдено днес от холандския кабинет.

Леерс иска да бъдат депортирани имигранти, които са получили осъдителни присъди, дори и само от един ден, в първата година след пристигането си в Холандия.  Имигрантите, замесени с тежки престъпления, ще бъдат депортирани без значение от колко време живеят в Холандия.

В началото на януари стана ясно, че холандските власти проучват криминогенни групи от България, Румъния и Полша. Целта е да се установи дали хората извършват престъпления, защото са загубили работата си или като участници в организирани престъпни групи.

По този начин ръководството на националната полиция реагира на твърденията на вестник „Алгемеен дагблад“, че властите в големите холандски градове са регистрирали напоследък голям прираст на престъпленията, извършвани от емигранти от Източна и Централна Европа.

Вестникът, който не посочва данни, пише, че в новогодишна реч началникът на полицията в Хага Хенк ван Есен се е спрял на проблема и е заявил, че той се дължи на икономическата криза.

Българските икономически имигранти са трета по брой група чужденци, работещи в Холандия. Според изследване, проведено от властите в западноевропейската страна, през 2009 г. най-многото чуждестранни работници са били от Полша. След тях е имало германци и българи. На четвърто място сред работещите в Холандия чужденци са британците. Проучването обхваща периода от 2000 до 2009 г. преди дълговата криза в Европа. Оттогава броят на новите имигранти е намалял заради въведените по-строги правила от холандските власти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА