Last news in Fakti

27 Април, 2018 16:16 11 295 7

НАТО ще сдобрява САЩ и Турция

  • нато-
  • турция-
  • сащ-
  • с-400-
  • ракети-
  • реджеп ердоган

Алиансът и Анкара обсъдиха възможните американски санкции заради руските ракетни системи

НАТО ще сдобрява САЩ и Турция - 1
Снимки: БТА/АР

НАТО и Турция са обсъдили изявленията от страна на американски представители, че решението на Турция да купи руски зенитни ракетни системи може да доведе до санкции, предаде ТАСС.

Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция след първото заседание на провежданата днес среща на министрите на външните работи на държавите от НАТО.

Столтенберг каза, че е запознат с изявленията от САЩ за евентуални санкции в отговор на решението на Турция да се сдобие със системи С-400.

"Обсъдихме това в хода на моята визита в Анкара и аз приветствам преките контакти между САЩ и Турция по този въпрос", заяви Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посети Турция на 16 април, където разговаря с високопоставени турски представители, сред които президентът Реджеп Ердоган и началникът на генералния щаб на турските въоръжени сили ген. Хулуси Акар.

НАТО ще сдобрява САЩ и Турция

В свои изявления американски представители дадоха да се разбере, че действията на Анкара може да доведат до санкции в съответствие със Закона за противодействие срещу неприятелите на Америка чрез санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянина с колелото

    20 1 Отговор
    Айди сеа, дреми му на бай ти Хердо за ТаТо. Човекът сключил спорузумение , казана дума хвърлен камък . Нещо в повече освен да се сдобие с ракетите има условия и за съвместното им производство .
    Ердо си прибра кюлчетата, и сега гласи нова валута със златно покритие. Както и ние в 1939 година, демек колкото злато имаш толково пари в обращение. Интересни времена
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русия е джудже

    7 12 Отговор

    До коментар #2 от "да се вземе предвид че":

    Да се има впредвид ,че рязания найстина си гледа интересите ,а интереса му е именно с всички и не само с Русия.Турчина 5 пари не дава и за Русия ,а в момента ситуацията е такава.Както виждаш преди заплашваше Русия с война ,свали им изтребители ,а руснаците се насраха.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петър

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "русия е джудже":

    Ами в голяма грешка си. Не Русия се е насрала а Турция се „наака” и се извинява 100 пъти,щото руските туристи в Турция всяка година са около 1 милион,това първо. Второ,турски стоки в Русия не се внасяха,трето.. изплатиха се едни милиони като компенсация за „грешката” която направиха турците. Ако това е насиране, за теб значи вобще не са ти ясни нещата. И още нещо,турския флот в Черно море е много по-мощен от Руския,но един кораб до сега не е посмял да наближи морската граница на руснаците,можеш ли да се сетиш защо...? Не нали.. то не става само с манджа,трябва и малко акъл..! :)

    Коментиран от #6

  • 6 Хасан

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Турция не напада никоя съседка камо ли Русия...след сваления изстребител руските пилоти на сън да ги бутнеш ще ти кажат турските граници..страх ги е
  • 7 koпа

    5 0 Отговор
    Имаше ли санкций на гърцити след покупката на С-300 немаше,турците си го наместиха в другия крачол,много се развалнуваха.
Новини по държави: