Last news in Fakti

28 Април, 2018 13:00 4 132 6

Израел: Русия е прагматичен играч

  • израел-
  • русия-
  • сирия-
  • башар асад-
  • авигдор либерман-
  • хизбула

С тях можеш да се договориш, смята израелският военен министър

Израел: Русия е прагматичен играч - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман нарече Русия "много прагматичен“ играч в Сирия по време на визитата си във Вашингтон, съобщи AFP.

Израел не е притеснен от руското военно присъствие в съседна Сирия, защото Москва е "прагматичен играч“, с който можеш да се договориш, смята Либерман.

"В края на краищата те са разумни хора. Възможно е да се постигат договорености с тях и ние разбираме техният интерес“, казва говорещият руски евреин, който е израснал в бившия Съветски съюз.

Израел: Русия е прагматичен играч

"Техният интерес е много различен от нашия, но ние уважаваме техните приоритети. Опитваме са да избягваме директни съприкосновения и проблеми“, продължава той.

Въпреки че Израел настоява, че не участва в гражданската война в Сирия, военните му са извършвали десетки удари по позиции на правителството в Сирия, като на прицел са били военни конвои, които са идвали от Иран и са били предназначени за "Хизбула“ – ливанска шиитска групировка, която често атакува еврейската държава.

Израел: Русия е прагматичен играч


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 25 Отговор
    Да можеш да се договориш обаче за Сирия и Украйна оговорките са излишни!
  • 2 Везнев

    47 7 Отговор
    Накратко казано-Русия ги направи къдрави в Сирия-и Изрел и САЩ ,а пък за Европа да не говорим. Съвсем обърка сметките на ЦРУ за властта на ИД в Сирия-а отам рухнаха и гео-политическите амбиции на САЩ.Лек ден.
  • 3 патриотъ

    24 1 Отговор
    Ето това е истината,защото руснаците са честни и достойни хора и се борят за мир!А америте са страхливи,долни, подли и велоломни и нямат честна дума!Те се ръководят единствено от собствените си интереси и не се гнусят от нищо,без да се интересуват колко хора ще умрат заради техните имперски амбиции!А Русия е и ще остане велика!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Bars

    23 0 Отговор
    Нямам нищо против американският народ,и те са жертви на лицемерното си правителство обслужващо интересите на богатите олигарси, уважавам руският народ и особенно Путин за това че успя да върне авторитета на една велика държава,от която винаги са се страхували и са се опитвали напразно да я унищожат.
  • 6 Браво путин

    2 1 Отговор
    Слава русий