Last news in Fakti

30 Април, 2018 20:23 3 655 9

ООН: Няма време, да спасим Земята

  • оон-
  • климат

Учени призовават да се действа, преди да е станало прекалено късно

ООН: Няма време, да спасим Земята - 1
Снимка: Shutterstock

ООН призова света към по-амбициозни действия в борбата срещу климатичните промени, преди да е станало прекалено късно, предаде АFP.

Призивът прозвуча през първия ден от срещата в Бон, Германия, на представители от около 200 страни, подписали Парижкото споразумение за климата.

"Периодът от време, с който разполагаме, за да се противопоставим на климатичните промени скоро ще приключи. Трябва да станем по-амбициозни", заяви специалният пратеник на ООН за климата Патрисия Еспиноса на пресконференция, разпространена в интернет.

Парижкото споразумение за климата от 2015 г. цели да задържи глобалното повишение на температурите в рамките на 2 или даже 1,5 градуса, обаче задълженията за съкращаване на емисиите на парникови газове, поети досега от подписалите страни, биха довели до свят, в който температурите са се повишили с 3 градуса.

"Повишаване от такава степен би било изключително дестабилизиращо. Не можем да го позволим", подчерта Еспиноса.

Кръгът от преговори в Бон, който трябва да приключи на 10 май, е първият етап от една ключова година в борбата срещу климатичните промени, която ще завърши с конференция на ООН за климата в Полша през декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    25 2 Отговор
    Да я спасим, ама оня лудият Тръмп не разрешава.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Те са господарите на земята, не могат да се лишават от нищо. Ако не ходиш до макдоналдс с 6.7 литровия пикап ще те изпреври някой и ще изяде "хубавите" бургери. Пък европейците да карат 1.0 и да си купуват хибриди и велосипеди.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Салам Алеко

    1 0 Отговор
    А някой във форума се хвалят че имали 3 деца, и те щели да имат по три! Ами на пържоли изпечени ще се превърнем всички!
  • 5 Ефтини сензации

    4 1 Отговор
    И каква файда да я спасяваме?
  • 6 Gost

    9 0 Отговор
    Земята ще оцелее и без нас, дали ние ще се спасим от самите нас?
  • 7 Конник

    12 0 Отговор
    Толкова велики цивилизации са изчезнали, защо да не изчезне и тази паплач, която населява земята днес? Заради болни амбиции и алчност, опустошават природата всяка секунда, манипулират хората, които нямат много против...като чета коментарите из сайта лошо ми става...неграмотници, неможещи да съставят елементарно изречение! И това е тенденция в цял свят! Роби на технологичния век! Децата растът без елементарно възпитание от страна на аморалните си родители! Нека гръмне, нека се наводни! Помните ли Содом и Гомор? Ще си припомните! Аз ще посрещна съдбата си.
  • 8 гост

    2 0 Отговор
    Американският клоун каза, че било добре да е топло и отказа всякакви споразумения, за които Обама се бори години наред.
    Не може съседа ти да гори гуми и парцали, а ти да си дадеш всичките пари за хибридна кола.

    Коментиран от #9

  • 9 селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не може,ТЕЦа до нас да бълва серен диоксид..а аз да си купя хибрид-няма да стане,карам си дизела с тираджиска нафта..
Новини по държави: